Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έρχεται τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Europe Youth Series 2023 τον Οκτώβριο στο Λουτράκι

- Advertisement -
  • Καταγράφηκε ένα ακόμα βήμα σε μία ξεχωριστή στιγμή, που ανυπόμονα περιμένουν οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Ελλάδα: Εκδόθηκε η προκήρυξη για το διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών του Λουτρακίου Κορινθίας, που εντάσσεται στα Europe Youth Series 2023 της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ETTU) και σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας μας στην ανάληψη τέτοιας εμβέλειας αγώνων μετά από δεκαετίες!

Το τουρνουά είναι για αθλητές και αθλήτριες μέχρι 13 και μέχρι 15 ετών.

Περιλαμβάνει το ομαδικό με μικτές ομάδες και το απλό και το διπλό σε αγόρια και κορίτσια. Θα το διοργανώσει από τις 25 μέχρι τις 29 Οκτωβρίου η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης υπό την αιγίδα της ETTU και είναι τιμή, που η αρμόδια αρχή επέλεξε την Ελλάδα για τον πρώτο χρόνο μίας νέας σειράς αγώνων.

Τόπος διεξαγωγής θα είναι η μεγάλη αθλητική εγκατάσταση του Sport Camp του Λουτρακίου, η οποία μετά από προπονητικές δράσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση θέλει να φιλοξενήσει με επιτυχία και διεθνείς αγώνες. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι σε εξέλιξη και υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 25/09, η προκήρυξη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ETTU και τα βασικά σημεία της είναι τα ακόλουθα:

Ο μάξιμουμ αριθμός συμμετοχών για το ομαδικό είναι οι 40 ομάδες και ο μάξιμουμ αριθμός συμμετοχών για τα ατομικά 176 αθλητές και αθλήτριες

Δύο events θα έχει το ομαδικό, δηλαδή στις κατηγορίες U15 και U13. Η Ελλάδα έχει ενημερώσει από καιρό την ETTU ότι πραγματοποιεί το αγώνισμα με ομάδες, που θα συγκροτήσουν μαζί αγόρια και κορίτσια και όχι ξεχωριστά.

Θα χρησιμοποιηθούν 13 αγωνιστικά τραπέζια.

Το προπονητήριο θα είναι στην «αίθουσα Ιακώβου» μέσα στην ίδια αθλητική εγκατάσταση. Θα διαθέτει 7 τραπέζια και θα είναι διαθέσιμο από την προηγούμενη μέρα της έναρξης των αγώνων.

Το ομαδικό κάνει την αρχή στο πρόγραμμα στις 25/10. Διεξάγονται γκρουπ και ανάλογα με την κατάταξη την επόμενη μέρα άλλες ομάδες συνεχίζουν στο 1ο επίπεδο (A finals) και άλλες στο 2ο (B finals). Το αγώνισμα θα ολοκληρωθεί στις 27/10 με τους τελικούς.

Την ίδια μέρα (Παρασκευή 27/10) αρχίζουν τα γκρουπ του απλού και τα ταμπλό του διπλού. Τα επίπεδα A finals και B finals προβλέπονται και στο απλό των δύο ηλικιακών κατηγοριών.

Στο 1ο πάνε όσοι προκρίνονται από τους ομίλους και στο 2ο οι υπόλοιποι. Τα μετάλλια στα τέσσερα αγωνίσματα της κατηγορίας U13 και τα ισάριθμα της κατηγορίας U15 κρίνονται την τελευταία μέρα, την Κυριακή 29/10.

Διευθύντρια του τουρνουά ορίστηκε από την ΕΦΟΕπΑ η Μαρία Μιτακίδου.

Στον νέο θεσμό της ETTU οι αθλητές/τριες Under 13 πρέπει να έχουν γεννηθεί την ή μετά την 01/01/2010. Στην κατηγορία Under 15 μετέχουν φέτος όσοι αθλητές και όσες αθλήτριες γεννήθηκαν την ή μετά την 01/01/2008.

Οι εγγυημένοι αριθμοί συμμετοχών για αθλητές και ομάδες, όπως αναφέρονται στην προκήρυξη, είναι: Για τη διοργανώτρια χώρα έως 8 αθλητές/τριες στο απλό κάθε κατηγορίας, έως 3 ομάδες και έως 4 διπλά σε κάθε κατηγορία. Για τις υπόλοιπες χώρες μέχρι 2 ομάδες, 4 αγόρια/κορίτσια και 2 ζευγάρια στα διπλά. Μετά τη λήξη της προθεσμίας συμμετοχής ο competition manager μπορεί, αν το επιτρέπει το πρόγραμμα, να ορίσει μεγαλύτερο όριο συμμετοχής για κάθε event.

Υποχρεωτική απαίτηση: Όλοι οι αθλητές πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στη βάση δεδομένων παικτών της ITTF και να διαθέτουν ταυτότητα ITTF. Χωρίς ITTF ID, η εγγραφή των παικτών στο τουρνουά δεν θα είναι δυνατή.

Για τους αθλητές, που δεν έχουν ακόμη ταυτότητα ITTF, οι Ενώσεις πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής στην ITTF πριν από την καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής στις 25.09.2023.

Υπάρχει και παράβολο συμμετοχής για κάθε αθλητή στα 15 ευρώ.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆ωραίο τρόπο σκεψης έχεις φίλε ,φίλη 2005 !!Ο κόσμος και η ζωή συνεχίζετε ότι και να γίνει !!Ολα τα άσχημα που δυστυχως βιωνουμε σαν χώρα μια με τις φωτιές μια με τις πλημμύρες δεν είναι λόγος ώστε να σταματήσουν ότι έχει προγραμματιστεί ,πχ στην περίπτωση μας το τουρνουά !!Υπαρχουν και εκδηλώσεις που οταν κρίνουν οι διοργανωτές ότι για κάποιο λόγο πρέπει να μην γίνει αναβάλετε !!Η ζωή όπως ξερεις συνεχίζετε !Μαζευεις τα κομμάτια σου και συνεχίζεις !!Και συνεχίζεις και να προσπαθήσεις στο μέλλον να μην σου ξανατύχουν !!Τωρα επειδη τα «μπαλάκια σας «μπορώ να εξηγήσουμε και διαφορετικά για το γιατί χάνετε ο κόσμος μην ξεχνας ότι και εμεις σαν ανθρωπότητα ευθυνόμαστε για τους χαμούς αυτούς !Και φύση τιμωρεί αν τα γράφουμε στα μπαλάκια και θα διαλύσουμε την γη στο τελος !!Εσεις φίλε στο πανηγύρι πήγατε να χορέψετε καινα διασκεδάσετε ??Και αυτο εκδήλωση είναι που μπορούσε να αναβληθεί ας πούμε !!Στην κριτική είμαστε πρώτοι παντως

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog