Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΣΕΤΕ: Ενιαίος ΦΠΑ 11% σε τουρισμό και μεταφορές – Ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

- Advertisement -
  • Το αίτημα για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ σε τουρισμό-μεταφορές 11% για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού επανέφερε το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και την ηγεσία του υπουργείου σε συνάντηση που είχαν στις 7 Ιουλίου.

Στη συνάντηση ζητήθηκε επίσης η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη βραχυχρόνια μίσθωση, με την υπογράμμιση από πλευράς ΣΕΤΕ ότι μια τέτοια ρύθμιση θα λειτουργήσει θετικά προς όλες τις κατευθύνσεις. Συζητήθηκαν, επίσης, το θέμα επίσπευσης διαδικασιών για τον αιγιαλό καθώς και ευρύτερα εργασιακά θέματα του τομέα.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, προανήγγειλε παρεμβάσεις στη λειτουργία των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων στα αστικά κέντρα και σε κορεσμένους τουριστικά προορισμούς.

Γνώμονας των παρεμβάσεων είναι η διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού και η προστασία του δικαιώματος της κατοικίας, είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΣΕΤΕ οι κ.κ. Γιάννης Παράσχης, Πρόεδρος ΔΣ, Ευτύχιος Βασιλάκης, Αντιπρόεδρος, Καλλίνικος Καλλίνικος, Αντιπρόεδρος, Αγάπη Σμπώκου, Αντιπρόεδρος, Μανώλης Γιαννούλης, Αντιπρόεδρος Οικονομικών, Γιώργος Βερνίκος, Γενικός Γραμματέας και Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος.

Από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, συμμετείχαν οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα φορολογικής πολιτικής και Θάνος Πετραλιάς, Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής.

 

tornosnews.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog