Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Αποσύρεται o Γιώργος Δέδες;

- Advertisement -

Δεν κατόρθωσε να εκλεγεί Βουλευτής παρόλο που ήταν μια υποψηφιότητα με στήριξη και προώθηση.

Η υποψηφιότητα του στο Βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία ήταν για το Γιώργο Δέδε στόχος, ειδικά μετά την θητεία του ως Γ.Γ Υποδομών στο πλευρό του Χρήστου Σπίρτζη και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο οι Κορίνθιοι αποφάσισαν να στηρίξουν την σεμνή και συνεπή και αποτελεσματική παρουσία του κ.Γιώργου Ψυχογιού.

Ο Γιώργος Δέδες, δεν επιστρέφει μετά από αυτή την εκλογική ήττα , και την προσωπική και του ΣΥΡΙΖΑ, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν θα μπορούσε άλλωστε! Η  αυτοδιοικητική του καριέρα ή πορεία αν προτιμά κανείς άλλαξε άρδην μετά την απόσχισή του από τον συνδυασμό του τότε περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Οι διαφορές που δημιουργήθηκαν τότε οδήγησαν το πάλαι ποτέ κραταιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μην ξεχνάμε πως ο Γιώργος Δέδες είχε επι σειρά ετών διατελέσει γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, όταν τα τοπικά όργανα ήταν πανίσχυρα, με επιρροή και αποτύπωμα, στην δημιουργία ενός νέου αυτοδιοικητικού σχήματος. Οι ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο ωστόσο δεν άνοιξαν ποτέ αφού οι πολίτες την 1η φορά (2014)  κατέταξαν την παράταξη (Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία λεγόταν τότε) στην  3η θέση με ποσοστό 14,38% , 4 έδρες και 56.181 σταυρούς και την δεύτερη στην   3η θέση εκ νέου  με ποσοστό 14,65, 8 συμβούλους και 51.484 σταυρούς.

Η δε επιλογή του επικεφαλής, ποτέ επίσημα δεν δηλώθηκε αλλά αποτέλεσε κοινό μυστικό ώστε να μην εκλεγεί ο Πέτρος Τατούλης, άσπονδος «αυτοδιοικητικός εχθρός», της στήριξης Νίκα στον 2ο γύρο των εκλογών του 2019, ήταν και το τέλος αφού, μια ακόμα κομματική αλλαγή δεν είναι εύκολα ανεκτή. Ο Γιώργος Δέδες από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έγινε κυβερνητικό στέλεχος με τον ΣΥΡΙΖΑ και στις περιφερειακές εκλογές έγινε υποστηρικτής του κομματικού υποψηφίου της ΝΔ. Πόσες αλλαγές να δεχτεί ο κόσμος που τον στήριζε και πόσα «λάθη» να συγχωρήσει;  

Στις εκλογές του Οκτώβρη ο Γιώργος Δέδες και οι ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο έκλεισαν. Ήδη περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι στον συνδυασμό του έχουν ανακοινωθεί σε δημοτικά σχήματα.

Άλλωστε, ποιος θα μπορούσε να είναι επικεφαλής; Ο κ.Τάσος Μποζίκης;  

Που αν και πρόεδρος της ΟΕΒΕ Κορινθίας,  αν και πρώτος σε σταυρούς εκλογής (3.046) στην Κορινθία, είχε  ισχνή παρουσία και παρέμβαση στην τελευταία τετραετία ως περιφερειακός σύμβουλος αλλά και ως πρόεδρος της ΟΕΒΕ δεν έχει επιδείξει ιδιαίτερα δυναμική στάση όπως πρέπει ένας πρόεδρος να έχει;

Ο κ.Χρήστος Καρσιώτης, αξιόλογος συμπολίτης μας, με τον σεβασμό και την εκτίμηση της Κορινθίας αλλά πλέον αρκετά μεγάλος ώστε να ηγηθεί;

Μια επιλογή θα ήταν ο κ.Γιώργος Πουλοκέφαλος  εκ Λακωνίας ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου στην αρχή Τατούλη, ωστόσο είναι ένα πρόσωπο που η Πελοπόννησος δεν γνωρίζει ώστε να αποτελέσει εκείνη την επιλογή που θα οδηγήσει σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα παρέμβασης διότι για αποτέλεσμα εκλογής δεν υπάρχει συζήτηση.

Η επιλογή λοιπόν είναι, καθώς φαίνεται, η παράταξη να πάψει να υφίσταται, σε αντίθεση με την «Πράσινη Πελοπόννησο» η οποία παρά την παραίτηση της κ,Δήμητρας Λυμπεροπούλου, συνεχίζεται με επικεφαλής, ως φαίνεται τον κ. Βάκη Μπεχράκη εκ Κορινθίας.

Τα επόμενα βήματα του κ.Γιώργου Δέδε δεν είναι γνωστά. Προς το παρόν, και μετά το εκλογικό μπαμ με αναρτήσεις, παρουσίες και δραστηριότητα, ησυχάζει. Διότι τελικά, όλα είναι εκλογές σε αυτήν την χώρα και όχι εργασία, φροντίδα, σπουδή για να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Το τελευταίο Post, ίσως και προφητικό, έγινε στις 29 Ιουνίου και αφορούσε την αποχώρηση Τσίπρα από την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ… Ακολούθησε η παραίτηση Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος βέβαια δεν είχε εκλεγεί και αποτελεί το πολιτικό alter ego του Γιώργου Δέδε, ήταν άλλωστε εκείνος, ο λόγος ανάληψης καθηκόντων του κ.Δέδε στο χαρτοφυλάκιο του Υποδομών, σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκείνος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.  Δραματα είχαν εξελιχθεί στο Λουτράκι με την Τοπική Οργάνωση που δεν ήθελε τον ΠΑΣΟΚΟ στον αντιμνημονιακό τότε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αλλάζουν οι καιροί..

Στην πολιτική βέβαια ποτέ δεν υπάρχει τέλος. Πολιτικοί που διαδραμάτισαν ρόλο σε θετικές αλλά κυρίως αρνητικές εξελίξεις για τον τόπο μας, παρ ότι οι Κορίνθιοι δεν τους εξέλεξαν, βρίσκονται ως διπλωματικοί ακόλουθοι, σε χώρες της Ε.Ε χωρίς να θυμούνται και χωρίς, το κυριότερο, να τους θυμάται κανείς. ΑΝ και οι συνέπειες των ενεργειών τους συνεχίζουν για την Κορινθία να υφίστανται και οι πολίτες να τις πληρώνουν ακριβά. Αλλά αυτό είναι αντικείμενο μιας άλλης ανάρτησης.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εκεί στο Λουτράκι μπλογκ θα ασχοληθείτε καθόλου με αυτό που συμβαίνει στο καζίνο. Δίνονται προαγωγές σέ κουμπάρους, κουνιαδες καί σε λοιπούς συγγενείς καί τό υπόλοιπο προσωπικό έχει να δει αύξηση τουλάχιστον 10-12 χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog