Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Θράυση κάνει το επίδομα θέρμανσης – Τα πόσα και τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε

- Advertisement -
  • «Βροχή» οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, καθώς ξεπέρασαν τις 262.000 μέσα σε 72 ώρες από το «άνοιγμα» της πλατφόρμας myΘέρμανση: Η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει σε τρεις δόσεις και σχετίζεται με την ημερομηνία καταχώρησης των σχετικών παραστατικών.

Το ποσό ξεκινά από τα 100 ευρώ και φθάνει μέχρι και τα 800 ευρώ ανάλογα με την περιοχή και τη σύνθεση του νοικοκυριού. Η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων υπολογίζεται πως θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα γύρω στις 22 Δεκεμβρίου.

Αίτηση μπορούν να κάνουν όσοι πληρούν τα εισοδηματικά όρια και «καίνε» -μεταξύ άλλων – πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή καυσόξυλα. Η διαδικασία για εκείνους με δικό τους καυστήρα σε πολυκατοικία ή όσους μένουν σε μονοκατοικία είναι σχετικά απλή, γίνεται όμως λίγο… πιο σύνθετη στις περιπτώσεις κεντρικής θέρμανσης.

Σε δόσεις η εξόφληση του επιδόματος θέρμανσης

Η πληρωμή του επιδόματος θα γίνει σε τρεις δόσεις και θα σχετίζεται με την ημερομηνία καταχώρησης των σχετικών παραστατικών:

  1. Έως τα τέλη Δεκεμβρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2023.
  2. Έως τις 29 Φεβρουαρίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.
  3. Έως τις 28 Απριλίου για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2024.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog