Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Με εκατοντάδες συμμετοχές θα αρχίσουν στις 29 Σεπτεμβρίου οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

- Advertisement -
  • Κοινή Συνέντευξη Τύπου στο Γαλάτσι
  • Βασίλης Σπανάκης, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: «Η ανάπτυξη του εργασιακού αθλητισμού αποτελεί μία από τις προτεραιότητές μας».και Κοινωνικής Ασφάλισης: «Η ανάπτυξη του εργασιακού αθλητισμού αποτελεί μία από τις προτεραιότητές μας».

Οι 11οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αναμένεται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εργασιακή άθληση στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 12/9/23, ο κος Βασίλης Σπανάκης ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του εργασιακού αθλητισμού αποτελεί μία από τις προτεραιότητες και, μαζί με το Υπουργείο Αθλητισμού, θα υπάρξουν οι ανάλογες ενέργειες για να επιτευχθεί αυτό.

Η 11η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2023 σε οκτώ αθλητικές εγκαταστάσεις της Αθήνας και αναμένεται να πάρουν μέρος εκατοντάδες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών. Διοργανωτής είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας.

«Ο εργασιακός αθλητισμός και οι δράσεις μέσα από αυτόν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ευεξία και καλή συνεργασία στους χώρους εργασίας. Το Υπουργείο Εργασίας μαζί με το Υπουργείο Αθλητισμού θα βοηθήσουμε για την περαιτέρω ανάπτυξή του στη χώρα μας», δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης.

 

Στους 11ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αναμένεται να πάρουν μέρος αθλητές, αθλήτριες και αθλούμενοι από εταιρείες οργανισμούς, φορείς αλλά και μεμονωμένοι πολίτες. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος έχει δηλώσει συμμετοχή στην κολύμβηση. «Ο σκοπός του αθλητισμού είναι να προσφέρει ευεξία και εντάσσεται σε ένα τετράπτυχο που περιλαμβάνει την υγεία, τις αρχές που δίνουμε στα παιδιά, την οικονομική ανάπτυξη και την εικόνα της χώρας. Αυτή είναι η προίκα του αθλητισμού. Μαζί με το Υπουργείο Εργασίας θα αναπτύξουμε σημαντικές συνέργειες ώστε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τον εργασιακό αθλητισμό. Η δουλειά που κάνει ο κ. Σπύρος Καραβούλης, είτε σε εθνικό, είτε σε παγκόσμιο επίπεδο με τους συγκεκριμένους αγώνες, θεωρώ ότι αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε ώστε ο αθλητισμός να υπάρχει στη ζωή όλων των Ελλήνων, από το παιδί των έξι ετών μέχρι τον συνταξιούχο των 86», υπογράμμισε ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς.

 

Οι συμμετέχοντες στην εθνική διοργάνωση θα μπορούν να πάρουν μέρος σε 16 δημοφιλή αθλήματα:  μπάσκετ 5Χ5 και 3Χ3, ποδόσφαιρο 6χ6, beach volley 2×2 και 3χ3, κολύμβηση, τένις, table tennis, padel, petanque, αγώνα δρόμου, darts, bowling και σκάκι.

 

«Ο Eλληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας είναι αναγνωρισμένος μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού, ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού, μέλος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργαζομένων και Ερασιτεχνών στον Αθλητισμό και πιστοποιημένος φορέας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Διαθέτει ένα πλούσιο καλεντάρι αθλητικών διοργανώσεων που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας των εργαζομένων», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Εθνικών Αγώνων και της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2027 Σπύρος Καραβούλης.

 

Στο αγωνιστικό πρόγραμμα ξεχωρίζει το «Athens Company Run». Πρόκειται για αγώνες δρόμου 5χλμ και 10χλμ που θα διεξαχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, στον χώρο «Αγορά» του Ολυμπιακού Σταδίου, κάτω από τις εμβληματικές κατασκευές του Σαντιάγκο Καλατράβα.

 

«Οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού είναι μία διοργάνωση που προάγει τα οφέλη της άσκησης. Ως Ολυμπιακό Στάδιο, έχουμε εντολή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννης Βρούτση και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, να είμαστε αρωγοί σε ότι έχει σχέση με τον αθλητισμό και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτόν», υπογράμμισε ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. Κωνσταντίνος Χαλιορής.

 

Στους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού παίρνουν μέρος και αθλητές και αθλήτριες που έχουν δοξάσει τα ελληνικά χρώματα. Μία από αυτές είναι η Μαρία Καρπαθάκη, διακεκριμένη αθλήτρια στο Tae Kwon Do «Σε αυτή τη διοργάνωση ο αθλητισμός γίνεται εφαλτήριο για την καλύτερη υγεία των εργαζομένων, την ευεξία ενώ βοηθάει και στην ανάπτυξη των καλών σχέσεων στον χώρο της εργασίας. Ως διακεκριμένη αθλήτρια πάντα θα υποστηρίζω ότι έχει να κάνει με τον αθλητισμό, τον οποίο υπηρετώ από παιδί», υπογράμμισε η κ. Καρπαθάκη.

 

Για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, σημαντικό ρόλο παίζει η υποστήριξη και του δήμου Γαλατσίου. «Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στους διοργανωτές και να ευχηθώ καλή επιτυχία. Ο Δήμος Γαλατσίου βρίσκεται δίπλα σε διοργανώσεις που στηρίζουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό», τόνισε ο Μάνος Ελευθερίου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Γαλατσίου.

 

  •  Οι Αγώνες , τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του δήμου Γαλατσίου, του Ελληνο-Γαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Ελληνο- Γερμανικού Επιμελητηρίου,του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, το 1ο Πρόγραμμα, η EΡΑ Sport, η Gazzetta και το Reader και Υποστηρικτής οι Σταθερές Συγκοινωνίες(ΣΤΑ.ΣΥ).

Επίσημος και Αποκλειστικός Χορηγός Αερομεταφορών του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας είναι η Aegean airlines και Πάροχος ταξιδιωτικών υπηρεσιών η Erasmus conferences & events.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog