Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γιάννης Γκεζερλής: O έμπειρος αυτοδιοικητικός, σε νευραλγικά πόστα

- Advertisement -
Ανέλαβε καθήκοντα Αντιδημάρχου Πρασίνου και προστασίας Ζώων με απόφαση δημάρχου πριν απο λίγες ημέρες.
Ο Γιάννης Γκεζερλής, γνωρίζοντας καλά  πως κινούνται οι διαδικασίες, και ως δήμαρχος Σολυγείας για 2 4ετίες και με θέσεις ευθύνης σε αντιδημαρχίες, εκτοτε,  έδειξε και απέδειξε – αφού οι επικριτές του πάντα περιμένουν να τον στοχοποιήσουν- πως είναι αποτελεσματικός.
Στον τομέα της φροντίδας ζώων και με τις συνθήκες καύσωνα να είναι παρατεταμένες, φρόντισε για την προμήθεια υποδομών στις οποίες θα υπάρχει συνεχώς νερό το οποίο τα ζώα θα μπορούν να πίνουν, όχι μόνο στην Κόρινθο αλλά σε όλο το εύρος του δήμου.
Τις υποδομές ζήτησαν φιλόζωοι από τον δήμαρχο Κορινθίων ώστε τα ζώα να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες καύσωνα . Ο δήμαρχος ανέθεσε την υπόθεση στον Γιάννη Γκεζερλή παρόλο που υπήρχε αρχικά η σκέψη να μην δοθεί και η αντιδημαρχία ζώων την οποίαν μετά την παραίτηση Καρασάββα πέρυσι κρατά ο ίδιος.
Τελικά αποφασίστηκε να εκχωρηθεί η αρμοδιότητα και λόγω διάθεσης χρόνου, με τον Γιάννη Γκεζερλή να τρέχει τις διαδικασίες και να προμηθεύεται εντός μόλις λίγων ημερών τις υποδομές.
Οι διαδικασίες σε έναν δήμο, οι περισσότεροι ξέρουν, είναι συγκεκριμένες και χρονοβόρες, ειδικά εάν κάποιο τμήμα έχει αρκετό φόρτο εργασίας. Στο δήμο Κορινθίων έχουμε δει να καθυστερούν θέματα, μάλιστα χρειάζεται συχνά ο δήμαρχος να παρεμβαίνει για να προχωρούν οι διαδικασίες, και γι αυτό λέμε πως ήταν σημαντική η άμεση προμήθεια των υποδομών.
Ο Γιάννης Γκεζερλής φαίνεται πως κάθισε πάνω απο τους υπαλλήλους που ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες και έτσι πλέον οι υποδομές είναι διαθέσιμες, παρέμβαση σημαντική αν κανείς δει τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για τις ημέρες καύσωνα που ακολουθούν.
 ΠΡΑΣΙΝΟ 
Η κυρίως αρμοδιότητα βέβαια του νέου αντιδημάρχου είναι το πράσινο. Ένας τομέας στον οποίον η Κόρινθος υστέρησε σε σοβαρό βαθμό αφού τα σημεία πρασίνου είναι συγκεκριμένα, μετρημένα στα δάχτυλα και απόλυτα διαχειρίσιμα. Είδαμε τις νησίδες να έχουν ξεραμένο γκαζόν και χορτάρια, σε κάποιες να κυριαρχεί μόνο το χώμα ενώ ως παρεμβάσεις – μάλιστα επιχειρήθηκε να δοθούν και ως σπουδαίες- καταγράφουμε τα λουλούδια της πασχαλιάς και των Χριστουγέννων.
Στο σύνολό του το πράσινο, είναι κοινή παραδοχή φαντάζει και είναι εγκαταλελειμμένο κι αυτήν την εικόνα καλείται να αναστρέψει ο νέος αντιδήμαρχος. 
Ηδη το ρεπορτάζ μας λέει πως στον σχεδιασμό του είναι νέα φυτά, κατάλληλα για την πόλη και όχι αναλώσιμα με διάρκεια ζωής 6-7 ημερών αλλά και η προμήθεια νέου γκαζόν ώστε οι νησίδες να αλλάξουν εικόνα. Μάλιστα υπάρχει ειδική μέριμνα για τα παραλιακά σημεία εκεί όπου οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και η αντιμετώπιση, ως εκ τούτου, πρέπει να είναι ανάλογη.
Παράλληλα, τα συνεργεία πρασίνου βρίσκονται από την 1η ημέρα ανάληψης καθηκόντων στους δρόμους, κλαδεύοντας και φροντίζοντας αφού ακόμα και αυτή η ενέργεια είχε ατονήσει.
Πρόθεση του νέου αντιδημάρχου είναι η εικόνα της πόλης σε επίπεδο πρασίνου να αλλάξει σύντομα ενώ υπάρχει και μια πληροφορία για φύτευση 1000 δέντρων σε διάφορα σημεία της πόλης.
Η ενέργεια αυτή είχε παγώσει  τους προηγούμενους μήνες με την αιτίαση πως δεν υπάρχει προσωπικό για τις φυτεύσεις και ενώ, είχε προταθεί η λύση μηχανήματος που ανοίγει συγκεκριμένη τρύπα για την φύτευση, εύκολα και γρήγορα.
Και αυτή η ενέργεια τώρα φαίνεται να δρομολογείται.
Η αλλαγή προσώπου στην αντιδημαρχία ήταν κομβική αφού οι πρώτες ημέρες του Γιάννη Γκεζερλή αποδεικνύουν πως δεν χρειάζεται να έχεις πληθώρα μέσων και προσωπικού αλλά γνώση, διάθεση να δουλέψεις, ικανότητα διαχείρισης καταστάσεων, ευθύνη έναντι της υποχρέωσης που έχεις αναλάβει μαζί με το χαρτοφυλάκιο και το κυριότερο; Να είσαι παρών! Και στις υπηρεσίες που έχεις την ευθύνη, και στην πόλη και στα καθήκοντά σου με γνώμονα να προσφέρεις.
Και ο Γιάννης Γκεζερλής έχει αποδείξει πως προσφέρει στα κοινά. Ο Γιάννης Γκεζερλής δεν θέλει να ‘χτίσει‘ πολιτική καριέρα όπως άλλοι. Σαν αρχιτέκτονας, έχει γούστο, περιμένουμε ωραία αποτελέσματα, όμορφες γωνιές στην πόλη!
Ο Γιάννης Γκεζερλής  εν τέλει είναι ένας ρομαντικός αυτοδιοικητικός που θέλει να περπατά στην πόλη του και να την απολαμβάνει. 
Χ@ρα
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog