Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μέγαρα: Άνω κάτω η πόλη μετά την διέλευση επικίνδυνου φορτίου LNG στο Πέραμα

- Advertisement -
  • Περίεργο παιχνίδι φαίνεται πως παίζεται τον τελευταίο καιρό μεταξύ Εταιρείας μεγάλων συμφερόντων και του μεγαρικού λαού.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα, λιγο πριν τις προσφατες δημοτικές – αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και τις τελευταίες μέρες οι προκλήσεις είναι μεγάλες, τα όρια έχουν στενέψει και η ανοχή των Μεγαριτών έχει αρχισει να στερεύει

Το απόγευμα της Δευτέρας, αρκετοί ήταν οι πολίτες Μεγάρων και Νέας Περάμου που συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν, χωρίς επεισόδια και χωρίς ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, κατά των LNG στο Πέραμα.

Η πρώτη μάχη δόθηκε και φάνηκε πως κερδήθηκε υπέρ των πολιτών, όμως τα δεδομένα ήρθαν να ανατραπούν μερικές ώρες αργότερα.

Αργά την νύχτα και με φώτα πορείας μόνο ξεφόρτωσε το φέριμποτ Θεόφιλος ΙΙ  στο Πέραμα το φορτηγό με LNG.

ΜΕ ΠΕΡΊΕΡΓΟ ΤΡΌΠΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΩΡΑ  έγινε η αποβίβαση του 1ου βυτιοφόρου με LNG  από τη νήσο Ρεβυθούσα μέσω του πορθμείου.

Με ενισχυμένα τα Σώματα Ασφαλείας και πρωτοφανή απαγόρευση διέλευσης οχημάτων και πολιτών κατάφερε να γίνει αυτό που τα Μέγαρα, η Νέα Πέραμος και η Κινέτα  φοβόντουσαν.

Υπήρξαν αρκετοί πολίτες που κατάφεραν να σπάσουν τα φράγματα των Δυνάμεων και να βρεθούν στο σημείο που πραγματοποιήθηκε το πρώτο επικίνδυνο δρομολόγιο του LNG

Η όλη διαδικασία φέρει στοιχεία παρανομίας, αφού ούτε τα κατάλληλα ασφαλιστικά μέτρα  έχουν γίνει, ούτε πληρούνται οι προϋποθέσεις λόγω των φυσικών χαρακτηριστικών του σημείου της πόλης, αλλά ούτε υπάρχουν οι άδειες για την κυκλοφορία του επικίνδυνου φορτίου.

Έκεινο που υποστηρίζουν μαρτυρίες πολιτών είναι πως θυσιάζεται η υγεία των πολιτών στο βωμό συμφερόντων «μεγαλοκαρχαριών» και από ό,τι φαίνεται ΠΑΡΑΝΟΜΑ.   

Εκεί βρέθηκε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης όπου μαζί με νεοεκλεγέντες δημοτικούς -τοπικούς συμβούλους μπήκε μπροστά στην προβλήτα την ώρα που πλησίαζε το φέριμποτ με συνέπεια να τον απομακρύνουν βιαίως άνθρωποι της ασφάλειας.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κουμπέτσος που τόνισε ότι η διέλευση είναι παράνομη. Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Μεγαρέων ανέφερε ότι θα συνεχιστούν τα ένδικα νομικά μέσα κατά της διέλευσης LNG όσο και οι διαμαρτυρίες πολιτών.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog