Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Μέσα στη μάχη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις οι Κεχαγιάς-Κουζιώνης

- Advertisement -
  • Η πρώτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ήταν όσο απαιτητική αναμενόταν, με την On Sale Rally Team και το πλήρωμά της, Γιώργο Κεχαγιά-Χρήστο Κουζιώνη να μένουν μακριά από προβλήματα, στα πηδάλια του Skoda Fabia Rally2 evo.

Οι κακές καιρικές συνθήκες της εβδομάδας που πέρασε, άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό τη φυσιογνωμία των ειδικών διαδρομών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, στις οποίες η λάσπη διαδραμάτισε πρωταρχικό ρόλο.

Με την πρόσφυση να μεταβάλλεται διαρκώς, αφού σε αρκετά σημεία το οδόστρωμα είχε αρχίσει να στεγνώνει, ενώ σε άλλα σημεία η λάσπη ήταν σαφώς περισσότερη, η διαδικασία αποφυγής προβλημάτων μετατράπηκε σε ακόμη πιο περίπλοκη υπόθεση.

Σε συνδυασμό με την έλλειψη ενδιάμεσου σέρβις, οι Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης γνώριζαν πως το σημαντικότερο διακύβευμα της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου, ήταν η επιστροφή στην Λαμία και ιδανικά, δίχως προβλήματα.

Ο στόχος επιτεύχθηκε, αφού μετά από 4 ειδικές διαδρομές (Λουτράκι 1, Πίσια, Λιβαδειά, Ελάτεια), καθώς το δεύτερο πέρασμα από το Λουτράκι ακυρώθηκε για τα πληρώματα που δεν εντάσσονταν στην κατηγορία Rally1, το πλήρωμα της On Sale Rally Team επέστρεψε στην Φθιώτιδα για το βραδινό σέρβις, χωρίς να έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα.

Διατηρώντας σταθερό ρυθμό και ισορροπώντας ανάμεσα στην ταχύτητα και την αποφυγή ρίσκων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα, το δίδυμο της ομάδας ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα παραμένοντας μέσα στον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, μετά από 6 ειδικές διαδρομές, οι Κεχαγιάς-Κουζιώνης βρίσκονται στην 29η θέση της Γενικής Κατάταξης με το Skoda Fabia Rally2 evo. Παράλληλα, φιγουράρουν στην 18η θέση του WRC 2, θεσμού για πληρώματα με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2 και στην 14η θέση του WRC 2 Challenger.

Ακόμη, πρωταγωνιστούν ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα, αφού έχουν αναρριχηθεί τρίτοι στην άτυπη αυτή κατάταξη, απέχοντας μόλις 0,9 δευτερόλεπτα από τη δεύτερη θέση.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζεται το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, με την μεγαλύτερη και κατά πολλούς κρισιμότερη ημέρα του αγώνα να περιλαμβάνει 3 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Παύλιανη, Καρούτες, Ελευθεροχώρι), συνολικού μήκους 141,52 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της αυριανής ημέρας, διαμορφώνεται ως εξής:

Ε.Δ. 7 Παύλιανη 1 (24,25 χλμ.) – 7:08

Ε.Δ. 8 Καρούτες 1 (28,49 χλμ.) – 8:41

Ε.Δ. 9 Ελευθεροχώρι 1 (18,02 χλμ.) – 11:05

Ε.Δ. 10 Παύλιανη 2 (24,25 χλμ.) – 14:08

Ε.Δ. 11 Καρούτες 2 (28,49 χλμ.) – 15:41

Ε.Δ. 12 Ελευθεροχώρι 2 (18,02 χλμ.) – 18:05

Δηλώσεις

Νίκος Κωνσταντόπουλος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου On Sale)

«Η πρώτη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ήταν αρκετά δύσκολη, όμως θεωρώ πως το πλήρωμά μας τα κατάφερε καλά. Ο Γιώργος με τον Χρήστο επέδειξαν σταθερότητα και απέφυγαν τα προβλήματα, που ήταν το βασικό ζητούμενο σήμερα. Αύριο ακολουθεί η μεγαλύτερη ημέρα του αγώνα, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού ενόψει της συνέχειας».

Γιώργος Κεχαγιάς

«Ήταν μια δύσκολη ημέρα, κατά την οποία το βασικό ζητούμενο ήταν να αποφύγουμε τα προβλήματα. Επιλέξαμε να μείνουμε μακριά από ρίσκα, ακολουθώντας μετρημένο ρυθμό.

Οι ειδικές διαδρομές είχαν αρχίσει να στεγνώνουν σε ορισμένα, αλλά όχι όσο θα περιμέναμε, με την λάσπη να δυσκολεύει την προσπάθειά μας.

Το σημαντικό είναι πως ολοκληρώσαμε την ημέρα χωρίς προβλήματα. Αύριο θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε ακόμη ταχύτερα. Τέλος, με αφορμή την ακύρωση της ειδικής διαδρομής «Λουτράκι 2» για λόγους ασφαλείας, θα ήθελα να παρακαλέσω τους θεατές να μην στέκονται σε επικίνδυνα σημεία. Πρωτίστως για την ασφάλεια όλων μας και δευτερευόντως, για να μην υπάρξουν άλλες ακυρώσεις ειδικών διαδρομών».

Χρήστος Κουζιώνης

«Μια ημέρα όπως η συγκεκριμένη απαιτούσε αυτοσυγκέντρωση, προσοχή, αλλά και διατήρηση ενός ρυθμού που θα μας επέτρεπε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θεωρώ ότι πετύχαμε το ζητούμενό μας, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η αυριανή είναι μια ξεχωριστή ημέρα, κατ’ εμέ η σημαντικότερη του αγώνα, όμως είμαστε πανέτοιμοι για ακόμη μια πρόκληση».

Αποτελέσματα: www.wrc.com

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog