Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δήμος Λουτρακίου: Δείτε τους χώρους συνάθροισης του πληθυσμού σε περίπτωση σεισμού & φωτιάς (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -
  • Πολλοί πολίτες, με μηνύματά τους, ζητούν από το Loutrakiblog να ενημερωθούν για τους χώρους συνάθροισης και καταυλισμού του πληθυσμού σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως ο σεισμός και η φωτιά.

 

Ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων έχει εκπονήσει σχέδιο για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από σεισμό και φωτιά, στο οποίο ορίζονται και οι χώροι συνάθροισης του πληθυσμού.

 

Ως χώροι καταφυγής (ή συγκέντρωσης ή συνάθροισης) θεωρούνται ανοιχτοί ελεύθεροι χώροι μέσα στην πόλη που αποσκοπούν στην ασφαλή εκτόνωση του πληθυσμού, που εκδηλώνεται ως πρώτη αντίδραση σε ένα σεισμικό γεγονός.

Οι χώροι καταφυγής δύναται να χρησιμοποιηθούν και ως χώροι άμεσης στέγασης (πχ με σκηνές, τροχόσπιτα)

 

Αναλυτικά

A.Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Εκδήλωση Σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»

Με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε Τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.

To σχέδιο υπάρχει και στην ιστοσελίδα του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων (Δείτε εδώ)

 

Δείτε αναλυτικά τους χώρους συνάθροισης και καταυλισμού των πολιτών ανά δημοτικό διαμέρισμα

Β. Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ»

Επιπροσθέτως ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων έχει εκπονήσει το σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ»για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.(δείτε εδώ)

Ορίζονται χώροι καταφυγής του πληθυσμού, μετά από μεγάλη φωτιά,  τα ίδια σημεία, ως άνω.

- Advertisement -

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρέαςΛεκκαςΟυαλια🏆🏆χαχαχα τι θυμήθηκε πάλι ο Αντρικος. Τα παιδιά και στο ρέμα 😀Στον σεισμό του81 είχε πει αυτό το “τα παιδιά και στο ρέμα” μια ψυχή όταν έκανε τους μετασεισμόυς, Μας το είχε πει στην παρέα μας τότε κάποιος στην γειτονιά του που φώναζε ο άντρας της γυναίκας όταν κούναγε. Δίκιο είχε πάντως 😀Στο ρέμα δεν είχες πρόβλημα. Μακριά από τον τόπο μας και γενικά σε όλους και αχρείαστα που λέμε να είναι καινά μην έχουμε άλλες θεομηνίεςκαταστροφες κλπ

  2. Κύριε Άνδρεα άσε να θυμούνται οι Περαχωριτες τι τραβήξαμε και πως ζήσαμε και αφήστε την κριτική, όσον αφορά το γήπεδο που έχει υποδείξει, ποιο γήπεδο αυτό που δεν υπάρχει.

  3. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Την Καλησπερα μου στον φίλο φίλη 1229 κατα αρχας !!Ποια κριτική έκανα αγαπητέ φίλε φίλη και τι είπα για την Περαχώρα η το γειπεδο !Με μπερδέψατε μαλλον με τους άλλους 3 σχολιαστές που ανάφεραν για το γήπεδο !!Για μια ιστορία που πραγματικά είχε γίνει τότε με τους σεισμούς ανάφερα για μια οικογένεια !!Εχετε μπερδέψει την ειρωνία με την κριτική νομίζω !Την Καλησπερα μου και το ξαναγράφω «μακριά και αχρείαστα να είναι και να μην έχουμε καταστροφές, θεομηνίες και σεισμούς !!

  4. Όσοι έζησαν τον σεισμό ξέρουν όσοι ήταν στο εξωτερικό άσε να έχουν την άποψή τους.Εζησα τον σεισμό από κοντά ήμουν 15 χρόνων και δεν ήταν ωραίο πράγμα αυτό που συζητάτε κύριε Ανδρέα.

  5. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Σας τα εξήγησα ωραία αλλά δεν το καταλαβαινεις 1247 !Ποιο εξωτερικό μου λες !Και εγώ στον σεισμό στο Λουτρακι ημουν και έτρεχα και στην Περαχώρα να βοηθήσω τους συγγενείς μου που έχασαν τα σπίτια τους !Και εγώ 15 ετών ημουν τότε !!Ξαναδιαβασε τα σχόλια να δεις ποιος κάνει ειρωνία και ποιος κριτική !!Για τους άλλους 3 που έγραψαν για το γήπεδο δεν είπες τίποτα ενώ εγώ που έγραψα για ένα αστείο μας κανείς παράπονο και κριτική !Και το έγραψα και δεύτερη φορά ,μακριά από εμάς θεομηνίες σεισμός και καταστροφές !!Και αφού είμαστε και ίδιας ηλικίας να με λες Αντρεας !Τα κύριε τα έχω χορτάσει εδώ στο εξωτερικό !!Σορρυ για το ύφος μου φίλε -φίλη αλλά εδώ δεν έχετε δίκιο να μου κάνετε κάποια παρατήρηση !!Καλησπερα

  6. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Σωστος ο 19 39 👍Και μαστροΑντρεα και ότι άλλο δεν έχω πρόβλημα και το λέω και το γράφω συνέχεια !Με τα κύριε έχω θέματα και όπως είπα και στον φίλο φίλη τα έχω χορτάσει εδώ στην ξενηκι !!Δεν με προσβάλει φίλε ουτε και αν το λέει κάποιος ειρωνικά η επειδη έχω και μια ηλικια 57 ετών 😜αλλά οταν μιλαμε μεταξύ μας και ας μην γνωριζόμαστε προτιμώ να μιλάω και στον ενικό και χωρίς κύριε και κυρία !!Αντε καλή σας μέρα στην ωραία μας την Περαχώρα

  7. Ντροπή να παίρνει τον σεισμό στα αστεία ο κύριος Αντρέας και να σαρκάζει. Δεν υπάρχει κάτι φοβερότερο. Μπορεί να μας βρει στον ύπνο, μπορεί να αφήσει άστεγους ανθρώπους, μπορεί να ξεκληρίσει οικογένειες. Τα στεφτήκατε αυτά κύριε Αντρέα? Ο σεισμός δεν είναι φρατζόλα ούτε Καραϊσκάκη. Αλλά μάλλον στον βρόντο μιλάω.

  8. Αντρέας ΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Ε τώρα κατάλαβα ότι εισε ο γραφικός και σε είχα πάρει με το μαλακό. Ρε αντέ από εδώ που θα μου πεις σαρκαζω τον σεισμό νούμερο..Ξεκόλλα κακομοίρη

  9. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Συνεχίζω με εσένα νούμερο 1900γιατι ημουν στην δουλειά οταν είδα το σχόλιο σου και σου είπα κάτι ψιλα !!Τωρα θα δεις μετασεισμούς που θα φας !!Θα σου πω εγώ για φρανζολες και Καραισκακια και ποιος μιλάει στο βρόντο !!Ρε κομπλεξικο άτομο σας έχω πει ότι έχετε να μου πείτε να μου το λέτε στα ίσια !!Μου αρχισες με τα κύριε ,μου αρχισες με την κριτική λέω θα με παρεξήγησε να του εξηγήσω με το καλό !Συνεχιζεις και ριχνεις την μπηχτεί με το εξωτερικό και με έβαλες στην υποψίες αλλά και πάλι λέω Αστο να πάει ,συγκρατήσου !Το τερμάτισες με την φρανζολα και το Καραισκακη η καλύτερα καρφώθηκες ποιος εισε !Ενα από τα πολλά σου πρόσωπα !Τωρα το παίζεις περαχωριτης με αναμνήσεις από τους σεισμούς.Αμ θα είχε πέσει τίποτα στο κεφάλι σου από το σεισμό και σου άφησε κουσούρι !Λοιπον σταματάω εδώ γιατί έχω φορτώσει και θα με κόψει η Χαρά !!Λοιπον στο ξαναλεω μαζέψου και να βρεις κανένα άλλον να δίνεις το κόμπλεξ σου Εντάξει είμαστε εντάξει είμαστε !Να περάσει παρακαλω δεν μπορεί ο κάθε κομπλεξικός να με κάνει το μαύρο πρόβατο εδώ μέσα ,Αντε γιατί παραγνωριστήκαμε

  10. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλλια🏆🏆Στο άρθρο αυτο βλεπουμε το προσωπικό κόμπλεξ που έχουν 2-3 κακομοίρηδες για εμένα !!3 σχολιαστές χαριτολογώντας έγραψαν για το γήπεδο της Περαχώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης !Εγραψα και εγώ για μια ιστορία που είχε γίνει στο Λουτρακι την εποχή του σεισμού και ο κομπλεξικός μας έβαλε χέρι ότι σαρκάσω τον σεισμό !Του απάντησα ευγενικά όπως μπορείτε να δείτε ότι δεν ειχα τέτοια πρόθεση και απλώς έγραψα για ένα αστείο !Συνεχιζει ο κομπλεξικός και ρίχνει το κόμπλεξ που έχει για το εξωτερικό που μενω !Παλι προσπαθω να εξηγήσω ότι και εγώ ημουν παρών τότε στο σεισμό και έτρεξα από τους πρώτους στην Περαχώρα !Αυτος νόμιζε ότι τότε ημουν στο εξωτερικό !!!Και στο τελος καταλάβαμε οταν γράφει για φρανζολες και Καραισκακη ότι δεν είχε καμοια σχέση ο σεισμός αλλά ο μπιπ μαγνήτης που έχω και τους τραβάω !!Μετα ο Αντρεας είναι αυτός που χαλάει το μπλογκ !Ο Αντρεας από την πρώτη μέρα που σχολιάζω εδώ δεν έχω ποτε μα ποτε γράψει για κάποιον κάτι .,Μόνο οταν θα χρειαστεί να αντιδράσω και να υπερασπιστώ για κάτι που θα γράψουν τα 2-3 νούμερα !Για τον Μαρινάκη Σαββιδη Αλαφούζο και τις ομάδες που γράφω δεν είναι επι προσωπικού !Ελπιζω τα 2 σχόλια που απαντάω στον κομπλεξικο να τα περάσει το μπλογκ γιατί κάτι τετοιους πρέπει να τους βαζεις στην θέση τους αλλά είναι αναίσθητοι και σκατοψυχοι και τα βάζουν με όποιον δεν είναι της μιζέριας και της γκρίνιας και της πικριλας που έχουν αυτοι !Αλλα κρυμενος πίσω από την ανωνυμία δεν έχεις πρόβλημα !Το να υπογράφεις ότι λες και γράφεις όπως κάνω εγώ επώνυμα από την αρχή θέλει από αυτά που δεν έχουν αυτοι !Ελπιζω σε δημοσίευση Χαρά και τα 3 σχόλια 🙂

  11. Aληθινά πρωτάκουστο να προβαίνει κάποιος σε αστεϊσμούς και απεχθή ευφυολογήματα επάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ένα παιδί θα μπορούσαμε να το δικαιολογήσουμε, αλλά όταν κανείς είναι μιας μακράν παρελθούσης ηλικίας, τότε τα πράγματα σοβαρεύουν επικίνδυνα Θλίβομαι ειλικρινώς που υπάρχουν και βιούν τέτοια όντα, έστω κι αν, δόξα τω Θεώ, δεν βρίσκονται ανάμεσά μας. Με εκτίμηση, Αθανάσιος Κ.

  12. Αντρέας ΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆😀😀😀😀Τελικά ρε εσύ Αθανάσιος Κ εισε σατανικό άτομο. Δεν αξίζει να ασχοληθώ μαζί σου! Πάρε την Νιτσα την πρώην Σουλα και πήγαινε καμία βόλτα και άσε τον Αντρέα,να γράφει ότι γράφει. Άλλος θα κρίνει αν είναι σωστά η λάθος και θα το βάλει στο μπλοκ όχι ότι λέει ο Αθανάσιος, Νιτσα, Σουλα ενα από τα πολλά πρόσωπα. Κουράσες και εσύ να λες τα ίδια και τα ίδια

  13. Οι κραυγές του ανθρώπου, τα παιδιά και στο ρέμα, είναι έκδηλες του τρόμου του και της αγωνίας του να σωθεί ο ίδιος και να εξασφαλίσει την υγεία της οικογενείας του. Τώρα, αν αυτό είναι κωμικό για άλλους, καταλαβαίνεις τι “μυαλό” κουβαλούν και πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο. Ευτυχώς που έχουμε κάνει προόδους, διότι δεν τους κρατούμε εδώ, αλλά τους διώχνουμε, να τους φάνε άλλοι στο κεφάλι, να μην τους πληρώνουμε και επιδόματα-εισφορές αλληλεγγύης!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog