Τώρα «είδαν» την επικινδυνότητα του σχολείου;

 

Δημοσιοποιείται από υποψηφίους της παράταξης Γκουριώτη επιστολή προς τον πρόεδρο της Α Βάθμιας Σχολικής επιτροπής του δήμου Κορινθίων Μιχάλη Κλεπετσάνη και την αντιδήμαρχο Παιδείας Μαρίνα Ραντίτσα, επιστολή καταγραφής προβλημάτων στο 1ο δημοτικό σχολείου Κορίνθου.

 

 

Στην επιστολή γίνεται λόγος για προφορική ενημέρωση της διευθύντριας προς τον σύλλογος για ζητήματα διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος, έλλειψη θερμαντικών σωμάτων, επικινδυνότητας από πτώση σοβάδων κτλ.

 

 

Το πρώτο ερώτημα είναι γιατί η ενημέρωση είναι προφορική;  

 

 

Το δεύτερο ερώτημα είναι, υπάρχει γραπτή ενημέρωση για την επικινδυνότητα του σχολείου από την κΔιευθύντρια προς τις αρμόδιες υπηρεσίες; Τα σχολεία άνοιξαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 και η επιστολή των γονέων στους αρμοδίους έχει ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου. 

 

 

Το τρίτο ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι γιατί οι γονείς καθυστέρησαν τόσο πολύ να ενημερωθούν για την κατάσταση του σχολείου στο οποίο μαθητεύουν τα παιδιά τους; Δεν θα έπρεπε προληπτικά να είχαν λειτουργήσει, να είχαν συνομιλήσει με την διευθύντρια πριν την έναρξη του σχολικού έτους, να είχαν εντοπίσει τα σοβαρά όπως αναφέρονται προβλήματα και να είχαν δρομολογήσει τις λύσεις; Πριν να μπουν τα παιδιά στο σχολείο;

 

Αν υπάρχουν τέτοια ζητήματα και αν υπάρχει ολιγωρία του δήμου, όφειλαν όλοι νωρίτερα να έχουν παρέμβει.  

 

 

Να θυμίσουμε εδώ πως ο σύλλογος γονέων του 1ου δημοτικού είχε ξεσηκώσει τον κόσμο και με εξώδικες διαμαρτυρίες για να μην φιλοξενηθεί στο προαύλιο του το σχολείο το πανηγύρι του Αποστόλου Παύλου. Για να μην χαλάσουν οι ζωγραφιές που είχαν δημιουργηθεί.

 

 

Οι ζωγραφιές είναι πιο σημαντικό θέμα απ όσα αναγράφουν στην επιστολή της 19ης Σεπτεμβρίου;  

 

 

Δεν όφειλαν από πλευράς τους νωρίτερα να έχουν καταγράψει;  

 

Η Πρόεδρος του συλλόγου μετέχει στις δημοτικές εκλογές ως υποψηφία σε παράταξη αντίπαλη στην δημοτική αρχή. Όσοι κοινοποιούν την  επιστολή, μιλούν για επικινδυνότητα  και ερωτούν αν αυτά τα σχολεία θέλουμε για τα παιδιά μας είναι υποψήφιοι τρίτης παράταξης.

 

 

Είναι τα κίνητρα αγνά;  

 

 

Το Loutrakiblog επικοινώνησε με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Μιχάλη Κλεπετσάνη ο οποίος μας ενημέρωσε πως το πρόβλημα με το ρεύμα έχει αποκατασταθεί αμέσως μόλις η διευθύντρια το γνωστοποίησε. Ο Πρόεδρος τηλεφώνησε στην κΔιευθύντρια λόγω της επιστολής, η οποία σημειωτέον μας είπε δεν έχει φτάσει στα χέρια του με την κ.Διευθύντρια να συνομιλεί αυτήν την ώρα με τον σύλλογο. Το ρεπορτάζ μας λέει ότι στη συνάντηση αναφέρεται πως έγινε «παρεξήγηση» στο θέμα της επιστολής.  

 

 

Η επιστολή είναι στην διάθεση μας , δεν δημοσιεύεται από εμάς διότι δεν θα συμβάλουμε στην δημιουργία πανικού δεδομένου ότι ως οφείλαμε μιλήσαμε με τους αρμοδίους και αναμένουμε βέβαια και το αποτέλεσμα της συνάντησης που είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη , πιθανόν και την απόσυρση της επιστολής.

 

 

Είναι όμως τα σχολεία μας εκλογικό αντικείμενο; Αυτό ας σκεφτούν οι κύριοι και κυρίες υποψήφιες που ξάφνου τώρα ευαισθητοποιήθηκαν μιας και καμία άλλη παρέμβαση τους ούτε στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά ούτε και πριν υπάρχει.

Κάτι ανάλογο δημιουργούν υποψήφιοι και στο 12ο δημοτικό συνοικισμού για το οποίο θα επανέλθουμε. 

 

Μ.Κλεπετσάνης : Τα σχολεία δεν είναι θέμα “εκλογικής χρήσης!”

 

 

Με έκπληξη είδα να δημοσιεύεται στο διαδίκτυο από υποψήφια παράταξης που διεκδικεί το δήμο, επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Κορίνθου. Στην επιστολή αναφέρονται ζητήματα που ως σχολική επιτροπή ήδη γνωρίζουμε και τα οποία σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με την διευθύντρια του σχολείου έχουμε ήδη δρομολογήσει και λύνουμε.

Το σοβαρότερο εξ αυτών, η διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε από την πρώτη στιγμή!

Προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά το πώς η επιστολή του συλλόγου γονέων, έφτασε στα χέρια υποψηφίας με παράταξη αντ΄8ιπαλης της δημοτικής αρχής, την στιγμή που ο σύλλογος θα μπορούσε να την δημοσιοποιήσει και μόνος του, άλλωστε και η πρόεδρος του κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές, επίσης με συνδυασμό αντίπαλο της δημοτικής αρχής.

Η υποψήφια που δημοσίευσε την επιστολή συνοδεύει τα έγγραφα με κείμενο στο οποίο αναρωτιέται αν αυτά τα σχολεία θέλουμε για τα παιδιά μας, και χωρίς να αναφέρει πως το σοβαρότερο εξ αυτών, η διαρροή ρεύματος έχει αποκατασταθεί.

Ως πρόεδρος της Α Βάθμιας σχολικής επιτροπής από την πρώτη στιγμή έχω συνεχή επαφή και επικοινωνία με όλα τα σχολεία. Έχω συναίσθηση της ευθύνης μου, το ίδιο και οι διευθυντές οι οποίοι φροντίζουν άμεσα να ενημερώνουν για όσα πρέπει να γίνουν, και γίνονται.

Η προσπάθεια δημιουργίας εκλογικών εντυπώσεων και μάλιστα με εκμετάλλευση ενός τέτοιου ζητήματος είναι το λιγότερο άστοχη.

Θέλει ο Πρόεδρος της επιτροπής, ο δήμος, η διευθύντρια να θέτουν τα παιδιά σε κίνδυνο;

Λυπάμαι για τον τρόπο που επιλέγουν ορισμένοι να πολιτεύονται και ειδικά με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι τα σχολεία, με το οποίο τώρα θυμήθηκαν να ασχοληθούν, μάλλον επειδή έχουμε εκλογές!

Ας είναι προσεκτικότεροι και πιο σοβαροί στο μέλλον

Μιχάλης Κλεπετσάνης

Πρόεδρος Α Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής δ.Κορινθίων