Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εκτιμήσεις για πάνω από 2.000 νεκρούς στη Λιβύη!

- Advertisement -

Δραματικές ώρες στη Λιβύη, την οποία έχει χτυπήσει με σφοδρότητα η κακοκαιρία Daniel. Σαρωτικές πλημμύρες παρέσυραν ολόκληρες γειτονιές και κατέστρεψαν σπίτια, κτίρια και υποδομές σε πολλές παράκτιες πόλεις της βορειοαφρικανικής χώρας. Το χτύπημα ήταν ιδιαίτερα ισχυρό στην πόλη Ντέρνα, η οποία πλέον είναι απρόσιτη.

Ο επικεφαλής της παράλληλης κυβέρνησης που είναι εγκατεστημένη στη Βεγγάζη, ο Οσάμα Χαμάντ, υποστήριξε πως ο απολογισμός των θυμάτων από τις πλημμύρες στη Λιβύη ξεπερνά τις δύο χιλιάδες. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masar, είπε χαρακτηριστικά: «Χιλιάδες είναι οι αγνοούμενοι, περισσότεροι από 2.000 είναι νεκροί».

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει εκπρόσωπος της παράλληλης κυβέρνησης έκανε λόγο για τουλάχιστον 150 νεκρούς.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να έχουν ανέβει στις στέγες των σπιτιών τους ή πάνω στα αυτοκίνητά τους στην προσπάθεια να λάβουν βοήθεια, καθώς η κακοκαιρία Daniel έπληξε τις πόλεις Βεγγάζη, Σους, Αλ Μπάιντα, Αλ Μαρτζ και Ντέρνα. Αντίστοιχες εικόνες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με ανθρώπους να παρασύρονται από ορμητικούς χειμάρρους στη μέση του δρόμου, την ώρα που μεγάλες εκτάσεις έχουν σχεδόν βυθιστεί. Ούτε τα οχήματα γλίτωσαν από την ορμητική πορεία των υδάτων.

Οι αρχές κήρυξαν κατάσταση ακραίας έκτακτης ανάγκης, δίνοντας εντολή για κλείσιμο σχολείων και καταστημάτων και επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας. Τέσσερα σημαντικά λιμάνια για την εξαγωγή πετρελαίου στη Λιβύη, τα Ρας Λανούφ, Ζουεϊτίνα, Μπρέγκα και Ες Σίντρα έκλεισαν από το απόγευμα του Σαββάτου και για τρεις μέρες.

efsyn

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog