Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΕΝΦΙΑ: Μείωση για τους φορολογούμενους – Ποιοι οι δικαιούχοι

- Advertisement -
  • Από το 2024 ισχύει μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για κατοικίες φυσικών προσώπων που ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες.

Η έκπτωση θα υπολογίζεται στο συνολικό ποσό του φόρου και θα δίνεται αναλογικά για τις ημέρες του έτους που είναι ασφαλισμένη η κατοικία.

Ο ΕΝΦΙΑ

Η ασφάλιση πρέπει να αφορά το σύνολο της αξίας του ακινήτου επί της οποίας υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ.

Το δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ και ωφελούμενοι είναι περίπου 1 εκατ. πολίτες.

Ένα μέτρο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με σκοπό να προστατευθεί η περιουσία και οι πολίτες. Όπως τονίσθηκε, θα υπάρχει και κλιμακωτή μείωση για τις περιπτώσεις που ένα κτίριο δεν έχει ασφαλισθεί για ολόκληρο τον χρόνο.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 10% το 2024 για όσους έχουν ασφαλίσει ή θα ασφαλίσουν έως το τέλος του έτους τα σπίτια τους από φυσικές καταστροφές.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, η έκπτωση αφορά μόνο το ποσό του ΕΝΦΙΑ, που αφορά το ακίνητο που είναι ασφαλισμένο. Επιπλέον, εξήγησε πως η έκπτωση είναι αναλογική.

Δηλαδή αν ένα ακίνητο δεν είναι ασφαλισμένο για όλο τον χρόνο, αλλά για 9 μήνες, θα υπάρχει έκπτωση 7,5%. Αντίστοιχα για 6 μήνες θα είναι 5% και για 3 μήνες 2,% κοκ.

«Στηρίζουμε και βοηθάμε τους πολίτες στην προστασία της περιουσίας τους. Το δημοσιονομικό κόστος είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ και οι ιδιοκτήτες που θα ωφεληθούν είναι ιδιοκτήτες περίπου 1 εκατ. ασφαλισμένων κατοικιών» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ενισχύσουμε την ασφαλιστική νοοτροπία των Ελλήνων».

 

 

in.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog