• Στον Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Λουτρακίου, όπου βρίσκεται αποτεθησαυρισμένη η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας, η επονομαζομένη «Γιάτρισσα», λειτούργησε χθες Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Αιδεσ. Πρωτ/ρους π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, π. Νικόλαο Βασιλόπουλο, Εφημέριο του Ι. Ναού, π. Πέτρο Καγιούλη, Προϊστάμενο του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια.

Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι έργο και καθήκον του κάθε Μητροπολίτου και Επισκόπου είναι να περιοδεύει σ’ όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως του, να προσφέρει την Αναίμακτο Ιερουργία, υπέρ των Πιστών, να κηρύττει τον λόγο του Θεού και να προετοιμάζει τους Πιστούς για την αιώνια Ζωή ευαγγελιζόμενους προς αυτούς τις Θείες Αλήθειες.

Ωστόσο, σήμερα δεν ήλθα να τελέσω αυτά τα καθήκοντα μου μόνο, αλλά ήλθα για να προσφέρω την Θ. Λειτουργία με Δοξολογία προς τον Θεό και ευχαριστίες προς την Υπεραγία Θεοτόκο για όσα Αυτή μου προσέφερε προσωπικά αυτές τις ημέρες αφήνοντας με εκστατικό.

Εμφανώς συγκινημένος ο Ποιμενάρχης μας παρέδωσε στον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Νικόλαο το σετ των Αρχιερατικών Εγκολπίων που έφερε κατά την επιτέλεση της Θ. Λειτουργίας και εικονίζουν την «Γιάτρισσα», να τα τοποθετήσει στο θαυματουργό Εικόνισμά Της, ως πειστήριο των δωρεών Της προς την ταπεινότητα του, ευχόμενος παράλληλα: «ό,τι του δώρισε η Γιάτρισσα Παναγία να μην το στερηθεί κανένας στον κόσμο…»!