Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Βυθίζεται» για 2 μήνες η γέφυρα στα Ίσθμια

- Advertisement -

Με ανακοίνωσή της πριν απο λίγο η ΑΕΔΙΚ ενημερώνει για την δίμηνη (!) διακοπή λειτουργίας της βυθιζόμενης γέφυρας στα ίσθμια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου η λειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας Ισθμίων θα διακοπεί από την Τρίτη 24.10.2023 και για διάστημα δύο μηνών προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης των κινητών και μηχανικών μερών της.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία και οι δύο διάδρομοι κυκλοφορίας της γέφυρας. Η Εταιρεία ευχαριστεί εκ των προτέρων θερμά τους χρήστες της γέφυρας και κυρίως τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόησή τους.

Η βυθιζόμενη γέφυρα στα Ίσθμια αντικατέστησε το 1987 μία πλωτή σχεδία που μετέφερε ανθρώπους και αυτοκίνητα από την μία πλευρά της διώρυγας στην άλλη. Έχει 33 μέτρα μήκος και 7 μέτρα πλάτος. Η ταχύτητα βύθισης ή ανάδυσης της γέφυρας είναι 4 μέτρα το λεπτό με αποτέλεσμα η διαδικασία να διαρκεί περίπου 3,5 λεπτά

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Οι αρχαίοι ήμων πρόγονοι, που λένε και οι μορφωμένοι, με σχεδόν μηδενικά εργαλεία και τεχνολογια και και και ,εφτιαχναν Παρθενώνες μνημεία στην Ελλάδα και όπου πήγαιναν στα πέρατα του κόσμου !!Οι σύγχρονοι Έλληνες εκεί στο Ισθμό της Κορίνθου εχωντας να λύσουν το πρόβλημα πως θα περάσουν απέναντι εφτιαξαν πρώτα την πλωτή σχέδια που εξυπηρέτησε για αρκετά χρόνια τον κόσμο !Μετα οι συχρονοι Έλληνες σκέφτηκαν το πάνω κάτω 😜να σηκωνετε και να πέφτει 😜😜Για να περνάνε τα κότερα και τα βαπόρια μετά !!Ρε γα@ααμω τα υπουργεία σας μια υπόγεια σήραγγα 100 μέτρων δεν έχει σκεφτεί καποιος ότι θα ήταν η μοναδική λύση χωρίς να υπάρχει ποτε πρόβλημα !Ποσο δύσκολο είναι μια σήραγγα ?Ισως λιγότερο από 100 μέτρα που λέω ,μηχανικός δεν είμαι !Εχουν κάνει υπόγειο τούνελ Αγγλία Γαλλία ,εκεί στην Δανία και Σουηδία κλπ κλπ και δεν μπορούν να κάνουν 100 μέτρα !!

  2. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Εσυ εισε μηχανικός και μας λες ότι πέταξα κοτσάνα ??Εσυ εισε μηχανικός και λες ότι δεν μπορεί να γίνει συραγγα ??Για πες εσυ ρε Καλατραβα τι μπορούμε να κάνουμε να λύσουμε το problem ??Μπορει η δίκη σου ιδέα να είναι καλή ,η σωστή !Τωρα εσυ δεν ξερεις τι σου γίνετε αλλά επειδη το είπε και το έγραψε ο Αντρεας είναι κοτσάνα !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog