• Η κακοκαιρία Elias άρχισε ήδη να δείχνει τα «δόντια» της στη Δυτική Ελλάδα. Στο Αίγιο, προκλήθηκε κατολίσθηση και έκλεισε η παλαιά εθνική οδός και κομμάτι της νέας ενώ σε διπλανά χωριά ρίχνει χαλάζι.

 

Η κατολίσθηση στο Αίγιο προκλήθηκε από τη δυνατή βροχή που πέφτει στο σημείο.

 

Λόγω του συμβάντος, δεκάδες αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν με αποτέλεσμα στο σημείο να δημιουργηθεί μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

 

Το συμβάν έγινε στο 162ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πάτρας – Αθήνας, στο ύψος του Αιγίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκλεισε η παλιά εθνική αλλά και κομμάτι της νέας ΕΟ και συγκεκριμένα, το ρεύμα από Πάτρα προς Αθήνα.

 

 

Αυτή την ώρα βρίσκονται συνεργεία στο σημείο και επιχειρούν να ανοίξουν το δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο σημείο είχε γίνει πάλι κατολίσθηση όταν είχε «χτυπήσει» η κακοκαιρία Daniel.

 

 

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κλειτορία

Μία από τις περιοχές που πλήττεται από την κακοκαιρία Elias αυτό το απόγευμα, είναι αυτή της Αχαΐας όπου πέφτει δυνατό χαλάζι και βροχή στην Κλειτορία.

 

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε καταστροφές σε ελαιοκαλλιέργειες της ανατολικής Αιγιάλειας, με τους παραγωγούς να βλέπουν τους καρπούς πεσμένους στο έδαφος.

 

Η σφοδρότητα της καταιγίδας φαίνεται από βίντεο που αναδημοσίευσε η σελίδα στο Facebook Weather News Greece από το Meteo Hellas.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ από το έντονο χαλάζι, έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται απόψε στη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τη Στερεά.

 

Δείτε LIVE την κακοκαιρία μέσω του Windy: