Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δήμος Κορινθίων: Η καρδιά του Πολιτισμού «χτυπά» στο θέατρο Ειρήνη «Παπά»

- Advertisement -
  • Τις εξαιρετικές παραστάσεις που φιλοξενεί το καλοκαίρι το ανοιχτό θέατρο «Ειρήνη Παπά» παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη τύπου το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαριάς, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου και διακεκριμένος σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, η πρόεδρος του Κορινθιακού θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» Ιωάννα Κατσαρού, ο σκηνοθέτης του Κορινθιακού θεάτρου Ισίδωρος Σταμούλης και η πρόεδρος του 1ου διευθνούς φεστιβάλ νεανικού δράματος Εύη Κοκκίνου.

«Οι παραστάσεις που έχουμε προετοιμάσει είναι εξαιρετικές και καλώ τους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες να τις παρακολουθήσουν. Ξεκινήσαμε ήδη με την παράσταση «Κατσαντώνης» από το κέντρο νεότητας Συνοικισμού και συνεχίζουμε με παραστάσεις από το 19ο φεστιβάλ θεάτρου και θιάσους από όλοκληρη τη χώρα, ενώ περιλαμβάνονται και παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου», σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος συγχαίροντας όσους εργάστηκαν για το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.

«Προετοιμάσαμε ένα καλοκαίρι πλούσιο σε παραστάσεις, απ άκρη σ άκρη του δήμου μας . Στις 15 Ιουλίου ωστόσο θέλω να σημειώσω πως ξεκινά το δεκαήμερο φεστιβάλ του κορινθιακού θεάτρου, ένας θεσμός που αναγνωρίζεται πανελλαδικά και γι αυτό συγχαίρω την πρόεδρο την κ.Κατσαρού.

Η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική και πρέπει όλοι να την παρακολουθήσουμε» είπε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαριάς.

Η Πρόεδρος του Κορινθιακού θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» ευχαρίστησε τον δήμαρχο Κορινθίων και το αντιδήμαρχο για την συνεργασία και την ουσιαστική βοήθεια , αναλύοντας το πρόγραμμα του Φεστιβάλ (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ) και ενημερώνοντας πως για 1η φορά φέτος θα υπάρχει μεταφορά το διάστημα διεξαγωγής του Φεστιβάλ, 15-25 Ιουλίου, από την πλατεία Παναγή Τσαλδάρη στις 19:30 καθημερινά προς και από το θέατρο «Ειρήνη Παπά» για όσους επιθυμούν να δουν τις παραστάσεις και δεν έχουν τρόπο μετακίνησης.

«Οι παραστάσεις μας ξεκινούν στις 9 κάθε βράδυ. Το θέατρο «Ειρήνη Παπά» θα γεμίσει για 2η χρονιά τέχνη και ψυχές! Παρουσιάζουμε παραστάσεις εξαιρετικές φιλοξενώντας θιάσους από ολόκληρη τη χώρα και την Κύπρο.

Το Φεστιβάλ θεάτρου της Κορίνθου είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας αν όχι το μεγαλύτερο και είμαστε υπερήφανοι γι υτό! Εστιάζω στην παράσταση που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Ισίδωρος Σταμούλης η οποία βεβαίως είναι εκτός διαγωνιστικού μέρους, την παράσταση «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τένεσι Ουίλιαμς με την οποίαν θα πέσει και η αυλαία του φεστιβάλ στις 25 Ιουλίου”.

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ: Κορίνθιοι γεμίστε το θέατρο!

Την αγωνία και την προσδοκία του να στηριχθεί ουσιαστικά το θέατρο που δημιουργήθηκε από το δήμο Κορινθίων στην μνήμη της αξέχαστης και σπουδαίας Ειρήνης Παπά , κατέθεσε ο Μανούσος Μανουσάκης ζητώντας από τους Κορίνθιους να γεμίσουν το θέατρο αυτό σε όλες τις παραστάσεις, κυρίως σε εκείνες που έχουν εισιτήριο αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν γίνεται να πληρώνουμε στο super market για απορυπαντικά και να μην πληρώνουμε για να δούμε Τέχνη!».

Στο πρόγραμμα του δήμου και του ΚΕΠΑΠ περιλαμβάνεται στις 29 Ιουλίου 2023 παράσταση από το Εθνικό Θέατρο με δωρεάν είσοδο, η παράσταση «Ιππόλυπος», υπάρχουν όμως ακόμα δυο, με εισιτήριο τον Άυγουστο, οι παραστάσεις «Γυάλινος Κόσμος» με πρωταγωνίστρια την Κάτια Δανδουλάκη και η «Μήδεια» στην κλασσική της μορφή και όχι στην σατιρική του Μπόστ που φιλοξενήθηκε πέρυσι στο «Ειρήνη Παπά». «Οφείλουμε να γεμίσουμε το θέατρο με παραστάσεις αλλιώς θα μαραζώσει. Για να υπάρχει θέατρο πρέπει κάποιος να παίζει και κάποιος να βλέπει.

Γι αυτό μίλησα για παραστάσεις με εισιτήριο. Δεν μπορεί ο δήμος να εξασφαλίζει κάθε έτος 15 παραστάσεις για να κρατήσει το θέατρο ζωντανό. Χρειάζεται ένας οργανισμός που θα λειτουργεί το θέατρο και βεβαίως κόσμος που θα το στηρίζει» κατέληξε ο κ Μανουσάκης.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον κ.Μανουσάκη πως ο οργανισμός προχωρά το ίδιο και η κΕύη Κοκκίνου που έχει αναλάβει μαζί με την δικηγόρο Έρρικα Καραμαίκη να τρέξουν τις διαδικασίες. «Είμαι βέβαια πως το μέλλον προμηνύεται σπουδαίο» σημείωσε κ.Κοκκίνου κάνοντας αναφορά και στην 1η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβαλ νεανικού δράματος «κόρινθος και Μητροπόλεις» το οποίο λόγω κακοκαιρίας δεν φιλοξενήθηκε τον Μάιο στο Θέατρο Χιλιομοδίου.

«Το θέατρο καθαρίζει την ψυχή μας όπως το καθαριστικό καθαρίζει το σπίτι μας» σημείωσε από πλευράς του ο κ.Ισίδωρος Σταμούλης ενισχύοντας την αναφορά του κ.Μανουσάκη περί εισιτηρίου και αποδοχής από πλευράς κοινού. Τέλος, αναφέρθηκε στην δική του παρουσία και δράση στο Κορινθιακό θέατρο υμνώντας την συνεργασία που αναπτύχθηκε με τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον αντιδήμαρχο Σπύρο Ζαχαριά, μια σχέση που δίνει ήδη σπουδαία αποτελέσματα.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως από την επόμενη χρονιά το θέατρο «Ειρήνη Παπά» θα φιλοξενήσει και όλους τους ερασιταχνικούς θιάσους του Δήμου Κορινθίων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ» ΕΙΝΑΙ:

ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

𝚺𝚨𝚩𝚩𝚨𝚻𝚶 𝟏𝟓/𝟕/𝟐𝟑
𝚬𝚴𝚨𝚸𝚵𝚮 𝚽𝚬𝚺𝚻𝚰𝚩𝚨𝚲
Κορινθιακό Θέατρο “Βασίλης Ρώτας”
𝚮𝚲𝚬𝚱𝚻𝚸𝚨 𝛕𝛐𝛖 𝚬𝚼𝚸𝚰𝚷𝚰𝚫𝚮
𝝟𝝪𝝦𝝞𝝖𝝟𝝜 𝟭𝟲/𝟳/𝟮𝟯
Θεατρικό Εργαστήρι Κω
❞𝝖𝝼𝝴𝝿𝝸𝝷ύ𝝻𝝶𝞃𝝶 𝝖𝝺𝝺𝝶𝝺𝝾𝝲𝞀𝝰𝞅ί𝝰❞ των Παναγιώτη Τζεβελέκου και Ιάκωβου Καμπανέλη
Θεατρική Ομάδα Μαραθώνα
❞𝟒 𝐀𝐜𝐡𝐢𝐨𝐧❞ , ❞𝙨𝙬𝙚𝙖𝙩 𝙙𝙧𝙚𝙖𝙢𝙨…𝙗𝙚𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙧𝙚𝙖𝙡𝙞𝙩𝙞𝙚𝙨❞ της Τίνας Βασιλοπούλου
——————————
𝚫𝚬𝚼𝚻𝚬𝚸𝚨 𝟏𝟕/𝟕/𝟐𝟑
Θέατρο Παραμυθιάς Θεσπρωτίας ”
❞𝟏𝟓 𝚲𝚬𝚷𝚻𝚨 𝚭𝛀𝚬𝚺❞ σε επιμέλεια κειμένων της Μαρίας Αναγνωστοπούλου
——————————-
𝚻𝚸𝚰𝚻𝚮 𝟏𝟖/𝟕/𝟐𝟑
Θεατρική Ομάδα Νέας Μάκρης “Art-ω”
❞𝝩𝝤 𝝫𝝞𝝠𝝚𝝡𝝖❞ του Μάνου Κουνουγάκη
——————————-
𝝩𝝚𝝩𝝖𝝦𝝩𝝜 𝟭𝟵/𝟳/𝟮𝟯
Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας
❞𝚮 𝚻𝚬𝚲𝚬𝚻𝚮❞ του Παύλου Μάτεσι
——————————–
𝝥𝝚𝝡𝝥𝝩𝝜 𝟮𝟬/𝟳/𝟮𝟯
Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μακρακώμης “ΘΕΣΜα”
❞𝚶𝚰 𝚮𝚲𝚰𝚯𝚰𝚶𝚰❞ του Άντονι Νίλσον
——————————–
𝝥𝝖𝝦𝝖𝝨𝝟𝝚𝝪𝝜 𝟮𝟭/𝟳/𝟮𝟯
Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα Ιλίου
𝝣𝝚𝝢𝝤𝝙𝝤𝝬𝝚𝝞𝝤 𝝤 𝝥𝝖𝝦𝝖𝝙𝝚𝝞𝝨𝝤𝝨 του Ζόρζ Φεντό
———————————
𝝨𝝖𝝗𝝗𝝖𝝩𝝤 𝟮𝟮/𝟳/𝟮𝟯
Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης
❞𝝡𝝜𝝙𝝚𝝞𝝖❞ του Μπόστ
———————————-
𝝟𝝪𝝦𝝞𝝖𝝟𝝜 𝟮𝟯/𝟳/𝟮𝟯
Θεατρική Ομάδα “Κλεψύδρα” Γκαζίου Αττικής
❞𝚺𝚰𝚪𝚮𝚴 𝚰𝚾𝚯𝚼𝚶𝚺❞ της Αφροδίτης Φλώρου
———————————–
𝚫𝚬𝚼𝚻𝚬𝚸𝚨 𝟐𝟒/𝟕/𝟐𝟑
Θεατρική Ομάδα “Παράβαση”, Λυμπίων Κύπρου
❞𝚲𝚼𝚺𝚰𝚺𝚻𝚸𝚨𝚻𝚮❞ του Αριστοφάνη
———————————–
𝚻𝚸𝚰𝚻𝚮 𝟐𝟓/𝟕/𝟐𝟑
Κορινθιακό Θέατρο “Βασίλης Ρώτας”
❞𝚻𝚸𝚰𝚨𝚴𝚻𝚨𝚽𝚼𝚲𝚲𝚶 𝚺𝚻𝚶 𝚺𝚻𝚮𝚯𝚶𝚺❞ του Τένεσι Ουίλιαμς

καθημερινά στις 19:30 από τα “Περιβολάκια”
—————————————————————————————————-

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εθνικό Θέατρο , ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ με πρωταγωνίστρια την Κάτια Δανδουλάκη

26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Εθνικό Θέατρο , ΜΗΔΕΙΑ με πρωταγωνίστρια την Μαρία Κίτσου

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog