Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αδιανόητα πράγματα! «Μαχαιριές» χωρίς όρια στην Κόρινθο!

- Advertisement -
  • Πολύ χαμηλά έχει πέσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Κόρινθο. Πολωμένο κλίμα και τοξικό (δεν είναι βεβαίως οι μόνοι στο Νομό) αλλά θα περίμενε κανείς αν μη τι άλλο στη ναυαρχίδα του δήμου να υπάρχουν άλλα ήθη και πολιτικός πολιτισμός.

 

Αντ΄αυτού τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να βάλλεται πανταχόθεν η δημοσιογράφος Χριστίνα Τσιορωτά, υπεύθυνη επικοινωνίας και γραφείου Τύπου του δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου.

 

Η δημοσιογράφος έχει στοχοποιηθεί πολλές φορές, από πολλούς, είτε συνδυάζοντάς την με ανώνυμα προφίλ του διαδικτύου, είτε με προσωπικές αναφορές-άκρως προσβλητικές αρκετές φορές, ενώ το κορυφαίο σχόλιο που έχουμε διαβάσει είναι «ότι πληρώνεται από δημοτικό χρήμα»

 

Ανέκαθεν ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου πληρώνεται από το δημοτικό κουρβανά για να επιτελέσει συγκεκριμένη εργασία. Να επικοινωνεί το έργο του εκάστοτε δημάρχου. Το ίδιο θα κάνει και ο Μπάμπης Ντιγκιρλάκης σε περίπτωση εκλογής του κ. Σταυρέλη.

 

Ως δημότες, όμως έχουν και  θα έχουν την ελευθερία του λόγου τους και των απόψεων! Αυτό μπορεί να ενοχλήσει μπορεί και όχι! Εχουν και θα έχουν το δικαίωμα να επιχειρηματολογούν στα όρια πάντα της ευπρέπειας, διότι εκπροσωπούν τους επικεφαλής! Η λάσπη δεν αρμόζει σε εκπροσώπους Τύπου..

 

Υπενθυμίζεται ότι η Χριστίνα Τσιορωτά,  είναι δημοσιογράφος, με καταγεγραμμένα ένσημα σε αυτή τη δουλειά και γράφει πάντα επώνυμα. Στα 20 και πλέον έτη ασκήσεως του επαγγέλματος ποτέ δεν κρύφτηκε! Ας μην ξεχνάμε ότι είναι η μοναδική επαγγελματίας που κατέχει αυτή τη θέση τα τελευταία χρόνια στην Κόρινθο.

 

Αήθη (αφού δεν τεκμηριώνεται)  επίθεση λοιπόν δέχτηκε η δημοσιογράφος από τον εκπρόσωπο Τύπου του Νίκου Σταυρέλη κ. Μπάμπη Ντιγκιρλάκη, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πρόσωπό της και μάλιστα σε δημόσια θέα!

Προσυπογράφει λοιπόν αυτή την επίθεση στη Χριστίνα Τσιορωτά ο Νίκος Σταυρέλης;

 

Σκεφτείτε μόνο ότι αυτή η γυναίκα είναι σύντροφος κάποιου, κόρη κάποιου, αδελφή κάποιου, όπως οι δικές σας γυναίκες!

 

Και για να μην νομίζει κάποιος ότι ο πενιχρός μισθός, ενός εργαζομένου σε Γραφείο Τύπου είναι κάτι μεγαλειώδες, παραθέτουμε μερικές από τις αρμοδιότητες, για να καταλάβετε τον όγκο της δουλειάς, που σίγουρα δεν καταναλώνεται σε ώρες γραφείου…

 

  • Παρακολουθεί συστηματικά τα δημοσιεύματα (έντυπα και ηλεκτρονικά) σχετικά με τις δραστηριότητες του Δήμου και ενημερώνει σχετικά τα όργανα διοίκησης και τις υπηρεσίες.
  • Μεριμνά για την προετοιμασία ανάλογων δημοσιεύσεων, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.
  • Τηρεί αρχείο των δημοσιεύσεων καθώς και των σχετικών απαντήσεων του Δήμου.
  • Διαχειρίζεται τις σχέσεις του Δήμου με τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επιμελείται των δημοσιευμάτων και των δελτίων τύπου του Δήμου.
  • Επιμελείται των ενημερωτικών εκδόσεων ή εκπομπών του Δήμου στα ΜΜΕ.
  • Σχεδιάζει και εισηγείται την επικοινωνιακή πολιτική για την προώθηση της αποστολής και των στόχων του Δήμου και αντίστοιχα σχεδιάζει, εισηγείται και προωθεί την εφαρμογή προγραμμάτων και ενεργειών που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της επικοινωνιακής αυτής πολιτικής.
  • Ενημερώνει το κοινό σχετικά με την αποστολή του Δήμου και προβάλλει τη δραστηριότητα του Δήμου.
  • Η συνεργασία με τους δημοσιογράφους και η οργάνωση των συνεντεύξεων τύπου.
  • Η συνεργασία με τον τοπικό και ημερήσιο τύπο για θέματα τοπικά.
  • Συντάσσει και εκδίδει ενημερωτικά έντυπα και μεριμνά για τη προσέλκυση του ενδιαφέροντος των πολιτών, με στόχο τη δημιουργία πνεύματος καλής συνεργασίας με το Δήμο.
  • Οργανώνει και υλοποιεί κάθε είδους εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου (συνέδρια, συνελεύσεις, εορτές κ.λπ.), καθώς και προγράμματα προβολής του έργου και των υπηρεσιών του Δήμου.
  • Η επιμέλεια και διεκπεραίωση κάθε σχετικής εργασίας για την οργάνωση τελετών, δεξιώσεων, γευμάτων, εορτών, υποδοχής και ξενάγησης διαφόρων προσκεκλημένων και προσωπικοτήτων.
  • Ο συντονισμός των ενεργειών αυτών με άλλους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης και φορείς μαζικής εκπροσώπησης ομάδων πολιτών. H αρμοδιότητα αυτή μεταφέρεται αναλόγως, αν οι ως άνω εκδηλώσεις οργανώνονται από τα Nομικά Πρόσωπα του Δήμου κ.λπ.
  • Σχεδιάζει, εισηγείται και εφαρμόζει προγράμματα ενημέρωσης των πολιτών για τις επιδιώξεις, στόχους και υπηρεσίες του Δήμου με γενικό στόχο τη δραστηριοποίηση των πολιτών για την προώθηση των τοπικών συμφερόντων.
  • Ο προγραμματισμός εκδηλώσεων επικοινωνίας του Δημάρχου με τους κατοίκους του Δήμου για τη διαπίστωση και καταγραφή προβλημάτων τους.
  • Η συλλογή των αποστελλόμενων στο Δήμο εκδόσεων – βιβλίων – περιοδικών, η αξιολόγηση της χρησιμότητάς τους και η εισήγηση στον Δήμαρχο του τρόπου χρησιμοποίησής τους.
  • Η ταξινόμηση και αρχειοθέτηση, σε ειδικά τηρούμενο βιβλίο, δημοσιευμάτων κάθε μορφής, που αφορούν την τοπική Aυτοδιοίκηση γενικά αλλά και τον Δήμο ειδικά και η ενημέρωση πάνω σ’ αυτά του Δημάρχου και των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου.
  • Η μέριμνα για την έγκαιρη εκτύπωση και αποστολή των προσκλήσεων στα πρόσωπα που καλούνται στις διοργανωνόμενες από το Δήμο εκδηλώσεις.
  • Η μέριμνα για την κατάλληλη διακόσμηση του Δημοτικού καταστήματος και των αιθουσών αυτού, η οποιουδήποτε άλλου χώρου, κατά τις διενεργούμενες από το Δήμο τελετές γενικά.
  • Η μέριμνα για τον σημαιοστολισμό, για την φωταγώγηση και διακόσμηση γενικά της πόλης και των δημοτικών καταστημάτων, κατά τις εθνικές και λοιπές γιορταστικές εκδηλώσεις.
  • Kάθε άλλο θέμα που έχει σχέση με το περιεχόμενο του Γραφείου αυτού.

 

 

Περί ανωνυμίας στο διαδίκτυο

 

 Είμαι υπέρ της ανωνυμίας του διαδικτύου, όταν η κριτική είναι αμιγώς πολιτική! Αυτή η κριτική επιτρέπεται και είναι χρήσιμη στη δημοκρατία. 

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε χρήστη να μπορεί να γράφει την άποψή του χωρίς να κινδυνεύει να μαυροπινακιστεί κοινωνικά. Σε μια κοινωνία που βασίζεται στο ταμπέλωμα, το δικαίωμα αυτό καθίσταται ιερό.

Αν, όμως, ο ανώνυμος αποφασίσει να γίνει “ανώνυμος” μόνο και μόνο για να μπορεί να λιβελογραφεί, να βρίζει και να συκοφαντεί άμοιρος των συνεπειών, τότε η “ανωνυμία” αυτόματα αποκτά αρνητική υπόσταση.

Γι’ αυτό, οι πραγματικοί υπέρμαχοι της ανωνυμίας του διαδικτύου οφείλουν να είναι αντίθετοι στην αποποίηση ευθυνών του λόγου μέσω της “ανωνυμίας”. Πρέπει επιτέλους να διαχωρίσουμε την ανωνυμία από την ασυδοσία.

Οταν δε, οι επώνυμοι διασπείρουν ειδήσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων, χωρίς αποδείξεις, τότε δεν έχουν καμμία διαφορά… από τους ανώνυμους που κατηγορούν….!!

 

Χ@ρα

 

Η Χριστίνα Τσιορωτά, με δημόσια επιστολή της, καλεί το Νίκο Σταυρέλη να απαντήσει  αν ενστερνίζεται τις απόψεις του εκπροσώπου Τύπου του, κ. Μπάμπη Ντιγκιρλάκη

 

Κ.Νίκο Σταυρέλη, υποψήφιο δήμαρχο Κορινθίων
Επικεφαλής Παράταξης «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» , ενταύθα…
ΜΕΡΑ 2Η
Νίκος Σταυρέλης Πνοή Δημιουργίας
Επανέρχομαι για 2η ημέρα διότι το πολύ σοβαρό ερώτημα που σας ετέθη χθες, δημόσια και ενυπόγραφα, δεν έχει ακόμα λάβει απάντηση.
Οι απόψεις που εκφράζει ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξής σας δημοσίως και αυθαιρέτως και στις οποίες με συνδέει με σελίδες και προφίλ τα οποία σας επιτίθενται, είναι απόψεις που εκφράζουν εσάς ως υποψήφιο δήμαρχο και την παράταξή σας;
Συνδέετε την υπεύθυνη τύπου του δημάρχου Κορινθίων με σελίδες και προφίλ τα οποία σας επιτίθενται αν και από 18 Ιουλίου 2023 έχω ρητώς και δημοσίως δηλώσει πως ουδεμία σχέση έχω με τα ανωτέρω;
Σε δημόσια ραδιοφωνική σας συνέντευξη στον κ.Νικολόπουλο έχετε και εσείς ο ίδιος αναφέρει πως γνωρίζετε από πού προέρχονται αυτές οι επιθέσεις, «από το γραφείο δημάρχου» είπατε χαρακτηριστικά.
Μετά από λίγες ώρες  υποψήφιος σας σε δημόσια ανάρτηση του μιλούσε για εισαγγελικές έρευνες και ελέγχους ενώ προσφάτως και εκείνος έχει καταφερθεί εναντίον μου με αντικείμενο τις εν λόγω σελίδες.
Υποψήφιοι σας σε αναρτήσεις της σελίδας αυτές απευθύνονται στους διαχειριστές με το όνομα μου και μάλιστα το υποκοριστικό «Χριστινάκι» επιχειρώντας ΕΙΡΩΝΕΥΌΜΕΝΟΙ , να ενισχύουν το σενάριο το οποίο θα έλεγα είναι ιδιαιτέρως βολικό εκλογικά.
Πριν 2 ημέρες θέση πήρε και ο εκπρόσωπος τύπου της παράταξής σας καλώντας με να…προσέχω στην εναλλαγή των προφίλ για να μην κάνω λάθος.
Η ερώτηση είναι απλή και η θέση σας οφείλει να είναι ξεκάθαρη.
Θεωρείτε πως η υπεύθυνη τύπου του δημάρχου Κορινθίων διαχειρίζεται τις σελίδες και τα προφίλ που σας επιτίθενται;
Ενστερνίζεστε ως υποψήφιος δήμαρχος και ως εκπρόσωπος 298 υποψηφίων τις απόψεις του εκπροσώπου τύπου σας;
Η σιωπή μοιραίως θα σημάνει αποδοχή τόσο δική σας όσο και των υποψηφίων της παράταξής σας τόσο για την διαιώνιση του ψέμματος όσο και για την θιγή της αξιοπρέπειας , της τιμής και της επαγγελματικής μου ακεραιότητας.
Εν αναμονή, και σήμερα, της απαντήσεως σας!
ΥΓ: Αναρτάται η χθεσινή 1η τοποθέτηση και τα συνοδευτικά Post
Χριστίνα Τσιορωτά
Δημοσιογράφος
Υπεύθυνη Τύπου Δημάρχου Κορινθίων
Δημότης Δήμου Κορινθίων
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog