Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Με αύξηση στις συμμετοχές κατά 47% ολοκληρώθηκαν οι 11οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

- Advertisement -
  • Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 47% έφτασε η αύξηση των συμμετοχών στους φετινούς Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στην 11η διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 1.200 εργαζόμενοι, που αγωνίστηκαν σε 14 αθλήματα και αγωνίσματα και έγιναν πρεσβευτές μηνύματος για τα οφέλη του αθλητισμού μέσα από δράσεις που γίνονται και έχουν σχέση με το εργασιακό περιβάλλον. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας.

«Ο θεσμός του εργασιακού αθλητισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικός και το υπουργείο έχει θέσει ως στόχο την ενίσχυση της σχέσης εργασίας και αθλητισμού. Μέσα από την άθληση ενισχύεται η εργασιακή ικανότητα και αυξάνεται η παραγωγικότητα.

Ενημερώθηκα ότι στη φετινή διοργάνωση υπήρξε αύξηση συμμετοχών κατά 47% και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρο Καραβούλη για όλη την προσπάθεια που κάνει», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος παρέστη στην Τελετή Λήξης και υποσχέθηκε ότι την επόμενη χρονιά θα συμμετάσχει στη διοργάνωση.
«Η Ελλάδα έχει γίνει ένας σημαντικός παίκτης στον εργασιακό αθλητισμό.

Η χώρα μας έχει διοργανώσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού κι έχουμε διεκδικήσει και καταφέραμε να πάρουμε και άλλες σπουδαίες διοργανώσεις που θα διεξαχθούν τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη και τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο για την υιοθέτηση τακτικών για την ενίσχυση του εργασιακού αθλητισμού», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Σπύρος Καραβούλης και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με τους 12ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της φαντασμαγορικής Τελετής Λήξης, τιμήθηκαν: ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γεώργιος Μαρκόπουλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Τρύφωνας Τριβιζάς, η παγκόσμια πρωταθλήτρια άρσης βαρών Μαρία Χριστοφορίδη και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Tae Kwon Do και πρέσβειρα αθλητισμού Be Active Μαρία Καρπαθάκη.

Τιμήθηκαν επίσης οι χορηγοί: Aegean airlines, Erasmus conferences & events, Coca-Cola HBC, ΣΤΑ.ΣΥ, ΕΡΤ και Liquid Media, καθώς επίσης εταιρίες που συμμετέχουν διαχρονικά: ΑΒ Βασιλόπουλος, Fourlis και Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Ολυμπιονίκες Γιώργος Τζελίλης, Μαρία Σαμορούκοβα και Βάσω Καραντάσιου, η καθηγήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτα Αντωνοπούλου, κ.α.

Δηλώσεις πραγματοποίησαν επίσης η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής δήμου Γαλατσίου Πετρούλα Παπαγεωργίου και η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Φαίη Καλογήρου.

71 εταιρίες, φορείς και οργανισμοί, στήριξαν και φέτος αυτή τη σπουδαία δράση.

Απονομές, Βραβεύσεις, Γυμναστικές επιδείξεις & Shows πλαισίωσαν το πρόγραμμα της λαμπρής γιορτής απονομών που έλαβε χώρα στο «Christmas Theater» στο Γαλάτσι.

Σκιαμαχίες στα στυλ του Shaolin , Kung Fu και την τέχνη του αετού από την Ελληνική ομοσπονδία Wushu Kung Fu, καθώς και υπερθέαμα από την ΑΠΕ Γιτάνη που παρουσίασε το εντυπωσιακό Flashmob.

Οι 11οι αγώνες εργασιακού αθλητισμού τέλεσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, του Δήμου Γαλατσίου, του Ελληνο- Γαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου, του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου, του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητήριου, του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ, το 1ο Πρόγραμμα, η EΡΑ Sport, η Gazzetta και το Reader και Υποστηρικτής οι Σταθερές Συγκοινωνίες(ΣΤΑ.ΣΥ).

Επίσημος και Αποκλειστικός Χορηγός Αερομεταφορών του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας είναι η Aegean airlines και Πάροχος ταξιδιωτικών υπηρεσιών η Erasmus conferences & events.

Χορηγός της διοργάνωσης είναι η Coca Cola HBC.

Ειδική μνεία αξίζει στην πολύτιμη συνεισφορά των Εθελοντών, οι οποίοι με έντονη προθυμία και ενθουσιασμό στηρίζουν άοκνα τις διοργανώσεις του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας και οι οποίοι και φέτος έδωσαν σημαντικό παρόν.

Οι χώροι διεξαγωγής των αθλημάτων ήταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις των:

Αθλητικού Κέντρου Γαλατσίου στο Άλσος Βεΐκου
Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι
Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου
Strike Bowling Center στο Χαϊδάρι
Game On Darts στο Νέο Ηράκλειο
iBeach Volleyball Club στου Παπάγου
Seven Sports Club στην Παλλήνη
Galatsi PC στο Άλσος Βεΐκου

Οι εταιρίες που έλαβαν μέρος είναι αναλυτικά οι εξής:

ΑΒΒ
ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ
ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΥΠΡΟΥ “ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ”
ΑΘΛΟΤΥΠΟ
ΑΙΡΟΤΕΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ
ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΩΡΥΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΡΚΑΣ HELLAS
ACCENTURE
AENAON MANAGEMENT
ASM ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΚΕ
ATHEX/ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ
AVAX SA
AVIS
BAT HELLAS
BEVERAGE WORLD
ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ
CLEAN SUPPORT
COCA COLA HELLENIC BOTTLING COMPANY
CORDELLA // ΜΙΧΑΕΛΑ Π. ΠΛΑΚΑ
COSMOTE EVALUE
ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΜΕΝΙΚΟΣ ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ // ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
DHL EXPRESS HELLAS
DIGITALWISE IKE
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ
ΗΛΕΚΤΡΑ MANAGEMENT Α.Ε
ELEKTA Hellas EΠE
FOURLIS Holdings S.A.
GLOBALSAT S.A
GR OIL ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΑΔΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ι.Κ.Ε.
HELLENiQ ENERGY
HYDRUS ENGINEERING S.A.
INSTACAR AE
KAIZEN DIGITAL SERVICES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ AE
ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.
KYVERNITIS Group
LALIZAS Hellas
LAMDA Development S.A.
LATSCO
LIQUID MEDIA
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ -ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ // ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΛΙΝΤΕ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ
ΛΥΔΑ ΑΕ
METRON ENERGY APPLICATIONS S.A.
MUNICH RE HEALTHTECH S.A.
ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Γ. ΜΑΛΛΙΑΡΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΑ Α.Ε
ΟΛΠ – COSCO SHIPPING ΑΕ
OTE – COSMOTE
OTE
ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ MEDIFIRST
PUBLIC NEXT
Qualco
Saea Swimming Team /ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΕΝΗ
Σ.ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΕΠΕ
ΣΟΛ CROWE // ΣΟΛ Α.Ε.
ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΠΕΤΕ)
SGS Greece SA
THENAMARIS (Ships Management) Inc.
TNL GROUP
TRUCKSERVICE B.ΚΟΥΣΙΟΡΗΣ &ΥΙΟΣ ΟΕ
TUV AUSTRIA HELLAS
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΨΑΛΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας είναι Πιστοποιημένος Φορέας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και παράλληλα είναι υπό την Αιγίδα της ΓΓΑ όλες οι διοργανώσεις του κατά το έτος 2023 .

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, μέσα από ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δράσεις, στο πλαίσιο τους εργασιακού περιβάλλοντος.

Αποτελεί ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (EFCS & WFCS), καθώς επίσης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog