Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Άρθρο του Θάνου Θεοχάρη για τις Περιφερειακές εκλογές

- Advertisement -
  • Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις σκέψεις μου, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 8 Οκτωβρίου. Σημείο αναφοράς η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Είναι γνωστό πλέον τοις πάσι ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη σας είναι ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Κουτσούλης, Ιατρός – Μαιευτήρας – Χειρούργος – Γυναικολόγος με καταγωγή από την Μεσσηνία. Η πολιτική μας αυτονομία είναι αδιαπραγμάτευτη και μέσα από την Περιφερειακή Παράταξη «Αφετηρία Ζωής» θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε το ισχυρό δημοκρατικό ρεύμα για την αλλαγή των συσχετισμών, όπως αποτυπώθηκε εξάλλου και στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ας μην στεκόμαστε όμως μόνο στην κομματική στήριξη.

 

Εάν με ρωτούσε κάποιος πριν μερικούς μήνες τί χαρακτηριστικά θα ήθελα να έχει ο Υποψήφιος του Κόμματος μας, πιθανότατα θα του απαντούσα τα εξής: Να είναι νέος σε ηλικία και κυρίως σε ιδέες με προοδευτικό και ανθρωποκεντρικό πρόσημο. Να έχει κερδίσει τον σεβασμό της κοινωνίας μέσα από την επαγγελματική του σταδιοδρομία, να έχει εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να έχει αναγνωρισιμότητα, να μην κουβαλάει οσμές σκανδάλων. Να έχει όρεξη να προσφέρει και να «σπάσει αυγά». Να μην είναι «μια από τα ίδια» των τελευταίων χρόνων, που κατά κοινή ομολογία άφησαν την Περιφέρεια μας σε μια φθίνουσα στασιμότητα επιεικώς χαρακτηριζόμενη.

 

Γνωρίζοντας τον Δημήτρη μέσα σε αυτή την σύντομη προεκλογική περίοδο, πιστεύω ότι γεμίζει όλα τα παραπάνω κουτάκια. Είναι ένας νέος αυτοδημιούργητος επιστήμονας, με θητεία σε Νοσοκομεία αρκετών Νομών της Περιφέρειας. Η επαγγελματική φήμη που τον ακολουθεί, μιλάει μόνη της. Έχει καλή αυτοδιοικητική εμπειρία, καθώς διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας την περίοδο 2014-2019. Δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομα τους και να συγκρουστεί με συμφέροντα και νοοτροπίες που μας κρατάνε πίσω. Το πολιτικό του στίγμα απεικονίζει τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας και οι ιδέες του πατάνε στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Το ψηφοδέλτιο της Παράταξης στην Κορινθία αποτελείται από αξιόλογα άφθαρτα πρόσωπα με τρομερή διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Κανένας και καμία δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε φιλοδοξεί να γίνει.

 

Ρίχνοντας μια ματιά σε κάποιες από τις υπόλοιπες Υποψηφιότητες, βλέπω ότι στην πλευρά του εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας, στερήθηκε το δικαίωμα από τον λαό να κρίνει τον ενεργό Περιφερειάρχη, το οποίο παραχωρήθηκε αποκλειστικά στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Ενώ η Κυβέρνηση πάσχιζε να μας πείσει ότι έχει κάνει σοβαρό έργο, τον «καθάρισε» εσωτερικά σε μια νύχτα. Επιλέχθηκε για Υποψήφιος ένας άνθρωπος του στενού κομματικού σωλήνα της ΝΔ, ο οποίος δεν έχει καμία εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κορύφωση της καριέρας του ήταν η Διεύθυνση του πολιτικού γραφείου (Στρατηγικός Σχεδιασμός) του πρώην Μεσσήνιου Πρωθυπουργού. Αναρωτιέμαι όμως δημόσια, αποτελούν εχέγγυα τα εσωκομματικά κατορθώματα του Υποψήφιου Περιφερειάρχη εις τας Αθήνας, για την ορθή Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου; Ποιες ήταν οι λύσεις που έδωσε η Παράταξη του στα μεγάλα προβλήματα της Κορινθίας την τελευταία τετραετία ; Όσον αφορά τέλος τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον Τύπο, που θύμισαν παλαιότερες αμαρτίες Υποψήφιων Περιφερειακών του Συμβούλων στο Νομό μας, τονίζω ότι στο ΠΑΣΟΚ σε αντίστοιχη περίπτωση και να είχε κάποιος τον αέρα να ζητήσει να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια μας, το Κόμμα θα είχε το θάρρος να τον αποκλείσει για λόγους ηθικής και δεοντολογίας.

 

Από την άλλη, μελετώντας την περίπτωση της παράταξης του πρώην Περιφερειάρχη, πιστεύω ολόψυχα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι αιώνια όμηρος μιας πολιτικής απόφασης του 2010 που ελήφθη υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Σε άλλη πολιτική και κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα. Ενθυμούμενος δε τις καταγγελίες από στελέχη του κατά την αποχώρηση τους για εσωτερικό έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία, εγωκεντρισμό και καθεστωτισμό, την αφαίρεση του δικαιώματος υπογραφής από Αντιπεριφερειάρχες και την σωρεία εκτέλεσης έργων από εταιρείες του οικογενειακού του περιβάλλοντος, δεν αισιοδοξώ ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό εάν ξαναεκλεγεί Περιφερειάρχης στα εβδομήντα του χρόνια. Αναζητώ επίσης τις λύσεις που δόθηκαν στα μεγάλα προβλήματα της Κορινθίας στην δική του περίοδο διοίκησης. Από όταν εξελέγη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνεχίζοντας την παρακαταθήκη της αείμνηστης Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, το Κόμμα εκφράζει σθεναρά το καταγεγραμμένο αίτημα των πολιτών για ανανέωση, πολιτική αυτονομία, ενότητα και πορεία με βάση τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας. Συνεπώς θεωρώ ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό, γιατί ο πρώην Περιφερειάρχης δεν εκφράζει την βούληση του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

 

Κλείνοντας, σας καλώ να στηρίξετε τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουτσούλη. Να του δώσετε την ευκαιρία και τον πολιτικό χρόνο, ώστε να αποδείξει ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά με κοινωνικό πρόσημο και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Ας αφήσουμε στην άκρη ματαιόδοξους πολιτικούς καιροσκόπους και δοκιμασμένα μοντέλα διοίκησης που απέτυχαν και ανήκουν στο παρελθόν.

 

 

Με Εκτίμηση,

Θάνος Θεοχάρης

Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Κορινθίας

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog