Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Πράξη από τον Βασίλη Νανόπουλο το όνειρο των Μικρασιατών!

- Advertisement -

Ήταν καλοκαίρι του 2013 όταν το αίτημα της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου έφτανε στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων. Μιλούσε για ένα Μουσείο! Ένα Μουσείο που θα στέγαζε τις μνήμες, τον πόνο, τις παραδόσεις, την κληρονομία, ό,τι κουβάλησαν ερχόμενοι εδώ στην ψυχή τους και στα λιγοστά μπαγκάζια τους οι Μικρασιάτες του Συνοικισμού!

ΝΑΙ είπε τότε το δημοτικό συμβούλιο αλλά…δεν έκανε τίποτα! Αφοπλιστικά ειλικρινής σε εκδήλωση της Μικρασιατικής Στέγης πέρυσι ο Νίκος Σταυρέλης παραδέχτηκε ενώπιον όλων «10 χρόνια δεν κάναμε τίποτα» ζητώντας συγνώμη.

Αρκεί η συγνώμη όμως σε ανθρώπους που βλέπουν αυτά τα 10 χρόνια τα κειμήλια τους να φθείρονται, τις μνήμες του να φυλλάσονται μόνο στην ψυχή τους για να μην ξεθωριάσουν, τις υποσχέσεις να έρχονται και να παρέρχονται και το μοναδικό κτίριο που έχει δοθεί να είναι το υπόγειο της πρώην Συνεταιριστικής. Αυτό άρμοζε; Όχι!

Χθες λοιπόν στο οικόπεδο που δόθηκε πραγματική μάχη για να παραχωρηθεί από την περιφέρεια Πελοποννήσου, μπήκε μια μακέτα. Μια μακέτα που απεικόνιζε το όνειρο! Το κτίριο του Κέντρου Μικρασιατικής Μνήμης, έτσι θα λέγεται! Αλλά τι σημασία έχει το όνομα;

Η μακέτα δείχνει το κτίριο και περιλαμβάνει τον κύριο του έργου που είναι ο δήμος Κορινθίων και τον προυπολογισμό του ενός εκ ευρώ.

«Τελειώσαμε με τα γραφειοκρατικά ζητήματα, τις χρήσεις γης, τις πολεοδομικές άδειες και την Δευτέρα γκρεμίζουμε το υπάρχον κτίριο. Κατασκευάζουμε το κτίριο που θα στεγάσει τις μνήμες των Μικρασιατών μας, ήταν χρέος μας και τι επιτελούμε» ανέφερε χθες το βράδυ από την πλατεία Ηλιόπουλου ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος!

http://<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fxristina.tsiorota%2Fvideos%2F301316455868646%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=”560″ height=”314″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

Έσπευσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Σταυρέλης να αναρωτηθεί για αποφάσεις, για μελέτες και για εγκρίσεις. Χαρακτήρισε την μακέτα οφθαλμαπάτη και την αναφορά του δημάρχου το μεγαλύτερο ψέμα.

Πόσο αφελές θα έλεγε κάποιος!

Πάμε να δούμε το ιστορικό.

Στην ίδια εκδήλωση πέρυσι που ο Νίκος Σταυρέλης παραδέχτηκε πως 10 χρόνια δεν έκαναν τίποτα ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, προηγηθείς του υποψηφίου είχε παραδώσει στα τρεμάμενα απο την συγκίνηση χέρια της Προέδρου της Στέγης κ.Βασιλικής Ευστρατιάδου, της γυναίκας που έλιωσε τα πόδια της και τη ψυχή της να ζητά το Μουσείο Μικρασιατών, τα σχέδια του κτιρίου. Ήταν 31 Ιανουαρίου 2023

Τον Φεβρουάριο του 2023 γίνεται στη αίθουσα Χρυσοστόμου Σμύρνης η τρισδιάσταση παρουσίαση των σχεδίων του κτιρίου σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και πως αλλιώς.

Ακολούθησαν…ενστάσεις όσο κι αν ακούγεται παράξενο απο κατοίκους μάλιστα της περιοχής. Οι ενστάσεις αυτές «κόλλησαν» την εξέλιξη του έργου για μερικούς μήνες, στόχος ήταν να ακυρωθεί στο σύνολό του.

Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν όμως πριν απο μερικές ημέρες και έτσι ο δήμος πήρε το πράσινο φως των ενεργειών. Κάπως έτσι η μακέτα τοποθετήθηκε και είναι εντυπωσιακή, κάπως έτσι οι εργασίες κατεδάφισης λαμβάνουν χώρα την Δευτέρα.

Ο κύβος για το Κέντρο Μικρασιατικής Μνήμης ερρίφθη.

Και ένας δήμαρχος σαν τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, ένας δήμαρχος που έχει αποδείξει και απο τα χρόνια του επιμελητηρίου πως είναι πολύ σαφής, πολύ συγκεκριμένος και δεν προχωρά σε ανακοινώσεις εάν δεν έχει εξασφαλίσει όλα τα προαπαιτούμενα, δεν θα προχωρούσε ποτέ σε κενές και έωλες ενέργειες ειδικά σε ένα τέτοιο θέμα.

Ακριβώς επειδή είναι ο δήμαρχος που έτρεξε τις ενέργειες, ο δήμαρχος που ξεκινά να υλοποιεί το όνειρο των δεκάδων Μικρασιατών του Συνοικισμού. Η ιστορία θα γράψει την συνεισφορά όπως και τις ενέργειες όλων όσοι σήμερα μιλούν για ψέματα και οφθαλμαπάτες όπως ΄εχει ήδη γράψει πως, 10 χρόνια δεν έκαναν τίποτα!

Οι εκλογές έρχονται και παρέρχονται, έργα σαν και αυτό μένουν και ταξιδεύουν στους αιώνες!

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog