Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εορτασμός της 201ης επετείου της Μάχης της Περαχώρας

- Advertisement -
  • Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας συμμετείχε στον εορτασμό της 201ης επετείου της Μάχης της Περαχώρας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, πήραν μέρος στη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση κι έδωσαν τη λαμπρότητα που αρμόζει με δραματοποιήσεις, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Έπειτα από την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος 45/06-06-2022 εορτάζεται, επίσημα πλέον, η 26η Σεπτεμβρίου ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Νομού Κορινθίας κατόπιν της αίσιας έκβασης του αιτήματος που υποβλήθηκε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Αγγελικής Βουδούρη και με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων σχ. έτους 2017-18.

Ομιλίες παρέθεσαν ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Γκιώνης και η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας κ. Αγγελική Βουδούρη τονίζοντας την ιστορική και παιδαγωγική σημασία της καθιέρωσης της επετείου ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις θρησκευτικές, πολιτειακές, στρατιωτικές αρχές και των σωμάτων ασφαλείας, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Περαχώρας, καθώς και πλήθος κατοίκων της ιστορικής Περαχώρας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ελένη Ζαχάρη για τη δωρεάν διάθεση των παραδοσιακών στολών και τους γονείς που φρόντισαν για τις παραδοσιακές στολές των μαθητών και των μαθητριών μας.

Φέτος, με τη 201η επέτειο από την ένδοξη Μάχη της Περαχώρας, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας τίμησαν ακόμη μία χρονιά τη μνήμη και τους αγώνες των Περαχωριτών και Δερβενοχωριτών αποτίνοντας φόρο τιμής στους προγόνους τους που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία!

Μετά το τέλος της παρέλασης οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας επισκέφτηκαν τον νέο χώρο όπου στεγάζεται πλέον το Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας και ξεναγήθηκαν από τη Διαχειρίστρια κ. Γεωργίου Μαρίκα στη θεματική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Βλέμμα Τιμής” η οποία είναι βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της Μάχης της Περαχώρας.

Η ανιδιοτελής θυσία των Αγωνιστών ας αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλους μας!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog