Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: 2η μέρα λειτουργίας τυ ανοιχτού θεάτρου «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ»

- Advertisement -

Το νέο Ανοιχτό Θέατρο «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΖΕΡΒΟΣ» στο Πάρκο Δ. Μάτση Λουτρακίου, εγκαινίασε το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης. Στην τελετή εγκαινίων έδωσαν το παρόν Υπουργοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β’ βαθμού, πρώην Δήμαρχοι, αιρετοί, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

«Νιώθω υπερήφανος που ο Δήμος μας αποκτά ένα στολίδι πολιτισμού, έναν σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο  για την πόλη του Λουτρακίου. Από την πρώτη στιγμή που οραματιστήκαμε αυτό το έργο, εργαστήκαμε με σχέδιο, πρόγραμμα και μεράκι για να δημιουργήσουμε μια όμορφη και σύγχρονη εστία πολιτισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης και πρόσθεσε: «Το νέο Θέατρο προς τιμή του Παντελή Ζερβού είναι η ελάχιστη ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του κορυφαίου Έλληνα ηθοποιού του θεάτρου και του κινηματογράφου, που γεννήθηκε στην Περαχώρα, αγάπησε τόσο το Λουτράκι, διακρίθηκε για την ερμηνεία του, τίμησε την χώρα μας με το ταλέντο του και μας άφησε σπουδαία παρακαταθήκη».

Η τελετή εγκαινίων ξεκίνησε με τον αγιασμό του θεάτρου. Aκολούθησε η ομιλία του Δημάρχου ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου έργου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του θεάτρου από τον Αρχιτέκτονα του Δήμου κ. Μιλτιάδη Παπαδημητρόπουλο και την υποβολή της πρότασης στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Τόνισε τη συμβολή του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Ψυχογιού και του τέως Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε στην έγκριση της χρηματοδότησης και ευχαρίστησε τους Υφυπουργούς κ.κ. Νίκο Ταγαρά και Χρίστο Δήμα για τη στήριξή τους και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις τους για την υλοποίηση του έργου. Τέλος, ευχαρίστησε τους πολίτες του Λουτρακίου για τη συνεχή στήριξη και την πίστη που δείχνουν στις προσπάθειές της δημοτικής Αρχής να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στον Δήμο.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά και τον Βουλευτή Κορινθίας κ. Γιώργο Ψυχογιό.

Η λαμπρή βραδιά ολοκληρώθηκε με τη συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του εξαίρετου ηθοποιού Παντελή Ζερβού, που προετοίμασε και παρουσίασε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, σε συνεργασία με όλους τους ντόπιους καλλιτέχνες και καθήλωσε το κοινό με ένα πλούσιο και ποικίλο ρεπερτόριο. Συνολικά συμμετείχαν 12 τραγουδιστές, 40 χορωδοί και ένας σολίστ υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Πελοπίδα Μαυρόπουλου.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο ακούραστος συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Δήμου κ. Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος ανέφερε: «Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο, είχε πει ο Κάρολος Κουν. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί, κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος κι ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας».

Και σε αυτά τα λόγια συνοψίζεται η φιλοσοφία του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Με προτεραιότητα την ανάδειξη του εντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, διατηρώντας υψηλούς καλλιτεχνικούς στόχους και δρώντας ενωτικά, πρωταγωνιστούμε τα τελευταία χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής αποτελώντας παράδειγμα για την ελληνική επαρχία.

Το θεσμοθετημένο Loutraki Festival έκανε πρεμιέρα σε ένα νέο θέατρο. Μια νέα στέγη για τους μουσικούς μας, τους ηθοποιούς, τους χορευτές, τους τοπικούς συλλόγους και τα σχολεία του τόπου μας. Ένα νέο «σπίτι» για να στεγάσει τις προσπάθειες όλων. Και αυτή είναι η αρχή μιας σειράς νέων παρεμβάσεων για την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα του πολιτισμού.

Γιατί ο πολιτισμός αντανακλά στην καθημερινότητα μας.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο «Αναβάθμιση Διαμόρφωσης Δημοτικού Πάρκου (Κατασκευή υπαίθριου Ανοιχτού Θεάτρου 810 θέσεων – Πάρκο Μάτση)» προϋπολογισμού 632.669,96€ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το έτος 2018, στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση 2018» και από πόρους του Δήμου.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου 810 θέσεων πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιτέκτονα του Δήμου κ. Μιλτιάδη Παπαδημητρόπουλο. Η αρχιτεκτονική του γραμμή είναι στα πρότυπα του αρχείου Ελληνικού θεάτρου, εμπνευσμένο από το Αρχαίο Βουλευτήριο του Άργους, έργου του Πολυκλείτου, στην κλίμακα και το ύφος για να προσφέρει στους επισκέπτες του τέλεια ακουστική και απρόσκοπτη θέαση.

Η μελέτη αποκατάστασης του υφιστάμενου χώρου εκπονήθηκε από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής Αρχής Γιώργου Γκιώνη και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog