Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού

- Advertisement -
  • Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Υφυπουργό Χρίστο Δήμα και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου, είχε το πρωί της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» παρουσίασε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού το σχέδιό του για την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου.

Αναφερόμενος στο έργο της Υπουργού Πολιτισμού, ο Δημήτρης Πτωχός εξέφρασε τον θαυμασμό του για την επιμονή της να προχωρήσουν τα έργα προσβασιμότητας στην Ακρόπολη και την αντοχή που επέδειξε σε αντιεπιστημονικές και παράλογες επιθέσεις που δέχτηκε.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι φιλοδοξεί τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Πελοποννήσου να καταστούν πλήρως προσβάσιμοι για όλους και ιδίως για τα άτομα με αναπηρία. «Θέλω να επαναλάβω την επιτυχία των έργων προσβασιμότητας στην Ακρόπολη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας ότι ο Πολιτισμός λειτουργεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο πεδίο του soft power και, σε αυτό το πλαίσιο, ο Δημήτρης Πτωχός δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα βρίσκεται σε διαρκή και ουσιαστική επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των σχετικών κονδυλίων.

Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στη σπουδαιότητα του σύγχρονου πολιτισμού, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα έχει μια ιδιαίτερα στενή συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Χρίστο Δήμα.

Ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι το πρόγραμμα της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» έχει στο επίκεντρό του την ανάδειξη των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, αλλά και την προστασία τους, ώστε να παραδοθούν όπως πρέπει στις επόμενες γενιές. Απευθυνόμενος στη Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι «γνωρίζω, κυρία Υπουργέ, ότι έχετε εκπονήσει ένα πρόγραμμα με την Πολιτική Προστασία και θα θέλαμε ως Περιφέρεια Πελοποννήσου να ενταχτούμε επιχειρησιακά σε αυτό».

Τέλος, ο Δημήτρης Πτωχός ανέφερε ότι ταυτίζεται πλήρως με τη θέση του Πρωθυπουργού που αποδίδει την ίδια σπουδαιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς. «Θα μας ενδιέφερε ιδιαίτερα η Πελοπόννησος να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς της χώρους» δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Μετά τη συνάντηση με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς το πρόγραμμα της παράταξης «Η Πελοπόννησος μπροστά» που έχει ως στρατηγικό άξονα τον πολιτισμό, την ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού αποθέματος της Πελοποννήσου και την προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το ΥΠΠΟ ήδη εκτελεί στην Πελοπόννησο ένα μεγάλο έργο προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης των πολιτιστικών αγαθών, είτε μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου, είτε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ή μέσω προγραμμάτων πολιτισμικής ανάδειξης.

Πιστεύουμε απολύτως ότι ο Πολιτισμός είναι βασικό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, το οποίο στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι η επιλογή των υποψηφίων για τις περιφέρειες αφορά σε πρόσωπα με τα οποία μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας μας. Ο Δημήτρης Πτωχός εκφράζει , με τον καλύτερο τρόπο, τη θέση αυτή. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητά του».

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog