Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εάν λαχταράτε έναν καλό ύπνο, τότε υπάρχει η λύση – Ποια πάει να γίνει η νέα τάση

- Advertisement -
  • Όπως υπογραμμίζει το CNBC, επικαλούμενο τα στοιχεία του Google Trends, σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ έψαξαν για τον ύπνο φέτος στη μηχανή αναζήτησης.

Ο κόσμος στρέφονται στο διαδίκτυο για να μάθει για τις ρουτίνες πριν από τον ύπνο, τις στάσεις ύπνου, ενώ -σύμφωνα με την Google- το ερώτημα «Γιατί είμαι τόσο κουρασμένος όλη την ώρα;» κορυφώθηκε τον Ιούνιο.

Στην πραγματικότητα, ο αναζωογονητικός ύπνος έχει γίνει τόσο δυσεύρετος που πλέον έχει αναδείξει ένα νέο είδος ταξιδιού. Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα ευεξίας ξεκινούν προγράμματα «τουρισμού ύπνου» που ξεπερνούν τα πολυτελή κλινοσκεπάσματα και τις κουρτίνες συσκότισης.

Από κρεβάτια που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη σε πραγματικό χρόνο μέχρι υπνοθεραπευτές σε εφημερία, εδώ είναι έξι νέα σημεία που βοηθούν τους ταξιδιώτες να κλείνουν τα μάτια τους.

Zedwell Hotel, Λονδίνο

Για όσους πρέπει να «σβήσουν» τελείως, τα δύο ξενοδοχεία Zedwell του Λονδίνου διαθέτουν μινιμαλιστικά δωμάτια χωρίς «περισπασμούς» – όπως τηλεοράσεις, τηλέφωνα, ακόμη και παράθυρα – σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Η αισθητική «χωρίς ακαταστασία» ενσωματώνει φυσικό δρύινο χρώμα και ατμοσφαιρικό φωτισμό, ενώ τα δωμάτια διαθέτουν ηχομόνωση και καθαρό αέρα.

Six Senses Laamu, Μαλδίβες

Οι επισκέπτες που στερούνται ύπνου μπορούν να κάνουν κράτηση για ένα πρόγραμμα ευεξίας ύπνου που κυμαίνεται από 3 έως 10 ημέρες στο Six Senses Laamu.

Κάθε διαμονή συνοδεύεται από παρακολούθηση ύπνου, προβολές ευεξίας, θεραπείες σπα, διαλογισμό ή ασκήσεις αναπνοής και διατροφικές συμβουλές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Υπάρχουν επίσης θεραπείες γιόγκα και Αγιουρβέδα και οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή Timeshifter για να περιορίσουν το jet lag.

Πακέτα ύπνου είναι επίσης διαθέσιμα σε επιλεγμένα θέρετρα Six Senses στην Ελβετία, τα Φίτζι, την Ινδία, την Τουρκία και την Ταϊλάνδη.

Park Hyatt, Νέα Υόρκη

Για τους ανήσυχους ύπνους στο Big Apple, το Park Hyatt της Νέας Υόρκης ανανέωσε τις τρεις «Sleep Suites» του με την τελευταία έκδοση των έξυπνων κρεβατιών «Balance» της Bryte.

Το στρώμα σε νανουρίζει, παίζοντας ήχους και χρησιμοποιώντας λεπτές κινήσεις για να αποκοιμίσει τους επισκέπτες. Μέσα στο στρώμα, μια μήτρα από μαξιλάρια AI προσαρμόζεται στις κινήσεις του σώματος για να ανακουφίσει την πίεση σε πραγματικό χρόνο.

Οι σουίτες διαθέτουν επίσης ένα χαλαρωτικό μείγμα αιθέριων ελαίων, μαζί με μια συλλογή από «βιβλία που σχετίζονται με τον ύπνο», σύμφωνα με το ξενοδοχείο.

The Cadogan, Λονδίνο

Σε συνεργασία με τον ειδικό ύπνου και υπνοθεραπευτή Malminder Gill, το The Cadogan διαθέτει μια υπηρεσία “Sleep Concierge” που συνοδεύεται από διαλογισμό (ηχογραφήθηκε από τον Gill), «μενού μαξιλαριών», μείγμα τσαγιού πριν τον ύπνο και αρωματική ομίχλη.

Για επιπλέον βοήθεια, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση για μια συνεδρία με τον Gill για ατομική βοήθεια ύπνου στο δωμάτιο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του ξενοδοχείου.

Carillon Miami Wellness Resort, Μαϊάμι

Από τα δωμάτια μπροστά στον ωκεανό στην παραλία του Μαϊάμι, αυτό το θέρετρο εφαρμόζει μια τεχνολογική προσέγγιση για την ευεξία στον ύπνο μέσω δονήσεων και ηχοθεραπείας που θα προσφέρει μια «ουσιώδη δύναμη — ακόμη και για τους πια πολυσύχναστα μυαλά», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

Εκτός από τα στρώματα Bryte Balance, το θέρετρο προσφέρει ύπνωση, θεραπείες με θαλασσινό νερό που επιτρέπουν στους επισκέπτες να βυθιστούν σε νερό γεμάτο με 800 κιλά αλάτι Epsom και ένα φουτουριστικό λοβό διαλογισμού «Somadome» που συνδυάζει χρώμα και ήχο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Sha Wellness Clinic, Αλικάντε, Ισπανία

Με τη βοήθεια του ειδικού στην ιατρική του ύπνου, Δρ. Vicente Mera, οι επισκέπτες σε αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο και την κλινική ευεξίας μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ιατρική του ύπνου», το οποίο περιλαμβάνει συμβουλή ύπνου, νυχτερινό πολυγράφο, συνεχή θετική πίεση αεραγωγών (ή CPAP όπως είναι γνωστό) μελέτη και δοκιμές που μετρούν τους δείκτες ύπνου και ημέρας, όπως ο καρδιακός ρυθμός ηρεμίας και η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

ΟΤ

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Βρε τι μαθαίνω που έλεγε και ο συχωρεμενος ο Φικιώρης ο Αντρεας με τα φάρμακα που πουλούσε στο τηλεμάρκετινγκ 😂Διάβασα το άρθρο ετσι από περιέργεια να δω τι λένε οι ειδικοι !!Τωρα αυτα που προσφέρουν τα Hotel 🏨 είναι για τα κορόιδα που έχουν λεφτά για χάσιμο και θα τους τα πάρουν τα χοτελ τζαμπα !!Τωρα οσο αφορά τον Αντρικο στο θέμα του ύπνου ειμε μια χαρά 😴😴Όπως γνωρίζετε ο Αντρεας κοιματε την μέρα και όχι την νύχτα 😲Όπως λέω και εγώ οταν εσεις κοιμάστε εγώ δουλεύω 😛😛Έχω να σας προτείνω εκτός από τα γνωστά προβατάκια να μετράτε και τις κούπες της ποδοσφαιρικής σας ομάδας 🤪🏆Εαν εισε γαβρος μέχρι να τα μετρήσεις σε πήρε ο ύπνος !Αν εισε ΠΑΟΚ δεν κοιμασε !Αντε γεια πάω να κάνω λαικ σε κανένα υποψήφιο 😂

  2. Θα σας πω ευθύς αμέσως ένα ωραίο ανεκδοτάκι, διότι ως γνωστόν και το γέλιο, που και που, χρειάζεται στη ζωή μας, μιας και κάνει και καλό, αυτό!! Κυρίες μου και κύριοι, που λέτε λοιπόν, εις το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους (και το οποίο είναι μόλις έτοιμο για πτήση), ο πιλότος έτσι χαλαρός και λα’ι’τ όπως ακόμη είναι, αλλά και έτοιμος συγχρόνως “σε άλλη γης σ’ άλλα μέρη να πετάξει”, αφού κατά τα ειωθότα και συνήθη καλωσορίζει τους επιβάτες και τους εύχεται να εχουν ένα ασφαλές, άνετο, καλό και υπέροχο ταξίδι, στο “καπάκι” κάθεται και μονολογεί, (ξεχνώντας όμως το μικρόφωνο της καμπίνας, ανοικτό): “Αχ, και τι δεν θα ‘δινα τώρα για ένα special… πηδημ@τ@κι, συνοδεία και ενός απολαυστικού καφέ”!! Τον ακούει λοιπόν η όμορφη αεροσυνοδός και πετάγεται από την θέση της αλαφιασμένη και τρέχει εσπευσμένα προς το πιλοτήριο, προκειμένου να ειδοποίησει τον πιλότο πως έχει ξεχάσει το μικρόφωνο ανοικτό, ούτως ώστε να μην τυχόν και κινδυνέψει να γίνει από πάνω και ρεζίλι των σκυλιών, αυτός! Όπως λοιπόν η αεροσυνοδός τρέχει “βολίδα” προς το πιλοτήριο και τον απρόσεκτο και απερίσκεπτο, αλλά συνάμα και αισθηματία και ερωτύλο αυτόν πιλότο για να του κλείσει προφανώς, το μικρόφονο, ένας από τους επιβάτες έτσι που την βλέπει, της φωνάζει και της λέει: “Καλέ καλέ, να μην ξεχάσεις να του πας και τον… καφέ”!!! Τασος

  3. Επισκεπτεται ενας τυπος ενα μαναβικο και λεει του μαναβη: “Καλημερα, θελω πεντε πορτοκαλια, αλλα να μου τα βαλεις σε μια ξεχωριστη σακουλα το καθενα”! “Μαλιστα”, του απανταει ο μαναβης, “ο,τι πειτε κυριος”. Το ξανα λεει λοιπον, ο πελατης: “Επισης θελω εξι μηλα και αυτα επισης να μου τα βαλεις το καθενα σε ξεχωριστη σακουλα”! “OK, αλλο τιποτα θελει ο κυριος”, τον ξαναρωταει ο μαναβης. “Ναι θελω ακομη και οκτω αχλαδια, αλλα επιπλεον και επτα ακτινιδια, εννοειται πως και αυτα να μπουν σε ξεχωριστη σακουλιτσα το καθενα”! “Μαλιστα ο,τι πειτε, κατι αλλο θελετε κυριος”, τον ρωτα ο εχων ηδη αρχισει να χανει την υπομονη και την ψυχραιμια του, μαναβης, ετουτον τον μυστηριωδη και εκκεντρικο αυτον πελατη. “Ναι σιγουρα θελω, πρωτα ομως να σας ρωτησω κατι: αγαπητε, πουλατε… φακες”??? “Οχι, οχι, οχι, οχι, οχι, με τιποτα δεν τις πουλαω, αλλα ουτε ακομη και τις… ξερω και τις… γνωριζω αυτες” του απανταει του εντελως ανισορροπου αυτου πελατη, ο καθολα αποσβολωμενος, απεγνωσμενος, οσο και λιαν πια τρελαμενος, φουκαρας και δυσμοιρος αυτος μαναβης! Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog