Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη συμμετοχή στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών

- Advertisement -
  • Σε εξέλιξη είναι η επαναληπτική και καθοριστική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να καλούνται να επιλέξουν μεταξύ των Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη.

Οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, εκτός αν δοθεί παράταση λόγω της συμμετοχής, η οποία μέχρι τώρα κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Από όσους έχουν ψηφίσει ως τις 12:00, οι 5.000 δεν είχαν πάει στον πρώτο γύρο.

Ο ρυθμός είναι αυξημένος σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα στις αντίστοιχες πρωινές ώρες, εκτιμούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τις 12:00 είχαν ψηφίσει 55.500 άτομα, δηλαδή πάνω από 300 το λεπτό. Κάτι που σημαίνει ότι ψήφισαν 10.500 περισσότεροι από όσους είχαν ψηφίσει μέχρι την ίδια ώρα την πρώτη Κυριακή ( σ.σ 45.000).

Εως τις 11 π.μ. είχαν ψηφίσει 36.000 μέλη, ενώ στις 11.30 οι ψηφίσαντες ανήλθαν στις 40.000. Με βάση τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στις 12:20 στις κάλπες είχαν προσέλθει 58.000 μέλη. Ο αριθμός αυτός ανήλθε στις 66.275 λίγο πριν τις 13:00.

Στις 14:20 οι ψηφίσαντες ανήλθαν στις 82.000.

Στιγμιότυπο από τον β’ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Πολίτες βρίσκονταν από πολύ νωρίς στα εκλογικά κέντρα, για να… ρίξουν την ψήφο τους. Δεδομένης της μαζικής συμμετοχής έχουν δημιουργηθεί ουρές, παρότι αρκετά μεγάλα τμήματα ιδιαίτερα στην Αττική έχουν εφοδιαστεί και με δεύτερο tablet.

Μεγάλη συμμετοχή στον β’ γύρο

Ενδεικτικό είναι ότι στο εκλογικό τμήμα του ΓΑΛΑΞΙΑ, στη Νέα Σμύρνη έχουν ψηφίσει ήδη 900 άτομα (έως τις 12:00), ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει συνολικά 1.500. Εξάλλου στο εκλογικό κέντρο του Αιγάλεω μέχρι στιγμής (12:00), είχαν ψηφίσει 440 άτομα ενώ την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει συνολικά 1.000.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από όσους έχουν ψηφίσει ως τώρα, οι 5.000 δεν είχαν πάει στον πρώτο γύρο.

Στιγμιότυπο από τον β’ γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ

Η Έφη Αχτσιόγλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε στη Νέα Σμύρνη, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΓΑΛΑΞΙΑΣ. Μετά τις 16:00 αναμένεται να ψηφίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα ψηφοδέλτια του β γύρου

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε 44,91% (66.156 ψήφοι) έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, που συγκέντρωσε 36,18% (53.292 ψήφοι).

Στιγμιότυπο από τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη συμμετοχή και στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη η συμμετοχή και στα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικό είναι ότι περισσότεροι από 530 πολίτες έχουν ρίξει την ψήφο τους στις κάλπες του εκλογικού κέντρου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου σχηματίζονταν ουρές ήδη από τις 8 το πρωί.

Όπως ανέφερε μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο Thesstoday.gr «η προσέλευση του κόσμου μέχρι τώρα ξεπερνάει την αντίστοιχη της προηγούμενης Κυριακής, ωστόσο χωρίς την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε από τις εγγραφές νέων μελών». Συμπλήρωσε πως «είναι εξαιρετικά μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, βλέπουμε αισιοδοξία στα μάτια των ψηφοφόρων και κλίμα συνεργασίας για μια φωτεινή Δευτέρα».

Αχτσιόγλου: Ισχυρή δομική αντιπολίτευση και επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά

Το μήνυμα «για ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά», έστειλε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου στην δήλωση που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν κατ’ αρχάς ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και θα ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή.

Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές που θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία.

Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν.

Νομίζω ότι η μεγάλη συμμετοχή είναι για όλους μας, για μένα σίγουρα είναι, ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τους ανθρώπους που επιδιώκουν μία άλλη πολιτική στον τόπο, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους, τους επιστήμονες και τους επαγγελματίες, να εκφράσουμε τις προσδοκίες τους και να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική. Είμαι απολύτως αισιόδοξη, πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση το βράδυ θα είμαστε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατοί και πιο χαμογελαστοί για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας.

Σε ερώτηση « θα είσαστε όλοι μαζί αυρίο;», η κ. Αχτσιόγλου απάντησε «είναι αυτονόητο».

Κασσελάκης: Χιλιάδες κόσμου είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ

«Χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα», είπε σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος την ώρα που έμπαινε στο παραβάν αστειεύτηκε λέγοντας «Νομίζω όλοι γνωρίζεται τι θα ψηφίσω, δεν υπάρχει άγχος».

«Καταρχάς, ευχαριστώ όλο τον κόσμο που έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής. Έχουμε ακόμα χρόνο, η κάλπη είναι άδεια, όλα κρίνονται σήμερα. Χιλιάδες κόσμος είναι εγγυητής της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και της σύγχρονης κυβερνώσας Αριστεράς που έχει ανάγκη η Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Όλοι μας εμείς, στην πρώτη γραμμή, οφείλουμε να τους ακούσουμε. Ευχαριστώ από καρδιάς. Από αύριο προχωράμε μαζί και τώρα επιτρέψτε μου να πάω στο αεροδρόμιο να παραλάβω τη μητέρα μου που έρχεται από την Αμερική», συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οδηγίες

Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να ψηφίσει πρέπει να έχει μαζί του ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν συνδρομή αξίας 2 ευρώ.

Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

 

in.gr

- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι να πω, ο μονος τελικα, που τριβει τα χερια του και ειναι και κερδισμενος μεσα απ’ αυτην την ιστορια με πρωτον, την πληρη και καθολικη ανυπαρξια του ΠΑΣΟΚ, αλλα και δευτερον, την αλληλοφαγωμαρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αλληλοσπαραγμο, ειναι ο Μητσοτακης. Ολες και ολοι δουλευουν για τον Κυριακο, δηλαδη τον πλεον αναξιο και αποτυχημενο (μεταπολιτευτικα), πρωθυπουργο, τον πρωθυπουργο της πρωτογνωρης, απιστευτης, οσο και ολοενα και περισσοτερο ασταματητης, αμειωτης, συνεχιζομενης, εντεινομενης και αλματωδους αυτης ακριβειας, τον πρωθυπουργο των αδιανοητων και ασυλληπτων αυτων (καθε ειδους και μορφων), καταστροφων, γκαντεμιων, κακοδαιμονιων, τραγωδιων, ολεθρων και συμφορων, οι οποιες και μαστιζουν και πλητουν ανελεητως, αμειλικτως και απηνως, ετουτον τον πολυπαθο, κακοτυχο και δυσμοιρο τοπο και λαο… Τασος

  2. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Να χαιρετήσω τον φίλο μας τον Τάσο με τα πάντα ωραία του σχόλια !!Ας μιλήσουμε τώρα και λίγο σοβαρά !!Εκανα και εγώ την πλακίτσα μου με τον Στέφανο πάντα στα λογικα πλαίσια !Στα σοβαρα Λοιπον της ιστορίας Κασσελακης ,είναι ότι το δυνατόν καλύτερο με το background που έχει για αργηγο ενός κόμματος σαν τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί όχι και πρωθυπουργός !!Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να περιορίσει λίγο τον Τάιλερ τον σύντροφο του !Ενταξει μας παρουσιάστηκε με τον σύντροφο του αλλά δεν χρειαζετε να μας το δείχνει συνέχεια !!Αυτο είναι ένα λεπτό σημείο και σίγουρα θα γύρει και τη πλαστικά !!Σιγουρα καλύτερος από τον Τσιπρα !Τωρα το θέμα επίσης είναι αν μπορεί να σωθεί η Ελλάδα τόσο βαθιά στον πάτο του βαρελιού !Πως το βλέπεις το σχόλιο μου φίλε μου Τάσο ?Εχει λογικη !ΥΓ Εγώ βλέπω ο Κασσελακης σε λίγα χρόνια να βγει πρωθυπουργός !!Και ξέρετε ότι ο Αντρικος το ΠΑΣΟΚ δεν τον αλλάζει

  3. Επειδη με ρωτας, βρισκω πραγματι πως ο,τι μια χαρουλα ειναι ο σχολιασμος σου, φιλε μου Αντρεα και οποσδηποτε εχει και βαση, και υποσταση, αλλα και απτεται της κοινης μας λογικης, αυτος! Τωρα, για οσον αφορα τον νεοεκλεγεντα προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Στεφανο Κασσελακη, αλλα και επειδη (οπως αλλωστε ειναι επομενο και λογικο), γινεται πολυς λογος και ντορος πανω σε αυτον, θα σου πω πως ο,τι η σεξουαλικη ταυτοτητα, καθως και ο σεξουαλικος προσανατολισμος ενος εκαστου δεν γινεται, αλλα ουτε επισης και μπορει να ειναι στοιχειο του βιογραφικου του, συνεπως λοιπον, τοσο ο νεος προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οσο επισης και ο οποιοσδηποτε αλλος ανθρωπος, δεν θα πρεπει και δεν μπορει να αξιολογηται γι’ αυτον. Και στο κατω κατω της γραφης, η καθε μια και ο καθενας μας διατηρει το δικαιωμα της σεξουαλικης παρεκκλισης και της αυτοδιαθεσης του σωματος του, αρκει μονο (για να αστειευτω και λιγακι), να μην γινεται φορτωμα, κακος μπελας η και να ενοχλει τις αλλες και τους αλλους με τις οποιες επιθυμιες και ορεξεις του!! Επειδη ισαμε τα τωρα ειδαμε και ολους τους… κανονικους και φυσιολογικους (κυριως τους αντρες δηλαδη, τους πολλα βαρυ και οχι), πολιτικους, και σε τι ειδους καταντια, κατρακυλα, ξεπεσμο, μαυρα χαλια, καθως και τραγικα αδιεξοδα, εχουν οδηγησει ετουτη την πατριδα μας και ετουτον της, τον λαο (ως γνωστον, επι σειρα ετων συμβαινει αυτο), ας το ευχηθουμε και ας το ελπισουμε, αγαπητε μου Αντρεα, ο φερελπις και πολλα υόσχομενος αυτος νεαρος, ο Στεφανος Κασσελακης, αν ποτε αναλαβει τα ηνια αυτης της χωρας μας και γινει πρωθυπουργος, να τα καταφερει και να πετυχει επιτελους, εκει οπου δεν τα καταφεραν η και που απετυχαν και τα εκαναν και μουσκεμα, ολοι τους (σχεδον), οι προκατοχοι του, και “να τους βαλει τα γυαλια”, κοινως… Τασος

  4. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Με κάλυψες φίλε μου Τάσο !!Εκτος της προσωπικής πλευράς του Κασσελακη ,κατα τα αλλά είναι ένας ικανότατος και πολλά υποσχόμενος πολιτικός πλέον !!Πολλα κλικ επάνω από κάτι Τσίπρα ,Τσακαλώτο κλπ που είχαν βλέψεις για αργηγο και μελλοντικό πρωθυπουργό !!Τωρα το πως η ελληνική κοινωνία θα το εκλάβει αυτο είναι το θέμα !Αλλος σου λέει το ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στο 3%αλλοι τον έχουν για πρωθυπουργό !!Το background οι γνώσεις και ο «αέρας «που έχει ο νέος αυτός «σωτήρας»για πολλούς ,θα ειναι ένα στοίχημα !!Τωρα αν αρχίσει και αυτός τα λαϊκιστικά ,να σκίζει μνημόνια και να τον τρέμουν οι Βρυξέλλες κλπ πολλά βαρύ που λες και εσυ θα τον φάει η μαρμάγκα !!Εδω θα είμαστε πρώτα ο θεός να δούμε και αυτο το πολιτικο σήριαλ !!Καλησπερα φίλε Τάσο σε εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα

  5. “Να χαιρετήσω τον φίλο μας τον Τάσο με τα πάντα ωραία του σχόλια” !! Σε ευχαριστω θερμα καλε μου Αντρεα, για ετουτα σου τα συνεχη και μονιμα, ως προς το ατομο μου, λιαν εγκωμιαστικα, ομορφα, κολακευτικα και καλα σου λογια! Προσωπικα δεν ξερω αγαπητε μου φιλε, αν οντως ειναι η οχι, οπως εσυ τα χαρακτηριζεις και τα λες ετουτα μου τα μηνυματα και σχολια ως “ωραια” (αλλες και αλλοι, μαζι βεβαιως και με εσενα, ειναι που θα το κρινετε αυτο, οχι εγω!), οσο το ο,τι ειναι παντως, αυθεντικα, γνησια και αληθινα, πολλες φορες εμπεριεχουν και το στοιχειο του αυθορμητισμου η ακομη και του παρορμητισμου, αλλα και παντοτε εκφραζονται και εκπεμπονται απο στηθους και απο καρδιας, αυτα!! Επισης σε πολλες των περιπτωσεων, θα ελεγα ακομη πως ο,τι ειναι και σχολια αντισυστημικα, αντισυμβατικα, εναντια στο… ρευμα, αλλα και κυμαινονται ενιοτε… εκτος παιδιάς! Τασος

  6. Πολύ σωστά. Μόνο στην Ελλάδα επήλθαν αυξήσεις λόγο του ρωσοουκρανικού πολέμου, πουθενά αλλού στον πλανήτη. Αυτά παθαίνει κανείς, όντας κλεισμένος επί μεσσηνιακού εδάφους και έχοντας μηδέν επαφή με τον έξω κόσμο λόγω αγνοίας, παρωπιδισμού, αγραμματοσύνης, ανορθογραφίας, ανικανότητας αναγνώσεως ξένων MME, φανατισμού, ναρκησσισμού, φιλαυτίας, αβροβατισμού μεμψιμοιρίας και κακομοιριάς.

  7. (08:07). “Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, μιάς και (πρακτικώς) δεν γίνεται, αλλά ούτε και μπορώ να κοιτάξω την καμπούρα μου σε ‘σε δυστυχώς, πες μου τουλάχιστον αν είμαι και όμορφος, ωραίος και γοητευτικός, πέραν του ο,τι έχω και το κακό, καθώς και το χιλιοεπαναλαμβανόμενο, μονότονο, κουραστικό και βαρετό συνήθειο και ελάττωμα, να ασχολούμην μια ζωή με τους άλλους μέσα εδώ, με φυσιολογική κατάληξη, συνέπεια, επακόλουθο και αποτέλεσμα, συνήθως να την πατώ, μιάς και ΕΞ ΙΔΙΟΝ κρίνω τα αλλότρια”, το λοιπόν… Τασος

  8. (08:07). “Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, μιάς και (πρακτικώς) δεν γίνεται, δεν δύναμαι, αλλά ούτε και μπορώ να κοιτάξω (άσε που ενδεχομένως αν το προσπαθήσω και επιχειρήσω αυτό, κινδυνεύω να στραβολεμιάσω η ακόμη και να στραβοκαταπιώ), την καμπούρα μου σε ‘σε δυστυχώς, πες μου τουλάχιστον αν είμαι και όμορφος, ωραίος και γοητευτικός, πέραν του ο,τι έχω και το κακό, καθώς και χιλιοεπαναλαμβανόμενο, μονότονο, κουραστικό και βαρετό συνήθειο και ελάττωμα, να ασχολούμην μια ζωή με τους άλλους μέσα εδώ, με φυσιολογική κατάληξη, συνέπεια, αποτέλεσμα και επακόλουθο, μια ζωή να την πατώ, μιάς και ΕΞ ΙΔΙΟΝ κρίνω τα αλλότρια, το λοιπόν”… Τασος

  9. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Τι να κάνουμε ρε μίζερε ,να είμαστε σαν τα μούτρα σου ??Λες γελοτοπιους τον Τάσο και εμένα γιατί βλεπουμε τα πράγματα με καλή διαθεση με χιούμορ με την αισιοδοξια μερικές φορές !Αλλα ειπαμε εδώ στο μπλογκ θέλετε να τα παρουσιάζουμε όλα μαύρα ,γκρίνια ,μουρμούρα ,κακομοιριας που λέει και το άλλο νούμερο !.!Τάσος και Αντρεας με την πλακίτσα και τα αλλά που γράφουν σας μπαίνουν στη μύτη !!Δεν τα θέλετε αυτά και βγάζετε την χολή σας !!Ο Τάσος ποιο συγκρατημένος και ποιο ευγενικός από εμένα σας απαντά με ποιο ήπιο τρόπο !Εγω σας τα χώνω ποιο ζόρικα αλλά πάντα στα όρια γιατί με κόβουν τα παιδιά !!Εμεις με τον Τάσο δεν χαλάμε την εικόνα του μπλογκ !Την εικόνα την χαλάτε εσεις οι γραφικοί που κάνετε προσωπικές επιθέσεις σε εμάς !!Αφου την βρίσκετε ετσι τι ναπω !Ανωμαλιες και βίτσια υπάρχουν πολλά .!Αντε γεια

  10. Εγώ πάλι Αντρέα μου, και αφού καταρχάς σε καλησπερίσω, αλλά και για αυτήν σου την συμπαράσταση και υποστήριξή σου, φίλε μου καλέ, θερμώς σε ευχαριστήσω, κατηγορηματικώς θα σου αναφέρω και θα σου πω, πως ο,τι επί κοντά έξι χρόνια τώρα, όπου και στα οποία παρακολουθώ, αναγιγνώσκω η και διατυπώνω και στέλνω ετούτους τους σχολιασμούς μου, τις σκέψεις, τις απόψεις και τα μηνύματά μου εδώ στο καθόλα φιλόξενο όσο και αγαπητό site, το “Loutrakiblog”, ποτέ μα ποτέ και ούτε μια έστω φορά τον αριθμό (το τονίζω, αυτό), δεν “ήρξατο χειρών αδίκων” εις βάρος κανενός συμπολίτη μας και συναναγνώστη μας, μέσα εδώ. Επαναλαμβάνω, πως ο,τι από μεριάς και απο πλευράς μου τουλάχιστον, ποτέ των ποτών, δεν έχει συμβεί αυτό. Αντιθέτως (όπως περίπου το ίδιο πράγμα ακριβώς συμβαίνει και με εσένα τον ίδιον), έχω δεχτεί εντελώς αναίτια, αψυχολόγητα, απρόκλητα και στα καλά του καθουμένου, λογίων λογίων, καθώς και ποικίλες εμπαθείς, κακόβουλες, προσβλητικές η ακόμη και αήθεις και υβριστικές επιθέσεις, προς το πρόσωπό μου, ε και βεβαίως, αλλά και όπως είναι λογικό, επόμενο και φυσικό (ως άνθρωπος – και όχι κανένας… Άγιος, που είμαι και εγώ!), παρασύρομαι και υποπίπτω στον (δικαιολογημένο κατ’ εμέ) πειρασμό, αλλά ακόμη και στο ενδεχόμενο λάθος από μέρους μου, να κάθομαι και να απαντώ. Όμως, το πλέον άσχημο, κακό και δυσάρεστο της όλης αυτής υποθέσεως, φρονώ πως ο,τι δεν είναι το τι νιώθω η και το τι αισθάνομαι προσωπικά εγώ, ως προς αυτό, όσο το ο,τι άθελά μου (όπως και το έχω ξαναπεί πολλές φορές, εδώ), φέρνω ενδεχομένως και την καθόλα φιλόξενη οικοδέσποινα (την Χαρούλα μας εννοώ, προφανώς!), καθώς και λίαν… ανεκτική – χαράς την υπομονή και το κουράγιο της, δηλαδή(!!) – σε ενδεχόμενα δύσκολη θέση, κάτι που αδιαμφισβήτητως, ξεκάθαρα, ντόμπρα και σταράτα, αλλά και βεβαίως και σαφώς, δεν το θέλω, δεν το επιδιώκω, ούτε και το επιθυμώ, κάθε φορά στο να συμβαίνει και να γίνεται αυτό… Τασος

  11. ΜΙΑ ΑΠ’ΤΑ ΙΔΙΑ. ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΕΞ ΙΔΙΟΝ”. ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Ή…ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ. ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ…ΧΑΧΑΧΑΧΑ…!!! ΤΟΝ …ΦΡΟΝΙΜΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ!

  12. Πληθώρα προσφάτων ερευνών και δημοσκοπήσεων καταδεικνύουν το αυτονόητο συμπέρασμα και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολιών, παρερμημειών, αλλά ούτε επίσης και αμφισβητήσεων ως προς αυτό: η συντριπτική πλειοψηφία και πλειονότητα δηλαδή, των Ελλήνων πολιτών, εκτός από την εκπεφρασμένη, καθώς και απόλυτα δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή της για τα πεπραγμένα αυτής της μητσοτακικής διακυβέρνησης, εκτιμά και θεωρεί πως ο,τι η απίστευτη, πρωτοφανής, ασύλληπτη, αδιανόητη, καθώς επίσης και ολοένα αυξανόμενη αυτή ακρίβεια που μαστίζει σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, ΔΕΝ είναι σε καμία των περιπτώσεων αποτέλεσμα… εισαγωγής, αλλά φέρει στην “ούγια” της φαρδιά πλατιά, την σφραγίδα της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Αυτό έρχεται ως ηχηρή, καθώς και αποστομωτική απάντηση σε… μερικούς μερικούς εδώ μέσα, οι οποίοι ως “βασιλικότεροι του Βασιλέος,”, αλλά προφανώς και ζώντας αυτοί σε ένα δικό τους κόσμο και σε ενα… παράλληλο σύμπαν, προσπαθούν να αμφισβητήσουν, να “βιάσουν”, αλλά και να εναντιωθούν εις την κοινή μας λογική και να μας πουν, αλλά συγχρόνως και να μας τρελάνουν, ισχυριζόμενοι και αναφερόμενοι πως ο,τι και καλά ισχύουν (ως προς έτουτες τις έρευνες, τις τάσεις της κοινής γνώμης, καθώς και τις εν γένει αυτές δημοσκοπήσεις), τα εντελώς αντίθετα περί της ακρίβειας, όπως τάχα μου ότι και καλά ευθύνεται για αυτήν ο ρωσοουκρανικός πόλεμος, ο ελληνοϊταλικός πολεμος, η “σφαγή του Διστόμου”, η μάχη των Θερμοπυλών (με τους ηρωικούς και θρυλικούς αυτούς 300 του Λεωνίδα!), η ναυμαχία της Σαλαμίνας και τα τοιαύτα… Τασος

  13. Πληθώρα προσφάτων ερευνών και δημοσκοπήσεων καταδεικνύουν το αυτονόητο συμπέρασμα και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολιών, παρερμημειών, αλλά ούτε επίσης και αμφισβητήσεων ως προς αυτό: η συντριπτική πλειοψηφία και πλειονότητα δηλαδή, των Ελλήνων πολιτών, εκτός από την εκπεφρασμένη, καθώς και απόλυτα δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή της για τα πεπραγμένα αυτής της μητσοτακικής διακυβέρνησης, εκτιμά και θεωρεί πως ο,τι η απίστευτη, πρωτοφανής, ασύλληπτη, αδιανόητη, καθώς επίσης και ολοένα αυξανόμενη αυτή ακρίβεια που μαστίζει σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, ΔΕΝ είναι σε καμία των περιπτώσεων αποτέλεσμα… εισαγωγής, αλλά φέρει στην “ούγια” της φαρδιά πλατιά, την σφραγίδα της ΝΔ και του Μητσοτάκη. Αυτό έρχεται ως ηχηρή, καθώς και αποστομωτική απάντηση σε… μερικούς μερικούς εδώ μέσα, οι οποίοι ως “βασιλικότεροι του Βασιλέος,”, αλλά προφανώς και ζώντας αυτοί σε ένα δικό τους κόσμο και σε ενα… παράλληλο σύμπαν, προσπαθούν να αμφισβητήσουν, να “βιάσουν”, αλλά και να εναντιωθούν εις την κοινή μας λογική και να μας πουν, αλλά συγχρόνως και να μας τρελάνουν, ισχυριζόμενοι και αναφερόμενοι πως ο,τι και καλά ισχύουν (ως προς έτουτες τις έρευνες, τις τάσεις της κοινής γνώμης, καθώς και τις εν γένει αυτές δημοσκοπήσεις), τα εντελώς αντίθετα περί της ακρίβειας, όπως επί παραδείγματι, ότι ευθύνεται για αυτήν ο ρωσοουκρανικός πόλεμος, ο ελληνοϊταλικός πολεμος, η “σφαγή του Διστόμου”, η μάχη των Θερμοπυλών (με τους ηρωικούς και θρυλικούς αυτούς 300 του Λεωνίδα!), η ναυμαχία της Σαλαμίνας, η ναυμαχιά του Ναυαρίνου, η τουρκική εισβολή εις την Κύπρο το ’74 και ο Αττίλας, και τα σχετικά… Τασος

  14. Αντρέας ΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Φίλε μου Τάσο κάποιος που γράφει ανορθόγραφα είναι αγράμματος, αυτός που τον κοροϊδεύει είναι αμόρφωτος!! Τώρα ούτε εσύ με το καλό τρόπο ούτε εγώ με το άγριο τρόπο θα τους μορφωσουμε!! Τζάμπα χαλάμε την ώρα μας με δαύτους. Εσύ και εγώ κάναμε ένα διάλογο για το άρθρο και αμέσως να κάνουν ειρωνεία να τσεκάρουν τα γραπτά για ορθογραφικά λάθη και όλα τα επίθετα που μας έδωσαν. Άσε τους στην μιζέρια τους

  15. Και για να το κλεισουμε εδω – θελω να πιστευω – το ολον ζητημα και θεμα, περι της μητσοτακικής αυτης ακρίβειας, φιλε μου Αντρεα, να επισημανω και να πω, πως ο,τι ναι πραγματι υπηρξαν και σε ορισμενα αλλα κρατη, καποιες ανατιμησεις και αυξησεις στα βασικα τους προ’ι’οντα και στα διαφορα ειδη πρωτης αναγκης, με την μονη διαφορα πως ο,τι αυτες οι εκει αυξησεις και ανατιμησεις, σε καμια των περιπτωσεων δεν υπηρξαν (αναλογικα) τοσο μεγαλες, οσε με τις εδω αντιστοιχες ελληνικες, και παντως σε ολες αυτες της πληττομενες ελεω πληθωρισμου χωρες, εδοθησαν (εν αντιθεση με ο,τι συνεβει στην πατριδα μας), ως αντισταθμισμα, ουσιαστικες, οσο και πλουσιοπαροχες κακ γενναιοδωρες αυξησεις, στους πολιτες τους. Αλλα οπως ειπα, εδω στην Ελλαδιτσα μας, ψαξαμε και βρηκαμε και ανακαλυψαμε τα αιτια, τους ενοχους, καθως και τους υπαιτιους, αυτης της κακοδαιμονιας μας, αλλα και ολων αυτων των δεινων μας, που μας περιβαλλουν, μας κυνηγουν και μας κατατρεχουν: Τον ρωσοουκρανικο πολεμο, τον ελληνο’ι’ταλικο πολεμο, τον τρωικο πολεμο, την ναυμαχια της Σαλαμινας, την τουρκικη εισβολη εις την Κυπρο το ’74 και τον Αττιλα, το ψευδοκρατος του Ντεκτας (που το θυμηθηκα!), τα Ιμια, την συμφωνια των Πρεσπων, την μικρασιατικη καταστροφη την σφαγη του Δράμαλη, την αλωση της Τριπολιτσας την αλλωση της Κωνσταντινουπολεως, κ.λπ… Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog