Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

500 νεκροί στο νοσοκομείο στη Γάζα – Χωρίς προηγούμενο η επίθεση

- Advertisement -
  • Χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των πολέμων Ισραήλ-Παλαιστίνης ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου με 500 νεκρούς.

 

Στην μακρά ιστορία των πολέμων Ισραήλ και Παλαιστίνης και σην μακρά πορεία των βομβαρδισμών, έχουν σημειωθεί ξανά χτυπήματα σε νοσοκομεία.

 

Όμως πρώτη φορά ένα χτύπημα σε νοσοκομείο επιφέρει περισσότερους από 500 νεκρούςμ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

 

Χτύπημα πέρα από κάθε στρατιωτικό κανονισμό σημειώθηκε στο νοσοκομείο Al Ahli Arab Hospital στην κεντρική Γάζα

 

Το βίντεο της φρίκης

Σε ένα βίντεο που έχει ανέβει από πολλαπλά μέσα της Παλαιστίνηςμ φαίνεται η στιγμή του βομβαρδισμού. Παρόλα αυτά το βίντεο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί πως πρόκειται από το σημείο.
Οπότε σας το παρουσιάζουμε με κάθε επιφύλαξη.

 

Τριήμερο πένθος κύρηξε ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μ.Αμπάς

 

Μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και την πιο ψύχραιμη εκτίμηση των απωλειών από τις αρχές της Γάζας, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς κύρηξε τριήμερο πένθος.

 

Χωρίς προηγούμενο η επίθεση δηλώνει η Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα

«Η ισραηλινή επίθεση στο Αραβικό Νοσοκομείο Al-Ahli, είναι χωρίς προηγούμενο στην ιστορία μας. Παρότι έχουμε γίνει μάρτυρες τραγωδιών σε περασμένους πολέμους και μέρες, αλλάαυτό που συνέβη απόψε είναι ισοδύναμο γενοκτονίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Μαχμούντ Μπασάλ. Συμπλήρωσε πως «Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση αυτή την στιγμή. Το μόνο που βλέπουμε είναι πτώματα και διαμελισμένα μωρά και γυναίκες. Πρόκειται για μακελειό».

 

 

Η Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα είναι ισοδύναμο της Πολιτικής Προστασίας και επεμβαίνει σε περιπτώσεις βομβαρδισμών, εκρήξεων ή σεισμών για να διασώσει πολίτες. Δεν αποτελεί στρατιωτική αρχή.

 

 

in.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog