Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Το ΤΕΕ διοργανώνει διεθνές συμπόσιο για Μηχανικούς για το μέλλον των βιώσιμων υποδομών και το BIM

- Advertisement -
  • Αξιοποιώντας την παρουσία στην Αθήνα, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών (ASCE – American Society of Civil Engineers), προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις εργασίας και τεχνικές επισκέψεις, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και το Ελληνικό Τμήμα του ASCE (ASCE Hellenic Section (Greece)), διεθνές συμπόσιο με τίτλο “Sustainability and Infrastructure”, με τη συμμετοχή ομιλητών από τους επισκέπτες αλλά και ελλήνων στελεχών της πολιτικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Το συμπόσιο, που θα είναι ανοιχτό να το παρακολουθήσουν οι Μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ μετά από δωρεάν εγγραφή, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΕ, Νίκης 4 Αθήνα 1ος όροφος, 14.00 – 18.00.

Έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη για τους Μηχανικούς και τους επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου να παρακολουθούν τις εξελισσόμενες απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να κατανοούν τις αναδυόμενες τάσεις και τεχνολογίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ανθεκτικών και βιώσιμων έργων υποδομής.

Με δεδομένο τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι υποδομές στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος, το Συμπόσιο θα απασχολήσουν:

Οι προηγμένες τεχνικές απογραφής και οι συστηματικές πρακτικές διαχείρισης των υποδομών σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, για βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων και ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αξιοποιώντας τεχνολογίες BIM και Digital Twins για την ενίσχυση της βιωσιμότητας στις φάσεις σχεδιασμού, μελέτης και συντήρησης των έργων υποδομής.

Δομικά υλικά με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα για μείωση των οικολογικών επιπτώσεων των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων.

Η παραγωγή καθαρής ενέργειας, οι ΑΠΕ και η υλοποίηση πρωτοποριακών έργων περιβάλλοντος, που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.

Παράλληλα, σε μια εποχή αυξημένης περιβαλλοντικής συνείδησης, οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί υιοθετούν όλο και περισσότερο πολιτικές πράσινων δημόσιων προμηθειών που ενσωματώνουν κριτήρια βιωσιμότητας για φιλικά προς το περιβάλλον και με κοινωνικά υπεύθυνα έργα.

Το ΤΕΕ προσκαλεί τους Μηχανικούς μέλη του να συμμετάσχουν σε αυτή την εκδήλωση ανταλλαγής γνώσεων και πρακτικών για τις βιώσιμες υποδομές, κάνοντας έγκαιρα εγγραφή στην ιστοσελίδα: https://web.tee.gr/seminaria-tee/training-workshops. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω του email: training-workshops@central.tee.gr.

*Η γλώσσα του Συμποσίου θα είναι η Αγγλική.* Δεν θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. * Την ευθύνη της διοργάνωσης του Συμποσίου έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων, Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΤΕΕ.

Σημειώνεται ότι της διενέργειας του Συμποσίου θα προηγηθεί (12:30 – 13.00) ένα ανοιχτό στο κοινό forum, στη διάρκεια του οποίου θα γίνει virtual παρουσίαση της πρωτοβουλίας Future World Vision: Mega City 2070.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog