• Δεν έχουν τελειωμό τα λουκέτα πανελλαδικά διαφόρων υπηρεσιών αλλά ας μιλήσουμε για την Κορινθία.

Μετά το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών (όπως πολλές φορές έχει αναδειχθεί από το Loutrakiblog), το κλείσιμο υποκαταστημάτων του ΟΑΕΔ, του ΙΚΑ  των ΕΛΤΑ, έρχεται ακόμα ένα λουκέτο στην Κορινθία.

Πρόκειται για το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Δερβενίου

 

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ   ΕΛΤΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

 Από το 2020 μέχρι και το 2023 κάναμε πολλές παρεμβάσεις να μην κλείσει το ΕΛΤΑ Δερβενίου, τόσο επί τόπου στο Κατάστημα, όσο και στη Βουλή.

 Δυστυχώς, η  κυβέρνηση της Ν.Δ . και Δήμος δεν έκαναν τίποτα, προκειμένου να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη που απαξιώνει ακόμα περισσότερο το Δερβένι  και την ευρύτερη περιοχή.

 Άλλωστε, η υποβάθμιση και το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Κορινθία και πανελλαδικά αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης σε ένα νευραλγικό κλάδο, τον οποίον εκχωρεί σε ιδιώτες, αυξάνοντας το κόστος για τους πολίτες και κάνοντας τους εργαζόμενους – όποιους απέμειναν μετά την εθελουσία – κυριολεκτικά “μπαλάκι”.

Ζητάμε έστω και τώρα να ανακληθεί το κλείσιμο του ΕΛΤΑ Δερβενίου και όχι μόνο να επαναλειτουργήσει, αλλά και να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα, για να εκπληρώσει τις πολλές και σημαντικές υπηρεσίες για το Δερβένι και τα χωριά της Ευρωστίνης.

 Υπενθυμίζεται για όσους ξεχνούν γρήγορα ή λένε ότι όλοι είναι ίδιοι ή ότι δεν γινόταν τίποτα άλλο, ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το κατάστημα ΕΛΤΑ Δερβενίου όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά κράτησε το προσωπικό κι αναβάθμισε τη μηχανοργάνωσή του παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες.

  Άλλωστε, πάντα υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα και την καθολική υπηρεσία των ΕΛΤΑ.