Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

”Νύχτα πανσέληνος” με την Μπέττυ Χαρλαύτη

- Advertisement -
  • Με ένα ολόγιομο φεγγάρι και με μοναδικές μουσικές παρέδωσε το φετινό καυτό καλοκαίρι, στη νέα εποχή, στο φθινόπωρο στις 31 Αυγούστου 2023, με μοναδικές εικόνες, με ποιητικά κείμενα και ξεχωριστά τραγούδια από την κα Μπέττυ Χαρλαύτη.

Ο Αύγουστος αυτήν τη χρονιά μας πρόσφερε πληθωρικά δύο πανσελήνους.

Ήταν μία νύκτα αδιάβατη, ψημένη στις καυτές θερμοκρασίες του Αυγούστου που η κα Χαρλαύτη ερμήνευσε τραγούδια αγαπημένα, οικεία ακούσματα, γνώριμους ήχους μπροστά στις αρχαίες πέτρες στο ναό του Απόλλωνος. Εκεί που ο θεός Απόλλων λουζόταν με το λαμπρό φως της Μήνης και έδινε τους λοξούς χρησμούς.

Η κα Χαρλαύτη ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή πάνω στην εξέδρα, αρχαία αιθέρια μορφή ως Ιέρεια της Μουσικής, που προσάρμοζε τα τραγούδια στην κίνηση του φεγγαριού.

Ήταν μία νύκτα σύζευξης της ποίησης, της μουσικής, της φωνής, του αγνού φωτός σε μία ενότητα τελειότητας.

Ήταν ένα βράδυ που το φως έσμιξε με τη μουσική και από αυτό το σμίξιμο βγήκε η ελευθερία να ξεφεύγεις από τον κόσμο που ολοένα στενεύει.

Με στιβαρό και απελευθερωμένο καπετάνιο την κα Χαρλαύτη και πλήρωμα τους άξιους μουσικούς ταξιδέψαμε σε μελωδικές θάλασσες.

Μεταφερθήκαμε με τα μάτια της ψυχής μας σε ένα άχρονο ταξίδι στη Σελήνη, στον ουρανό των πνευμάτων.

Μία τέτοια νύκτα η φωνή της κας Χαρλαύτη ενώθηκε με το φως της ολόγιομης Σελήνης και μας κάλεσε να γκρεμίσουμε τα συμβατικά τείχη και να τραγουδήσουμε μαζί της έργα μεγάλων Ελλήνων μουσικών, έργα μεγάλων Ελλήνων ποιητών.

Με τα τραγούδια της η κα Χαρλαύτη μας δίδαξε, μας μύησε να ζούμε με τον Ελληνικό τρόπο εκεί που υπάρχει το Κάλλος, η Αρμονία, το Άριστον, αρνούμενοι τον βαρβαρισμό που κατακλύζει την ζωή μας.

Φεύγοντας διαπιστώσαμε ότι ανήκουμε σε ένα τόπο που λάτρεψε το φως , τον έρωτα, το τραγούδι, το κρασί, τη ζωή και έδωσε χαρακτηριστικά ζωής στο θάνατο.

Ένας τόπος που έχει παγιδευτεί όμως και έχει κουραστεί από τις μεταμφιεσμένες λέξεις, από την υποκρισία και την ψευδή και επινοημένη πραγματικότητα.

Η κα Χαρλαύτη με τα απελευθερωμένα τραγούδια και την ερμηνεία της μας έδωσε τη βεβαιότητα ότι «πάντα νικά η Μουσική».

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog