Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Παραλίες της Κορινθίας που αξίζει να ανακαλύψετε

- Advertisement -
  • Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε πολύ από την Αθήνα για να αλλάξετε παραστάσεις, να κάνετε τις βουτιές σας σε θαυμάσιες παραλίες με πεντακάθαρα νερά και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, η Κορινθία έχει ωραιότατες παραλίες για κάθε γούστο – οργανωμένες και ιδανικές για οικογενειακές εξορμήσεις αλλά και πιο απομονωμένες για ήσυχες βουτιές.

Το travelgo συγκέντρωσε και σας προτείνει μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Κορινθίας για τις βουτιές του Σαββατοκύριακου ή και για μονοήμερη εκδρομή.

Λίμνη Βουλιαγμένης

Μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Λουτρακίου, υπάρχει ένα πανέμορφο τοπίο, εκείνο της Λίμνης Βουλιαγμένης. Ναι, σωστά διαβάσατε υπάρχει Λίμνη Βουλιαγμένης και στην Κορινθία.

Στην πραγματικότητα είναι λιμνοθάλασσα με αλμυρό νερό που ανανεώνεται μέσω ενός στενού διαύλου στην άκρη της που την ενώνει με τη θάλασσα. Τα νερά της θεωρούνται ιδιαίτερα ζεστά και επιτρέπουν το κολύμπι μέχρι αργά το φθινόπωρο.

Η πιο ωραία παραλία βρίσκεται στις δυτικές όχθες και είναι στρωμένη με ψιλή λευκή άμμο. Στη λίμνη υπάρχουν και κάποιες ταβέρνες που σερβίρουν ψάρι και κρεατικά, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν θαλάσσια σπορ και να κάνουν ποδήλατο στον παραλίμνιο δρόμο.

Παραλία Αρχαιολογικού Χώρου Ηραίου Περαχώρας

Πώς θα σας φαινόταν να βουτήξετε δίπλα στα ερείπια αρχαίου ναού; Ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου βρίσκεται στο τέρμα της χερσονήσου της Περαχώρας, μόλις 20 λεπτά από το Λουτράκι και 10 λεπτά από την Περαχώρα.

Εδώ, κοντά στο Φάρο του Ηραίου, στο Ακρωτηρίο Μελαγκάβι, σώζονται τα ερείπια αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα, τα οποία φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

Μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο, σας περιμένει μια μικρή, αμμώδης παραλία με μικρό χαλικάκι και υπέροχα νερά για τις βουτιές σας.

Μυλοκοπή

Σε απόσταση μιάμισης ώρας οδικώς από την Αθήνα και 20 λεπτών από το Λουτράκι, βρίσκεται μια υπέροχη παραλία που σου δίνει στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί.

Ο λόγος για τη Μυλοκοπή, μια αμμώδη παραλία με ψιλό χαλικάκι, που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο κομμάτια εξαιτίας ενός σεισμού που έγινε κατά τους αρχαίους χρόνους. Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά, ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες.

Τα νερά είναι κρυστάλλινα, με ένα ιδιαίτερο τιρκουάζ χρώμα, ενώ πίσω από την παραλία απλώνεται ένα καταπράσινο πευκοδάσος.

Παραλία Σκαλωσιά

Απομονωμένη και προσιτή ταυτόχρονα, η Σκαλωσιά διατηρεί την άγρια φυσική ομορφιά της. Μπορείτε να βρείτε αυτή την ήσυχη και πεντακάθαρη παραλία μόλις 15 λεπτά μετά τον δρόμο που οδηγεί στη Λίμνη της Βουλιαγμένης (Κορινθίας) διανύοντας το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης σε ασφαλτοστρωμένη διαδρομή, πριν καταλήξει σε μια μεγάλη δέσμη σκαλοπατιών από θαλασσινές πέτρες, η οποία δίνει την τελική πρόσβαση στη βοτσαλωτή παραλία.

Για να φτάσετε στην παραλία θα χρειαστεί να κατεβείτε μερικά πέτρινα σκαλοπάτια και το τοπίο θα σας αποζημιώσει.

Πευκάκια, Άγιοι Θεόδωροι

Η βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία Πευκάκια είναι από τις πιο δημοφιλείς στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Απλώνεται σε μια πευκόφυτη, παράκτια ζώνη που εκτείνεται κατά μήκος όλης της πόλης και προσφέρει μαγευτική θέα προς τον Σαρωνικό κόλπο. Αξίζει να μείνετε στην παραλία μέχρι αργά το απόγευμα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα.

Βραχάτι

Η παραλία του Βραχατίου βρίσκεται κοντά στην Κόρινθο και είναι ιδανική για μια οικογενειακή μονοήμερη εκδρομή. Πρόκεται για μια μεγάλη, βοτσαλωτή παραλία με καθαρά νερά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ.

Πευκιάς, Ξυλόκαστρο

Αυτή η παραλία στο Ξυλόκαστρο περιβάλλεται από το κατάφυτο δάσος του Πευκιά – κι αυτό είναι που την κάνει μοναδική. Το δάσος βρίσκεται μεταξύ του Ξυλοκάστρου και της Συκιάς και αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή.

Εκτείνεται κατά μήκος των ακτών του Κορινθιακού κόλπου και έχει χαρακτηριστεί αισθητικό δάσος.

Η παραλία αποτελείται από λευκό βοτσαλάκι, που σε συνδυασμό με το πράσινο των πεύκων του δάσους και το βαθύ μπλε της θάλασσας συνθέτουν έναν μαγευτικό σκηνικό. Στον Πευκιά υπάρχουν beach bars με καφέ, φαγητό και ξαπλώστρες στην παραλία.

 

travel.eleftheriaonline.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog