• Δήμος Μεγάρων – Δήμος Λουτρακίου. Δυο Δήμοι σαν δυο σταγόνες βροχής με πολλά ζητήματα να τους ενώνουν και να τους κάνουν μια γροθιά.

Χθες, 1 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων έγινε κάτω από  μεγάλες πιέσεις. Συζητήθηκαν τόσο τοπικά ζητήματα του όμορου δήμου μας όσο και ζητήματα που ανησυχούν και τους δύο δήμους με την παρουσία ειδικών που παρακολουθούν πολύ στενά την υπόθεση και την εξέλιξή της, καθώς και ομάδων κατοίκων των δύο περιοχών. Και φυσικά το loutrakiblog παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα χθεσινά τεκταινόμενα.

Ένα θέμα που συζητήθηκε έντονα ήταν αυτό των ανεμογεννητριών. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία να εξαιρεθούν τα Γεράνεια για τουλάχιστον 30 χρόνια από οποιαδήποτε βιομηχανική παρέμβαση (συμπεριλαμβανομένων και των Βιομηχανικών Ανεμογεννητριών).

Επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα η συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα σε πάσης φύσεως νομικές και πολιτικές κινήσεις προς την επίτευξη του ανωτέρου σκοπού, όπως και να κινηθεί νομικά κατά οποιασδήποτε αίτησης εγκριθεί από την ΡΑΕ.

Όπως φαίνεται, συνεργασία των δύο δήμων για ένα στρατηγικό σημείο, τα Γεράνεια, μεγαλώνει και δυναμώνει.

Αναμφισβήτητα, τα επόμενα χρόνια θα είναι κρίσιμα συνολικά για τα Γεράνεια Όρη, αφού οι βολές που δέχεται η εν λόγω υπόθεση είναι πολλές, οι δημοτικές ηγεσίες σε διλήμματα και οι πολίτες διχασμένοι.