Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στα Μέγαρα

- Advertisement -
  • Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στα Μέγαρα. Συνελήφθη αρχηγικό μέλος και 31χρονος για «παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής έβαλε τέλος στη δράση σπείρας που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση κοκαΐνης στην περιοχή. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και αστυνομικών σκύλων, συνελήφθη στα Μέγαρα ένας 34χρονος, υπαρχηγός του κυκλώματος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για «παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Ταυτοποιήθηκε παράλληλα και αναζητείται 27χρονος αλλοδαπός, αρχηγός της σπείρας, ενώ αναζητείται και τρίτο μέλος, σε βάρος των οποίων έχει, επίσης, σχηματιστεί δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Κατά την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι η δράση του κυκλώματος χρονολογείται τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου.

Πρόκειται για οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος διαχειριζόταν το ταμείο, είχε αναλάβει την προμήθεια, την απόκρυψη, τη διαχείριση, το διαμοιρασμό και τον καθορισμό των τιμών των διακινούμενων ναρκωτικών και λάμβανε μέτρα για τη διασφάλιση της συνέχισης της δράσης της οργάνωσης.

Ο 34χρονος, ήταν επιφορτισμένος με τη διαχείριση και την απόκρυψη μέρους των ναρκωτικών, την προμήθεια εξωτερικών συνεργατών τους και την εξυπηρέτηση της πελατείας τους. Επίσης, κατά την απουσία του 27χρονου «αρχηγού» αναλάμβανε αυτός τα καθήκοντά του.

Τέλος, το τρίτο μέλος της σπείρας ήταν υπεύθυνο για την απόκρυψη και διαφύλαξη μέρους των ναρκωτικών.

Επιπλέον συνελήφθη 31χρονος, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ο οποίος προμηθευόταν από τα μέλη της οργάνωσης ποσότητες κοκαΐνης και τις διακινούσε στην περιοχή των Μεγάρων.

Στο πλαίσιο της ίδια επιχείρησης, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια στα Μέγαρα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

* 16 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη 10 γραμμαρίων,

* Ποσότητα κάνναβης,

* Κουτάκια από φαρμακευτικά χάπια μέσα στα οποία αποθήκευαν ναρκωτικά,

* 3 αυτοκίνητα,

* 19.358 ευρώ,

* Κινητά τηλέφωνα και

* Πακέτα σύνδεσης.

Αντικείμενο της έρευνας αποτελεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου φέρεται να διοχετεύονται προς νομιμοποίηση τα κέρδη των παράνομων εσόδων τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

megaratv

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog