Ανάθεση από ανάθεση διαφέρει καλέ μου αναγνώστη! Διότι αν είσαι δήμαρχος και δίνεις απευθείας ανάθεση σε επιχείρηση όμορου δήμου, εγκαλείσαι!

Αν είσαι πρόεδρος νομικού προσώπου που ουσιαστικά απομακρύνθηκες από την θέση σου αλλά πριν την απομάκρυνση έχεις κάνει απευθείας αναθέσεις και μάλιστα μεγαλύτερων ποσών στην Θήβα, δεν πειράζει! Eιδικά αν η ανάθεση έγινε και σε κουμπάρο, όπως υπονόησε ο δήμαρχος κ. Νανόπουλος.

Η αναφορά έγινε από τον επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Νίκο Σταυρέλη ο οποίος προσπερνά τις απευθείας αναθέσεις του υποψηφίου που με τιμή ανακοίνωσε Βασίλη Ταγαρά αλλά στηλιτεύει ανάθεση του δημάρχου στην ΕΑΣ Κιάτου.  Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε εάν θα κοινοποιήσει ο Βασίλης Ταγαράς την ανάρτηση του επικεφαλής του όπως κάνουν άλλοι υποψήφιοι!

Να μην αναφέρω ξανά, το περιβόητο “τα Μέσα που συνεργάζομαι…” Βασίλη μου, όταν ρωτήθηκες γιατί επιλεκτικά κάλεσες στη Συνέντευξη Τύπου….

 

Σε βαθιά περισυλλογή μαθαίνω εκλεγμένοι στο δήμο και στην περιφέρεια για το αυτοδιοικητικό τους μέλλον. Κάποιοι έχουν ήδη πάρει το πράσινο φως από τον κ Πτωχό και ετοιμάζονται για φωτογραφία την Παρασκευή στην Μεσσήνη, άλλοι πάλι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα διότι είχαν ως μεταγραφή έρθει στην αρχή Νίκα την ίδια ώρα που και η στάση τους στα δημοτικά είναι διφορούμενη, αν και κομματικά στελέχη!

 

Τελειωμένο χαρακτηρίζει πολιτικά τον Αλέκο Πνευματικό στενός συνεργάτης του για πολλά έτη, συνεργάτης που επι σειρά ετών έλαβε στο πλευρό του θέσεις ευθύνης. Είναι όπως ένας δήμαρχος 13 ετών ποτέ πολιτικά τελειωμένος; Είναι ο Αλέκος Πνευματικός, όπως όλοι τον γνωρίζουμε πολιτικά τελειωμένος; Σε κάθε περίπτωση η απαξίωση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ αφού όταν δεν μετράς σωστά τον αντίπαλό σου τότε, δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις και εποικοδομητικά.  Το νου σας, οι λαλιστατοι, γιατί ο Αλέκος μπορεί να τα φέρει όλα τούμπα!. Μην ξεχνάμε ότι είχε το 25% του εκλογικού σώματος, δεύτερος συνδυασμός. Και ναι, ψηφίζουμε πρόσωπα, αλλά ψηφίζουμε και δήμαρχο! Οποτε, ας κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, μην μου φουντώνετε τον Αλέκο!

 

Μόνο η Πράσινη Πόλη έχει υποψηφίους επιστήμονες, ικανούς να καταρτίσουν πρόγραμμα αξιόλογο και υλοποιήσιμο, έγραψε υποψήφιος της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ στο διαδίκτυο και ειλικρινά  αδικεί την παράταξη και τις άλλες. Λάθος τοποθέτηση, ίσως εκ παραδρομής, εκτός κι αν στην Κόρινθο έχουμε παρατάξεις αρίστων και πληβείων, σκέφτεται ο υποψήφιος.

 

Ξανακυκλοφορεί η μακέτα Παπακυριάκου για τα περιβολάκια. Συνάδελφοι το νού σας! Καλό το έργο που έχετε αναλάβει αλλά και λίγο ρεπορτάζ δεν βλάπτει! Η μελέτη Παπακυριάκου και το σχέδιο, δεν δημοπρατήθηκε έτσι όπως απεικονίζεται στην μακέτα διότι τριπλασίαζε το κόστος κατασκευής. Οι περίτεχνες κατασκευές ήθελαν ειδικά υλικά τα οποία εκτόξευαν το κόστος. Η προηγούμενη δημοτική αρχή αποφάσισε να την τροποποιήσει, επομένως η εκτέλεση δεν αφορά σε ότι ο κΠαπακυριάκος παρουσίασε, όχι στο σύνολό του. Να μην ξέρουν οι πολίτες, να μην ξέρουν οι δημοσιογράφοι, να μην ξέρουν και οι εκλεγμένοι;

 

Περηφανεύεται σε ανάρτηση του ο Σπύρος Πλατής για έργο που ολοκλήρωσε ως αντιδήμαρχος οικονομικών και καλώς κάνει. Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου ο τέως, θα κάνει απολογισμό; Διότι οι πολίτες γκρινιάζουν για το πράσινο, τις αποψιλώσεις, τα πάρκα τσέπης και όλα ήταν στην ευθύνη του. Τελικά, ποιο είναι το έργο που έκανε; Διότι, αν θυμηθούμε το 2019 κατέβαινε ως «άλογο κούρσας» και με προοπτική δημαρχιακής υποψηφιότητας το 2023.Φουσκωμένα σακιά με αέρα, λέει ο λαός μας, έργο μηδέν!

 

Ανακοινώθηκε από τον Βασίλη Νανόπουλο η υποψηφιότητα του Δημήτρη Μήλιου. Μέγας διπλωμάτης ο Δήμαρχος! Αφού κατόρθωσε να έχει μαζί του τον έμπειρο Δημήτρη Μήλιο που συχνά – πυκνά άφηνε τις αιχμές του (για να το πούμε κομψά) τότε, πολλά περιμένουμε ακόμα!  Εμ, βέβαια, δεν μπλέκουμε την πολιτική με τις οικογένειες βρε παιδιά!

 

Φάουλ από την ΟΕΒΕ Κορινθίας. Εξέδωσε ανακοίνωση κατά του αντιδημάρχου Τουρισμού Τίμου Πιέτρη, 5 μέρες αφού ο πρόεδρος της ανακοινώθηκε υποψήφιος με την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Και η ανακοίνωση ήταν μια από τις 4 που συνολικά έχει εκδώσει η ομοσπονδία σε διάστημα 19 μηνών! Τόσα θέματα οι επιχειρήσεις, οι έμποροι και οι βιοτέχνες, τίποτα δεν έχει βρει να πει επισήμως το όργανο της ομοσπονδίας στην Κόρινθο. Ο Τίμος ήταν το μείζον! Απολογισμό εκεί Πρόεδρε Μποζίκη θα έχουμε; Θα έλεγα πως πρέπει!

 

Τι θα κάνει ο Ναπολέων; Παλιοί σύντροφοί του στην Πορεία Ευθύνης λένε πως θα ανακοινωθεί με Τατούλη στην Περιφέρεια. Αλήθεια ή διασπορά φημών; Γιατί, αν σκεφτείς ότι ο Ναπολέων είναι ένας από τους λιγοστούς που έμειναν και παραμένουν στο πλευρό του Αλέκου Πνευματικού τιμώντας την συνεργασία και την φιλία ετών, τότε ίσως και κάποιοι που αποχώρησαν να θέλουν να αποδυναμώσουν την δυναμική της παρουσίας του. Ο ίδιος ο Ναπολέων πριν από δυο εβδομάδες με ανάρτηση στο διαδίκτυο, συνέστησε υπομονή ενώ έχει ευθαρσώς δηλώσει πως την απόφασή του θα την ανακοινώσει ο ίδιος και όχι τα πηγαδάκια. Απόφαση η οποία θα είναι σε συνεννόηση με τον πρώην δήμαρχο, λέμε εμείς.  Ομως θεωρούμε πως ο Ναπολέων, που είναι ένας φιλότιμος, ενεργός και έντιμος πολίτης, πρέπει να ασχοληθεί με τα δημοτικά!. Που να τρέχεις στην Τρίπολη τώρα;

 

Ταρακουνήθηκε η υπηρεσία πρασίνου στο δήμο με την έλευση Γκεζερλή. Ο έμπειρός αυτοδιοικητικός γνωρίζει πολύ καλά πώς να ανταποκριθεί στις ευθύνες του με όποιο προσωπικό και όποια μέσα! Μαθαίνω κάποιοι παραπονέθηκαν ακόμα και στο γραφείο δημάρχου επειδή…τους έβαλε για δουλειά! Τι να κάνουμε βρε παιδιά! Ο Αντιδήμαρχος άλλαξε! Και ο νέος, σε αντίθεση με τον παλιό, θέλει να κάνει δουλίστα, να φτιάξει το πράσινο, να είναι αποτελεσματικός στην πράξη και όχι στα λόγια!  BΛέπω δε, ταΐστρες, ποτίστρες για τα αδεσποτάκια, που εν μέσω καύσωνα και αυτά υποφέρουν! Μπράβο Αντιδήμαρχε, ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από το πως συμπεριφέρεται στα ζώα!

 

Παρέμβαση Φάνη Κουρεμπέ για το θέμα της πλατείας και promo Πράσινης Πόλης. Λογικό! Όταν έχει συγγενή υποψήφιο, κάπως έτσι πηγαίνει! Πάντως, ο αγαπητός κΚουρεμπές ως Βουλευτής θα πω και όχι ως πρόεδρος του ΕΛΓΑ ουδέποτε ασχολήθηκε με το πράσινο της πρωτευούσης , τα πάρκα και τις πλατείες της. Κάλλιο αργά παρά ποτέ βέβαια. Όποιος μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι, ας το κάνει!

 

Επιχειρηματίες σύσσωμοι εναντίον Νανόπουλου. Γιατί άραγε; Επειδή δεν τους έκανε τα χατήρια όπως είπε ο ίδιος ο δήμαρχος; Και αν ναι, αυτοί που τώρα στηρίζονται, έχουν τη διάθεση να τους πατρονάρουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα; Και ποιος διοικεί εν τέλει την Κόρινθο; Ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή, ή οι επιχειρηματίες. Γιατί τόση ζέση ρε παιδιά, και κάνει και ζέστη και κάτι μου βρωμάει!

 

Επιχειρηματίας λέει, κατευθύνει υποψήφιο σε όποια παράταξη θέλει! Επιχειρηματίας βάζει υποψηφίους σε παράταξη. Χώνει χρήμα λέει. Και μετά; Ποιος θα είναι υποχρεωμένος στον επιχειρηματία; O δήμαρχος που τον βοήθησε να εκλεγεί φυσικά!

 

Αυτα και άλλα ωραία συμβαίνουν εν μέσω καύσωνα! Το νου σας γιατί είναι δύσκολη εποχή!