Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έτσι έφερε το Πανευρωπαικό στην Κόρινθο ο Νανόπουλος 

- Advertisement -
  • Και ξαφνικά η πόλη πλημμύρισε από κόσμο! 60 χώρες έφτασαν στην Κόρινθο, 1412 αθλητές, δεκάδες συνοδοί, κριτές, φίλοι και θεατές, περίπου 2000 κόσμου!
Η Κόρινθος πήρε χρώμα, έστρεψε τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού πάνω της. Το πανευρωπαικό πρωτάθλημα πρακτικής σκοποβολής είναι μια μεγάλη διοργάνωση. Μια διοργάνωση που διεκδίκησαν πολλοί, πολλές χώρες αλλά πήρε η Ελλάδα. Διοργανώτρια αρχή είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Σκοποβολής και τόπος διεξαγωγής αθλημάτων η Κόρινθος και το σκοπευτήριο της.
Είναι όμως τόσο απλό; Όχι! 
Όταν ξεκίνησε η διαδικασία διεκδίκησης από την ελληνική ομοσπονδία το σκοπευτήριο της Κορίνθου ήταν ακατάλληλο. Όμως η Κόρινθος ήθελε την διοργάνωση και έτσι, έγινε η 1η επαφή με τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο. Η Κόρινθος είχε χαρακτηριστεί ως η καλύτερη περιοχή για την φιλοξενία του πρωταθλήματος, «ιδανική περιοχή» είχε πει ο πρόεδρος της Ευρωπαικής ομοσπονδίας κ.Βιτάλι ,
Ο Δήμαρχος «είδε» την ευκαιρία και την προοπτική. Δεσμεύτηκε για την μετατροπή του σκοπευτηρίου σε πρότυπο και έδωσε στην ελληνική ομοσπονδία το «όπλο» που χρειαζόταν προκειμένου με αξιώσεις να διεκδικήσει την διοργάνωση.
Οι εργασίες εντατικές, ο χρόνος λιγοστός και οι προυποθέσεις για την φιλοξενία τέτοιων αγώνων πολλές. Η άψογη συνεργασία του σκοπευτικού ομίλου με τον δήμαρχο και τους ανθρώπους που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας το απαιτητικό έργο, έδωσε τα πολυπόθητα αποτελέσματα και ένα σκοπευτήριο προδιαγραφών!
Η Ελληνική ομοσπονδία με τις υποδομές στην φαρέτρα της κατάφερε λοιπόν να πάρει την διοργάνωση και να την φέρει στην Κόρινθο! Ήταν Μάιος του 2021 που ο πρόεδροι της ευρωπαικής και της ελληνικής ομοσπονδίας έφταναν στην Κόρινθο προκειμένου να ανακοινώσουν μαζί με τον δήμαρχο την σπουδαία διοργάνωση, αρχικά για τον Σεπτέμβριο του 2022. Η πανδημία οδήγησε την τελική ημερομηνία στον Σεπτέμβριο του 2023 , με νέες ανακοινώσεις να γίνονται τον Μάιο του 2022 από τον Δήμαρχο και τον κ.Βιτάλι.
«Ανακοινώνουμε εδώ σήμερα ένα σπουδαίο γεγονός για το δήμο μας, την φιλοξενία του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος σκοποβολής Handgun  και σας ευχαριστώ για την επιλογή της πόλης και του δήμους μας για την υλοποίηση του. Είναι μια ακόμα διοργάνωση που θα προσφέρει στον δήμο μας την εξωστρέφεια που επιδιώκουμε, θα συμβάλει στην τουριστική προβολή του και βεβαίως θα αποτελέσει θεμέλιο για την φιλοξενία και άλλων ανάλογων ή και μεγαλύτερων διοργανώσεων» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλωσορίζοντας τόσο τον Πρόεδρο της I.P.S.C όσο και τον Πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ.Αθανάσιο Παπαγεωργίου που επίσης έδωσαν το παρόν στην σημερινή συνέντευξη τύπου» είπε τότε ο Βασίλης Νανόπουλος γνωρίζοντας πως για την Κόρινθο ήταν το μεγάλο στοίχημα. Το στοίχημα της εισόδου της στον χάρτη του αθλητικού τουρισμού και των μεγάλων διοργανώσεων. 
 
Η διορατικότητα του δημάρχου της Κορίνθου επαληθεύτηκε κατα τον καλύτερο τρόπο το πρωί της Κυριακής όταν, από το δημαρχείο της Κορίνθου και πάλι ο Πρόεδρος της ευρωπαικής ομοσπονδίας αποκαλώντας τον δήμαρχο «αγαπητέ φίλε Βασίλη» και προσδίδοντας του τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη και ενός άντρα που κρατά το λόγο του,  ανακοίνωσε την απόφαση 60 χωρών του κόσμου η Κόρινθος να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2026 με τον πολλαπλάσιο από του ευρωπαικού πρωταθλήματος κόσμο και σε χρόνο που η Κόρινθος δύναται αν έχει αναπτύξει και επιλογές διαμονής, σήμερα αυτές τις ανάγκες εξυπηρετεί το Λουτράκι, επίσης ο δήμαρχος Γκιώνης στάθηκε αρωγός από την 1η στιγμή, το Λουτράκι έχει παράδοση στον αθλητικό τουρισμό και σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
 
’Εως και τις 30 Σεπτεμβρίου λοιπόν, όσο ορισμένοι επιλέγουν την μεμψιμοιρία και την καταγγελία, 2000 κόσμου, 2000 παγκόσμιοι πολίτες βρίσκονται στην Κόρινθο. Αγωνίζονται στο αγαπημένο τους άθλημα  αλλά παράλληλα περιηγούνται, θαυμάζουν, δοκιμάζουν, φωτογραφίζουν και απολαμβάνουν! 
 
«Εσείς θα είστε οι πρεσβευτές του τόπου μας επιστρέφοντας στις πατρίδες σας» ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων στο καλωσόρισμά του χθες κατά την εντυπωσιακή τελετή έναρξης στην πλατεία του Φλοίσβου.
όλοι εξήραν την καθοριστική συμβολή του δήμου, την καθοριστική απόφαση του δημάρχου μπο μπορεί και «βλέπει» μακριά!
 
Αρκεί μόνο ο δήμαρχος; Όχι! Χρειάζεται συνεργασία και αλλαγή φιλοσοφίας απ όλους. Η Κόρινθος δεν θα είναι ποτέ τουριστική πόλη εάν όλοι δεν εργαστούν γι αυτό. Η φιλοξενία του πανευρωπαικού πρωταθλήματος και βέβαια η παγκόσμια του 2026 είναι επιτυχία του Βασίλη Νανόπουλου. Είναι όμως ιστορική ευκαιρία για όλους. 
 
Η διορατικότητα του δημάρχου Κορινθίων έχει αποδειχτεί και σε άλλες περιπτώσεις. Ήταν εκείνος που δημιούργησε την έκθεση του επιμελητηρίου Κορινθίας , σήμερα έχει μετατραπεί σε περιφερειακή. Είναι εκείνος που είδε στην περιφερειακή αγορά Λεχαίου ένα σύγχρονο τεχνολογικό πάρκο, ήδη οι πρώτοι επενδυτές εγκαθίστανται. Είναι αυτός που με τις γνωριμίες, τις επαφές, το «καλό όνομα» στα κέντρα λήψης αποφάσεων έχει καταφέρει να κάνει το δήμο Κορινθίων ισότιμο συνομιλητή και πρωταγωνιστή. 
 
και η Πρωτεύουσα του νομού έχει ανάγκη απο δήμαρχο διορατικό, δήμαρχο ηγέτη. 
Χ@ρα
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog