Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

28η Οκτωβρίου 2023: Δήλωση Γιάννη Καραπανάγου για την Εθνική Επέτειο

- Advertisement -
  • Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, δημοτικός σύμβουλος Λουτρακίου, κ. Γιάννης Καραπανάγος, παραχώρησε δήλωση στο loutrakiblog.gr για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου .
«Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται σήμερα στον Δήμο μας και σε ολόκληρη την Ελλάδα η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. 
Ημέρα Ιστορικής Μνήμης για τους Ήρωες που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος για τα ‘Αγια Χώματα της  Πατρίδας μας και για τη Γαλανόλευκη Σημαία μας. 
Ημέρα Τιμής, Δόξας και Υπερηφάνειας για τη Μεγαλοψυχία, τη Γενναιότητα, το Σθένος και την Ανδρεία  εκείνων που δεν υπολόγισαν την αριθμητική υπεροχή της πολεμικής μηχανής της Ιταλίας αλλά βροντοφωνάζοντας ”ΑΕΡΑ”, στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου, πέταξαν τον εχθρό στη θάλασσα, αφήνοντας άφωνη την Ανθρωπότητα. 
Εμείς, οι σημερινοί απόγονοι των Πρωταγωνιστών του Έπους του ΄40, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις Θρυλικές τους Μορφές και τα διαχρονικά μηνύματα της Εθνικής Αντίστασης κατά τη διάρκεια της Γερμανο-Ιταλικής κατοχής. Αντιθέτως, λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο του Διεθνούς Περιβάλλοντος που επικρατεί και το οποίο προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε βάρος της Παγκόσμιας Ειρήνης, πρέπει να αποτελούν, κυρίως για τις νέες γενιές, πηγές έμπνευσης και καθοδήγησης για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τις όποιες σύγχρονες προκλήσεις κατά της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και της Εδαφικής μας Ακεραιότητας»
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog