Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΕΛΓΑ: Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση και αναπροσαρμογή στα ασφάλιστρα

- Advertisement -
  • Αλλαγές σε σημαντικά ζητήματα όπως ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ φαίνεται να φέρνει ο Σεπτέμβριος για τους αγρότες.

Σύμφωνα με ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρου Βασιλόπουλου «ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας των αλλαγών και αποφάσεων για σημαντικά αγροτικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο» μετά την ενημέρωση που είχε από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη.

Ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού του ΕΛΓΑ θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή το ΥπΑΑΤ (στις αρχές της επόμενης εβδομάδας) όπου μεταξύ άλλων θα προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλιση όμως θα υπάρξει αναπροσαρμογή στα ασφάλιστρα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό στόχος είναι ο επικαιροποιημένος κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ να δίνει απαντήσεις στα νέα προβλήματα, τις νέες ασθένειες και κινδύνους και τα νέα δεδομένα που άλλαξαν με την κλιματική αλλαγή, ώστε να μπει στην καθημερινότητα όλων εκείνων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.

Στην ΕΕ …πάει η ακαρπία της ελιάς

Σε ότι αφορά την ακαρπία της ελιάς το θέμα θα τεθεί στην άτυπη συνάντηση στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στην Κόρδοβα της Ισπανίας.

Ένα θέμα που αγγίζει τις μεσογειακές χώρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακαρπίας της ελιάς με σκοπό την δημιουργία κοινού μετώπου για αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε σε δηλώσεις του επεσήμανε τα εξής: «Η νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει κατανοήσει τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει στην αγροτική παραγωγή και φαίνεται να έχει δρομολογήσει λύσεις.

Έπειτα και από την τελευταία συνάντηση που είχα με τον αρμόδιο υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη ο ΕΛΓΑ θα αλλάξει με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή, μένει να δούμε τις τροποποιήσεις του νέου κανονισμού. Για τις αποζημιώσεις στις ελιές, τα αμπέλια και τις σταφίδες που δεν καλύπτονται ασφαλιστικά το υπουργείο έχει την πρόθεση να αξιοποιήσει ενισχύσεις από την Ε.Ε, πιέζουμε και εμείς από την πλευρά μας να δοθούν αποζημιώσεις μέχρι τέλος του έτους».

 

 

in.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog