Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συναγερμός για την στήριξη Πτωχού! «Επιστράτευσαν» Mέσα από άλλη περιφέρεια!

- Advertisement -

Για ποιο λόγο εταιρεία που εδρεύει στη Δυτική Πελοπόννησο, δηλαδή (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων), δημοσιεύει δημοσκόπηση που αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι ένα ερώτημα, αλλά το προσπερνώ.

Υπενθυμίζω ότι εταιρείες που εδρεύουν σε άλλους Νομούς διενεργούν δημοσκοπήσεις βεβαίως, αλλά οι εντολείς τους έχουν άμεση σχέση με το Νομό ή το Δήμο ή την Περιφέρεια για τους οποίους διενεργούνται αυτές οι δημοσκοπήσεις.

 

  • Αρκετά σημεία που παρουσιάζει η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δημιουργούν ερωτηματικά…. και δίνουν τροφή για σενάρια …

1.H δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου και δόθηκε στη δημοσιότητα 10 ημέρες αργότερα. Για ποιο λόγο αυτή η χρονοκαθυστέρηση; Για να μπορούν ενδεχομένως οι αντίπαλοι να θεωρήσουν ότι υπήρχε χρόνος για να «μαγειρευτεί»;

2.Υπενθυμίζω ότι  προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσαν αποτελέσματα για το συγκεκριμένο γκάλοπ, που δεν συνάδουν με τα τωρινά. Έδινε πρώτο τον Πέτρο Τατούλη στην πρόθεση ψήφου (αλλά κοντά του τον Πτωχό).

Τι άλλαξε λοιπόν; Μήπως αυτό το σενάριο δεν εξυπηρετούσε το σχεδιασμό του κ. Πτωχού;

3. Τα Σχόλια που «ερμηνεύουν» τα ευρήματα, ερμηνεύονται ως στήριξη στον Πτωχό.

4. Καταρρέει το αφήγημα της μη αναγνωρισιμότητας του Πτωχού με το 75,7%

5. Ακόμη και έτσι, τα αποτελέσματα, αναδεικνύουν καταλληλότερο Περιφερειάρχη τον Π. Τατούλη – Προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα.

6. Το ποσοστό της «Παράστασης Νίκης» δεν δικαιολογείται από τα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου

7. Γιατί δεν δίνουν την ανάλυση της πρόθεσης ψήφου σε σχέση με το ποιο κόμμα ψήφισαν οι ερωτώμενοι στις εκλογές του Ιουνίου; Μήπως για να μην καταδειχθεί η φτώχεια του Πτωχού στους ψηφοφόρους της ΝΔ;

8. Καταρρέει το αφήγημα της παράταξης Πτωχού για νίκη από την πρώτη Κυριακή

9. Από εκεί που θα έκανε βόλτα ο Πτωχός, γίνεται ντέρμπι με τον Τατούλη τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη Κυριακή …

 

Τα ερωτήματα είναι εύλογα το ίδιο και τα σενάρια που αναπτύσσονται τις τελευταίες ώρες αφού υπάρχει γκρίνια στο πρωθυπουργικό γραφείο για την επιλογή Σαμαρά, επιλογή η οποία – σύμφωνα με εκτιμήσεις, δημοσκοπικά ευρήματα και κοινωνικό παλμό- δεν δίνει την περιφέρεια στην Νέα Δημοκρατία.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είναι σε δίλλημα για το κατά πόσον θα επιλέξει να «θυσιάσει» την περιφέρεια Πελοποννήσου ώστε κομματικά να απαλλαγεί από τον Αντώνη Σαμαρά – η αποτυχία Πτωχού θα καταλογιστεί στον Σαμαρά- αφού, η Θεσσαλία και όσα συμβαίνουν εκεί είναι ένας γρίφος που απασχολεί το κομματικό επιτελείο.

 

Πληροφορίες λένε πως το κομματικό επιτελείο σκέφτεται να «επιστρατεύσει» υπουργικά κλιμάκια και όχι τον ίδιο τον πρωθυπουργό όπως συνέβη στην περίπτωση Νίκα το 2019, ώστε να στηρίξει την υποψηφιότητα, σε αυτήν την κατεύθυνση ενδεχομένως να κινείται και η εν λόγω δημοσκόπηση η οποία όμως, περισσότερο κακό φέρεται να έχει κάνει στον κΠτωχό παρά καλό.

 

Εκείνο βέβαια που η Νέα Δημοκρατία δεν συνυπολόγισε είναι πως, ναι μεν εξόπλισε τον άγνωστο μέχρι πρότινος υποψήφιο με κομματικά στελέχη γνωστά, στελέχη όμως που είτε έχουν φθαρεί στο χρόνο, είτε δεν έχουν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στο νομό, πλην ολίγων εξαιρέσεων.

 

Και όσο οι μέρες περνούν και οδεύουμε στην κάλπη, τόσο ο «πονοκέφαλος» στα κεντρικά θα μεγαλώνει.

 

ΧΒ

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για να θυμουνται οι πιο παλιοι, αλλα και να μαθαινουν οι νεοτεροι, αν γυρισουμε τον χρονο πισω (συγκεκριμενα ακριβως τριαντα (30) χρονακια πριν), και ανατρεξουμε στο μακρινο 1993 θα δουμε εκεινα τα γεγονοτα που χαρακτηριστηκαν απο την αιφνιδια, αποτομη καθως και βιαιη ανατροπη της κυβερνησεως της ΝΔ και μαζι του αειμνηστου Κωνσταντινου Μητσοτακη (απο τον τοτε υπουργο του και βουλευτη του, τον Αντωνη Σαμαρα) και με συνεπεια την παλιννοστηση εις την εξουσια, του ΠΑΣΟΚ του Ανδρεα Παπανδρεου, και τα οποια γεγονοτα σημαδεψαν, καθως επισης και στιγματισαν για τα καλα, εκεινη την περιοδο και εποχη… Τοτε δηλαδη, που ο Κ. Μητσοτακης, αλλα και η συντριπτικη πλειοψηφια των νεοδημοκρατων ψηφοφορων αποκαλουσαν (επικρατουσε αλλωστε εκεινα τα χρονια μεγαλη πολωση, παθος και φανατισμος), τον Σαμαρα ως “κυνικο και αδιστακτο, μα και διαπλεκομενο, ανατροπεα και προδοτη της παραταξης τους” και μαλιστα ο δε Κ. Μητσοτακης δεν ηθελε να τον ματαδει ποτε του τον Σαμαρα, ουτε και ζωγραφιστο. Και ερχομαστε στο σημερα και στο τωρα, οπου ο γιος του τοτε πρωθυπουργου, ο αριστος και ανεμελος Κυριακος Μητσοτακης, προκειμενου να αποφυγει την οποιαδιαποτε εσωτερικη αμφισβητηση, τριβη και την αντιπολιτευση απο τον Σαμαρα, αλλα και πανω απ’ ολα ως μην σεβομενος ουτε καν ακομη και την μνημη του πατερα του (του οποιου και θα τριζουν σιγουρα απο εκει ψηλα τα κοκκαλα του), υπεκυψε στις διαφορες πιεσεις, στις απειλες, και στους εκβιασμους, προδιδοντας καθως και πουλωντας και αυτος με την σειρα του, τον νυν περιφερειαρχη Πελοποννησου (εν προκειμενω), τον Παναγιωτη τον Νικα, επιβαλοντας ως υποψηφιοτητα στην εν λογω περιφερεια με το ετσι θελω, εναν κολλητο και αχυρανθρωπο (οσο επισης και παντελως “λιγο”, αλλα και ασχετο με τα της αυτοδιοικησεως), αυτου του… επιβουλεα και εκβιαστη του, του γνωστου δηλαδη, Μεσσηνιου πολιτικου… Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog