Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αίτημα ΠΕΣΠ για Μέτρα Στήριξης για τις πληγείσες από τις Πλημμύρες Επιχειρήσεις

- Advertisement -
  • Επιστολή για μέτρα στήριξης για τις πληγείσες από τις πλημμύρες επιχειρήσεις έστειλε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη και Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, καθώς και στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας.

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κ.Ε.Ε.Ε.,

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Ως Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας προς τους συμπολίτες μας σε όλες τις περιοχές της χώρας μας που αυτές τις μέρες επλήγησαν σφοδρά από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες, στις οποίες χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Είναι αυτονόητο ότι η πολιτεία θα πρέπει να σπεύσει με κατάλληλα μέτρα για τη στήριξη και την αποκατάσταση των περιοχών, των επιχειρήσεων, των αγροτών και των πολιτών που έχασαν τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ζητήσουμε, πέρα από την ταχύτατη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών και την πρόνοια για όλους τους πληγέντες, την άμεση εφαρμογή στοχευμένων μέτρων προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως η αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεων καταβολών, αλλά και κάθε άλλο μέτρο που κρίνεται απαραίτητο.

Επίσης, θα θέλαμε να προτείνουμε προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και όλα τα Επιμελητήρια, ως φορείς στήριξης των επιχειρήσεων όλης της χώρας, τη δημιουργία ενός ταμείου αρωγής για τις πληγείσες επιχειρήσεις σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog