Για ποιο λόγο εταιρεία που εδρεύει στη Δυτική Πελοπόννησο, δηλαδή (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων), δημοσιεύει δημοσκόπηση που αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι ένα ερώτημα, αλλά το προσπερνώ.

Υπενθυμίζω ότι εταιρείες που εδρεύουν σε άλλους Νομούς διενεργούν δημοσκοπήσεις βεβαίως, αλλά οι εντολείς τους έχουν άμεση σχέση με το Νομό ή το Δήμο ή την Περιφέρεια για τους οποίους διενεργούνται αυτές οι δημοσκοπήσεις.

 

  • Αρκετά σημεία που παρουσιάζει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δημιουργούν ερωτηματικά…. και δίνουν τροφή για σενάρια …

1.H δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου και δόθηκε στη δημοσιότητα 10 ημέρες αργότερα. Για ποιο λόγο αυτή η χρονοκαθυστέρηση; Για να μπορούν ενδεχομένως οι αντίπαλοι να θεωρήσουν ότι υπήρχε χρόνος για να «μαγειρευτεί»;

2.Υπενθυμίζω ότι  προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσαν αποτελέσματα για το συγκεκριμένο γκάλοπ, που δεν συνάδουν με τα τωρινά. Έδινε πρώτο τον Πέτρο Τατούλη στην πρόθεση ψήφου (αλλά κοντά του τον Πτωχό).

Τι άλλαξε λοιπόν; Μήπως αυτό το σενάριο δεν εξυπηρετούσε το σχεδιασμό του κ. Πτωχού;

3. Τα Σχόλια που «ερμηνεύουν» τα ευρήματα, ερμηνεύονται ως στήριξη στον Πτωχό.

4. Καταρρέει το αφήγημα της μη αναγνωρισιμότητας του Πτωχού με το 75,7%

5. Ακόμη και έτσι, τα αποτελέσματα, αναδεικνύουν καταλληλότερο Περιφερειάρχη τον Π. Τατούλη – Προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα.

6. Το ποσοστό της «Παράστασης Νίκης» δεν δικαιολογείται από τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου

7. Γιατί δεν δίνουν την ανάλυση της πρόθεσης ψήφου σε σχέση με το ποιο κόμμα ψήφισαν οι ερωτώμενοι στις εκλογές του Ιουνίου; Μήπως για να μην καταδειχθεί η φτώχεια του Πτωχού στους ψηφοφόρους της ΝΔ;

8. Καταρρέει το αφήγημα της παράταξης Πτωχού για νίκη από την πρώτη Κυριακή

9. Από εκεί που θα έκανε βόλτα ο Πτωχός, γίνεται ντέρμπι με τον Τατούλη τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη Κυριακή …

 

Τα ερωτήματα είναι εύλογα το ίδιο και τα σενάρια που αναπτύσσονται τις τελευταίες ώρες αφού υπάρχει γκρίνια στο πρωθυπουργικό γραφείο για την επιλογή Σαμαρά, επιλογή η οποία – σύμφωνα με εκτιμήσεις, δημοσκοπικά ευρήματα και κοινωνικό παλμό- δεν δίνει την περιφέρεια στην Νέα Δημοκρατία.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είναι σε δίλλημα για το κατά πόσον θα επιλέξει να «θυσιάσει» την περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε κομματικά να απαλλαγεί από τον Αντώνη Σαμαρά – η αποτυχία Πτωχού θα καταλογιστεί στον Σαμαρά- αφού, η Θεσσαλία και όσα συμβαίνουν εκεί είναι ένας γρίφος που απασχολεί το κομματικό επιτελείο.

 

Πληροφορίες λένε πως το κομματικό επιτελείο σκέφτεται να «επιστρατεύσει» υπουργικά κλιμάκια και όχι τον ίδιο τον πρωθυπουργό όπως συνέβη στην περίπτωση Νίκα το 2019, ώστε να στηρίξει την υποψηφιότητα, σε αυτήν την κατεύθυνση ενδεχομένως να κινείται και η εν λόγω δημοσκόπηση η οποία όμως, περισσότερο κακό φέρεται να έχει κάνει στον κΠτωχό παρά καλό.

 

Εκείνο βέβαια που η Νέα Δημοκρατία δεν συνυπολόγισε είναι πως, ναι μεν εξόπλισε τον άγνωστο μέχρι πρότινος υποψήφιο με κομματικά στελέχη γνωστά, στελέχη όμως που είτε έχουν φθαρεί στο χρόνο, είτε δεν έχουν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στο νομό, πλην ολίγων εξαιρέσεων.

 

Και όσο οι μέρες περνούν και οδεύουμε στην κάλπη, τόσο ο «πονοκέφαλος» στα κεντρικά θα μεγαλώνει.

 

ΧΒ