Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Σκάνδαλο με την υποψηφιότητα Γκιολή

- Advertisement -
  • Με πηχυαίους τίτλους  κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα σε μεγάλα site και εφημερίδες ενώ το το θέμα φαίνεται να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. 
( Ενδεικτικά τίτλοι: Ενας καταδικασμένος υποψήφιος με τον Πτωχό, Στο ψηφοδέλτιο Πτωχού, υποψήφιος καταδικασμένος για ψευδείς συνταγογραφήσεις , Τεράστιο θέμα με Πτωχό. Εβαλε στο ψηφοδέλτιο καταδικασμένο από τη δικαιοσύνη κα)
Δεν μπορούμε να αποκρύψουμε λοιπόν όλα αυτά, από τη στιγμή που κάνοντας με τη σειρά μας έρευνα, έχουμε στα χέρια μας την πρωτόδικη αλλά και την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά και να σιωπήσουμε. Είναι ζήτημα ηθικής για μας!
Το ζήτημα όμως είναι και  μείζον πολιτικό  καθώς και ηθικό για τις επιλογές της ΝΔ και της απόφασης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού να συμπεριλάβει στο συνδυασμό του, υποψήφιο, που έχει αμετακλήτως καταδικαστική απόφαση από τη δικαιοσύνη.

Ο Αναστάσιος Γκιολής ο οποίος υπήρξε και αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον Παναγιώτη Νίκα, έχει βεβαρημένο παρελθόν και ποινικό μητρώο. Ως γιατρός, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση με αναστολή για παράνομες συνταγογραφήσεις  φαρμάκων.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα αλλά και από την έρευνα προέκυψε ότι ο κ. Γκιολής ενεπλάκη σε σκάνδαλο με συνταγογράφηση πανάκριβων φαρμάκων – συνταγές που μετά εκτελούσε στο φαρμακείο της συζύγου του στον Πειραιά!

 

Η υπόθεση αυτή έγινε πρώτο θέμα στα  Μέσα Ενημέρωσης , όταν τον Ιανουάριο του 2014 το Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Πειραιά καταδίκασε τον κ. Γκιολή ο οποίος υπηρετούσε ως γενικός παθολόγος στο Νοσοκομείο Κορίνθου, γιατί εντοπίστηκε από ελεγκτές του ΟΓΑ να συνταγογραφεί (ακόμα και αντικαρκινικά) φάρμακα, τα οποία φέρεται ότι έγραφε σε βιβλιάρια ασθενών εν αγνοία τους.

Η συνολική ζημία του Δημοσίου μέσα σε έναν χρόνο ήταν, σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, 10.805,68 ευρώ, ενώ από τον έλεγχο του ΟΓΑ προέκυψε ότι συνταγογραφούσε σε βιβλιάρια ασθενών που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ακόμη και ανθρώπων που είχαν αποβιώσει.

 

Αναφέρεται δε ότι τα φάρμακα που συνταγογραφούσε είχαν επιλεγεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν μηδενική συμμετοχή από τους ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα να εισπράττει εξ ολοκλήρου το ποσό της αξίας τους. Στη δίκη που έγινε στη συνέχεια, κατηγορούμενος ήταν και έτερος γιατρός του Νοσοκομείου Κορίνθου, που κατέθεσε ότι τα βιβλιάρια τού τα έδινε ο κ. Γκιολής και του ζητούσε να τον εξυπηρετήσει. Μάλιστα, υπήρχαν βιβλιάρια που είχαν σκισμένες σελίδες και σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις εκδόθηκαν συνταγές στο όνομα ανύπαρκτων ασφαλισμένων.

«Ένας ασφαλισμένος μας είπε ότι του έλειπαν φύλλα από το βιβλιάριο ασθενείας του. Επίσης, υπήρχε και μια περίπτωση εκτέλεσης συνταγής στο όνομα ενός ασφαλισμένου ο οποίος είχε αποβιώσει πριν από την ημερομηνία της εκτέλεσης της συνταγής» αναφερόταν χαρακτηριστικά στα δικαστικά έγγραφα. Ο υποψήφιος σήμερα με τον Δημήτρη Πτωχό, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και το 2015 ακολούθησε η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου για φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή.

 

Η δε σύζυγός του, στης οποίας το φαρμακείο στον Πειραιά εκτελούνταν οι παράνομες συνταγογραφήσεις, υποχρεώθηκε να επιστρέψει στον ΟΓΑ το ποσό των 12.135,22 ευρώ. 

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Τάσος Γκιολής είχε ουσιαστικά επιβληθεί από τον μηχανισμό της ΝΔ στο συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα στις προηγούμενες εκλογές, ορίστηκε επίσης αντιπεριφερειάρχης..

 

Στις αρμοδιότητές του ήταν και τα  ΠΕΠ/ΕΣΠΑ. Ήτοι:  

-Εισηγήσεις στο ΠΕΣΥ για θέματα του τομέα αρμοδιότητας του.

– Συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

– Παρακολούθηση θεμάτων λήξης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2024 και υποβολή εισηγήσεων για την υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών.

– Παρακολούθηση θεμάτων έναρξης νέας προγραμματικής ΕΣΠΑ 2021-2027 και υποβολή εισηγήσεων για την υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών.

– Εισηγήσεις για την συμμετοχή της Περιφέρειας σε ανταγωνιστικά προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

– Παρακολούθηση της υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

– Εκπροσώπηση της Περιφέρειας σε δράσεις και εκδηλώσεις θεμάτων του τομέα ευθύνης του.

 

Πως λοιπόν θέτει υποψηφιότητα  ο Τάσος Γκιολής; Υπάρχει κάποιος που τον επιβάλλει; O Δημήτρης Πτωχός είναι ενήμερος; Τι θα πράξει στο εξής; Τι θα κάνει το Μαξίμου μετά το σκάνδαλο που «φιγουράρει» στα sites και τις εφημερίδες; H ΔΕΕΠ γνώριζε; Ποιος το συγκάλυψε και γιατί; 

 

 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μέσα στην σαπιλα είναι όλοι τους??? Καλα το λέω εγώ ότι η Ελλάδα χρειάζεται 10 εισαγγελέας με τεράστια @@@@@..για να πάει η χώρα μας μπροστά….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog