Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Φορτηγό πλοίο με δέκα επιβάτες προσέκρουσε στην Διώρυγα της Κορίνθου

- Advertisement -
  • Χθές Τετάρτη 30/08/2023, βραδινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Ίσθμιας ενημερώθηκε για πρόσκρουση εμπορικού φορτηγού πλοίου (Φ/Γ) ελληνικής σημαίας, στον δίαυλο της διώρυγας Κορίνθου.

Ειδικότερα, το Φ/Γ προσέκρουσε με την δεξιά πλευρά της πλώρης στην δεξιά πλευρά των τοιχίων του διαύλου της διώρυγας Κορίνθου, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Καλαμακίου , με τους δέκα επιβαίνοντες του (μέλη πληρώματος) να είναι καλά στην υγεία τους.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίων του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύθηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το πλοίο είναι το φορτηγό MYKONOS II και διέσχιζε την διώρυγα της Κορίνθου με προορισμό το λιμάνι της Μήλου.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και όμως τα εμπορικά /φορτηγά, καράβια, βαπόρια η και τα τάνκερ (ονόματι και δεξαμενόπλοια), δύνανται να έχουν και επιβάτες, αυτά! Μα ποιούς? Μα τα συγγενικά η και φιλικά πρόσωπα (σε πολλές των περιπτώσεων), των μελών των πληρωμάτων η ακόμη και αυτού, του καπετάνιου, φυσικά! Κατά συνέπεια λοιπόν, πολύ πολύ ορθά και σωστά το έγραψε, η Χαρά! Τασος

  2. Και όμως, στα εμπορικά/φορτηγά, καράβια, βαπόρια η ακόμη και σε τάνκερ (δεξαμενόπλοια), δύνανται να βρίσκονται και επιβάτες, μέσα σε αυτά! Μα ποιοί? Μα τα συγγενικά η και φιλικά πρόσωπα (εξάλλου σε πολλές των περιπτώσεων, συμβαίνει κάτι τέτοιο), των μελών των πληρωμάτων η ακόμη και αυτού, του καπετάνιου, βεβαίως, ασφαλώς και φυσικά!! Κατά συνέπεια λοιπόν, θα μπορούσε να μπει (εις την παρούσα ανάρτηση) ο εξής τίτλος, εναλλακτικά: “Φορτηγό πλοίο με δεκαμελές πλήρωμα και επιβάτες προσέκρουσε στην Διώρυγα της Κορίνθου” και – πάντως, αλλά και σε κάθε περίπτωση – πολύ πολύ ορθά και σωστά το έγραψε η Χαρά! Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog