Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Το Λουτράκι φιλοξενεί μεγάλες Διεθνείς, Αθλητικές Διοργανώσεις

- Advertisement -
  • Στο πλαίσιο της Τουριστικής προβολής του Λουτρακίου καθώς επίσης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου για ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Αθλητικός Τουρισμός, Ο L.Τ.Ο είναι αρωγός και προβάλει τις σπουδαίες διοργανώσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο και οι οποίες προάγουν το αθλητικό πνεύμα και αναβαθμίζουν τους αλληλένδετους τομείς του Αθλητισμού και του Τουρισμού.

· Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής Handgun I.P.S.C που διεξήχθη στην Κόρινθο από 18- 30 Σεπτεμβρίου στο οποίο 1.600 περίπου αθλητές, σημαντικός αριθμός κριτών και συνοδών διέμειναν στα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων καθώς και της Κορινθίας.

· Το Παγκόσμιο Πρωταθλήματα Ολυμπιακής Πάλης Βετεράνων UWW – το Veterans World Championships 2023 (GR/FS) και το πρωτάθλημα Grappling Veteran & U15 World Championships 2023 (GP/GP Gi).

Από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου 2023 στο Veteran World Championships 2023 (GR/FS), συμμετέχουν 800 βετεράνοι αθλητές της ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης από 32 χώρες. Και από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2023 θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα Grappling Veteran & U15 World Championships 2023 (GP/GP Gi), όπου θα λάβουν μέρος 200 αθλητές από 19 χώρες.

· Η Διοργάνωση του 𝗘𝗨𝗥𝗢𝗣𝗘 𝗬𝗢𝗨𝗧𝗛 𝗦𝗘𝗥𝗜𝗘𝗦 𝗚𝗥𝗘𝗘𝗖𝗘 𝗢𝗣𝗘𝗡 η οποία θα διεξαχθεί 25-29 Οκτωβρίου

· Οι Αγώνες Τζούντο «FLOWER OF INCLUSION 2023» 25 με 30 Οκτωβρίου

· Οι Μεσογειακοί Αγώνες ΜΟΥΑΙΤΑΙ ΜΜU & OPEN CUP, 31 Οκτωβρίου με 5 Νοεμβρίου

· Ο Δρομικός Αγώνας «Loutraki Ovidio Running» που θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι 5 Νοεμβρίου

· Το 18th International Ultramarathon Festival, 17-18 Νοεμβρίου

Πληθώρα σημαντικών διοργανώσεων που θα αποφέρουν αναμφισβήτητα σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και κυρίως εκτός υψηλής περιόδου, συμβάλλουν στην θετική προβολή του προορισμού μας, μεγιστοποιούν τον αντίκτυπο του αθλητικού τουρισμού στην Κορινθία και την καθιέρωση του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής ως προορισμός διεθνούς εμβέλειας και αναγνώρισης στον Αθλητικό Τουρισμό, έναν ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Αθλητικός Τουρισμός έχει εξαιρετικές προοπτικές και οφέλη όχι μόνο για την ίδια την πολιτεία, αλλά και για τους επαγγελματίες του Τουρισμού και το κοινό.

Ο Τουρισμός που βασίζεται στον Αθλητισμό, στις σωστές εγκαταστάσεις, στο ήπιο κλίμα, στη δυνατότητα προπόνησης σε όλες τις εποχές, δίνει πνοή τουριστική και εμπορική, αλλά και κίνητρα βελτίωσης, κρατικά και ιδιωτικά.

Ο Αθλητικός Τουρισμός φέρνει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη στην περιοχή μας και με τις κατάλληλες υποδομές, αυξάνει τις θέσεις εργασίας, αναβαθμίζει τον προορισμό και συνοδεύεται από διεθνή προβολή.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου πλαισιώνει σε επίπεδο προβολής τις διοργανώσεις με σκοπό να συνδράμει στην μεγιστοποίηση του αντίκτυπου για τις τοπικές επιχειρήσεις και για τον προορισμό συνολικά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog