Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λουτράκι: Μεταμορφώθηκε το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου

- Advertisement -

Ο Same84, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους Έλληνες street artists, έργα του βρίσκονται σε πολλούς τοίχους της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της χώρας, βρέθηκε στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο Λουτρακίου, όπου φιλοτέχνησε στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου.

Το έργο είναι χορηγία της Motor Oil, τέλεσε υπό την αιγίδα του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

 

  • O Same84 δημιούργησε μια μεγάλη τοιχογραφία για πρώτη φορά στο Λουτράκι, με αφορμή τo πρόγραμμα “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια” της UrbanAct, το οποίο είναι αφιερωμένο στις σχολικές κοινότητες ανά την Ελλάδα.

H παρούσα τοιχογραφία του Same84 είναι η πρώτη που υλοποιείται στην πόλη του Λουτρακίου, βρίσκεται εντός του προαυλίου του σχολείου και σε επιφάνεια όπου στεγάζετε το γυμναστήριο.

Αποτελεί πλέον τοπόσημο και για το σχολείο και για τους επισκέπτες του χώρου.

Όπως αναφέρει ο Same84 “…το σχέδιο μου είναι εμπνευσμένο απο την ανάγκη για αλλαγή, να αλλάξουμε το ασπρόμαυρο σε έγχρωμο σε όλους τους τομείς, να ‘σπάσουμε’ τα όρια. Ήταν μεγάλη τύχη για μένα, να μου δοθεί η ευκαιρία να περάσω αυτά τα μηνύματα σε ένα σχολείο και πόσο μάλλον σε Γυμνάσιο. Όπου εκεί ‘δημιουργείται’ η βάση για τη νέα γενιά, η οποία πιστεύω οτι οφείλει να αναδιαμορφώσει τα λάθη των προηγούμενων σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από τη φύση και το περιβάλλον και συνεχίζοντας στα κοινωνικά και πολιτιστικά μέτρα”.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, την φιλοξενία του Γυμνασίου και την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η UrbanAct για πολλά χρόνια παρεμβαίνει με τις δράσεις της στα σχολεία ανά την Ελλάδα, με τοιχογραφίες που ανακαινίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την ενσυναίσθησή τους για τη γνώση, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής και της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας.

Μέγας χορηγός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η MotorOil και υποστηρικτής η Flame.

Η συνέχεια των προγραμμάτων μας στο Δήμο Λουτρακίου, θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

 

Το πριν                                                                                                                        Το μετά

 

 

Η ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λουτρακίου

Το Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Λουτρακίου ευχαριστεί την ομάδα της Urban Act που μεταμόρφωσε και χρωμάτισε την πρόσοψη του γυμναστηρίου όπως και και κάποιες επιφάνειες δεξιά και αριστερά της εισόδου του σχολείου.Οπως επίσης τον χορηγό του έργου,την εταιρεία ,Motor Oil,τους υποστηρικτές flame, το ξενοδοχείο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ για την δωρεάν φιλοξενία της ομάδας και το εστιατόριο HORIZON για την δωρεάν σίτιση της ομάδας.

Ενα μεγάλο μπράβο στην ομάδα παιδιών του σχολείου που χρωμάτισε τους δύο τοίχους μπροστά.

 

Ευχαριστουμε επίσης την καθηγήτρια του σχολείου κυρία Χαλιώτη που “έτρεξε” το όλο εγχείρημα μαζί μας από την αρχή.Τον διευθυντή του σχολείου κύριο Νανόπουλο για την συγκατάθεση του και τον δήμο του οποίου υπό την αιγίδα έγινε το έργο.

 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Κομπλέ θα πω και εγώ !Το έχω γράψει και άλλες φορές ότι το γραφιτι είναι τέχνη και μπορεί να γίνει διακόσμηση εξωτερικών χώρου !!Στη σελίδα του μπλογκ στο φέισμπουκ έστειλα μια φωτογραφία από την Σιγκαπούρη για μια παγκόσμια αναγνωρισμένη περιοχή εκεί με το γραφιτι !!Haji lane ονομάζετε το μέρος !Καλυπτει μια απόσταση σε μια λεωφόρο απόσταση περίπου από την πλατεία στο Λουτρακι μέχρι το ΣΠΑ να σας δώσω να καταλαβαιτε και μετά υπάρχουν στους τοίχους σε εστιατόρια μπαράκια σε στενά σαν του Ναυπλίου να φανταστείτε !!Ειναι ένα από τα αξιοθέατα αν πάτε ποτε εκεί !Τωρα γραφιτι είναι και το gate 7 Θύρα 13 και original 21 και τα σχετικά για μαμάδες γιούς κλπ κλπ !Αντε και παλιότερα με ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΚΚΕ που βλέπαμε στους τοίχους !Αυτα δεν χρειάζονται και φυσικα όλα αυτά που γράφουν σε συνθηματα στο Λουτρακι και τρέχουν να τα καθαρίσουν από τον δήμο!Την Καλησπερα μου από την λίγο συνεφιασμενη Ουαλλια

  2. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Όπως γίνετε σε αυτές τις περιπτωσεις ,καλή ώρα σαν τον σχολιαστη 2039 θα υπάρχουν απορίες και μουρμούρες ,καταγελλιες που είναι και τις μόδας για το εσωτερικό του κτηρίου !!Σιγουρα θα υπάρχουν πολλά προβλήματα που φυσικα δεν έχω προσωπική άποψη για να πω κάτι !Ασπαζομαι την καλοπροαίρετη η ακόμα και την στοχευμένη» παρατηρήσει» πολλών Λουτρακιωτων στα σοσιαλ μιντια που παρακολουθώ και θα πω ισως είναι και καλό γιατί μπορεί να φτασει στα αυτιά των αρμοδίων και να γίνει και εσωτερικα κάτι !Και δεν λέω να κάνουν γραφιτι και μέσα αλλά εργασίες για την σωστή λειτουργία του γυμναστηρίου !!Αντε για να σας φτιάξω και να πειράξω κάτι επικριτές μου για το γυμνάσιο που δεν τελείωσα !Ειχα και εγώ σαν γυμνασιοπαίδο πολλες εμπειρίες από το γυμναστήριο !Ηταν και φρέσκο που λεμε τοτε που πήγαινα τελος δεκαετίας 70 αρχές 80 !!Θυμαμε πηγαίναμε και κάναμε και κανένα τσιγαράκι πίσω από το γυμναστήριο οι παλιοί του ΕΠΑΛ ξέρουν 😜😜Έβαλα τώρα σε ενέργεια τον μαγνήτη του Αντρέα 😂😂😂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog