Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Λουτράκι: Γιατί ο δήμος δε συμμετείχε στο περίπτερο της Π.Ε.Δ. στην Θεσσαλονίκη

- Advertisement -
  • Πριν λίγες μέρες η Ενωση Ξενοδόχων Κορινθίας έλαβε μέρος στην Εκθεση Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπήθηκε από τον  Αλκιβιάδη Δρίτσα (ξενοδόχος και δημοτικός σύμβουλος και ενεργό μέλος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου L.T.O).

 

Ο κ. Δρίτσας πριν 3 μέρες με προσωπική αναφορά στα social media ενημέρωσε πως υπάρχει «Μεγάλο το ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων για την περιοχή μας !» (σσ το δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων)

 

Παρά ταύτα, διαπίστωσε πως από το Περίπτερο της ‘Ενωσης Περιφερειακών Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο δήμος Λουτρακίου….απουσίαζε, δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία, ούτε banner.

  • Διευκρινίζεται ότι το περίπτερο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Δρίτσας δεν ήταν της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά της Ενωσης Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Ο κ. Δρίτσας με ανάρτησή του διατύπωσε τα ερωτήματα αφήνοντας αιχμές και για το δήμο και για τον Τουριστικό Οργανισμό (lto)

 

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν περίπτερα από διάφορες περιοχές. Ένα από αυτά ήταν της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Πελοποννήσου!

❌Βλέποντας το περίπτερο διαπίστωσα ότι έλειπε ο δήμος μας!

❌ Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για την παραπάνω αμέλεια, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Περιφέρεια έχει χωρίς αμφιβολία, επικοινωνία με το Δήμο ενώ και οι δύο έπειτα έχουν επικοινωνία με τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου. Κανείς όμως είτε δε σήκωσε το τηλέφωνο να ενημερώσει για τη συγκεκριμένη ενέργεια είτε μπορεί να έφτασε κάπου η πληροφορία και να μην εκτιμήθηκε σωστά! Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ!

❌ Είναι τραγικό να μην υπάρχει στο μπανερ τυπωμένος ο δήμος Λουτρακίου!

➡️ Στα θέματα προβολής όταν σου δίνεται η δυνατότητα να παρευρεθείς σε μια τόσο μεγάλη έκθεση δεν χωράνε αμέλειες από κανένα εμπλεκόμενο φορέα!

 

Επικοινωνήσαμε με το δήμαρχο Λουτρακίου κ. Γιώργο Γκιώνη, να μάθουμε τη θέση του

 

«Στη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. (Περιφερειακή Ενωση Δήμων) ρωτήθηκα αν θα συμμετέχουμε στην συγκεκριμένη έκθεση και αρνήθηκα.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι περισσότερο διακοπών και όχι ουσίας. Τους είπα ότι ο δήμο μας έχει συγκεκριμένο πλάνο δράσεων και προβολής, εγκεκριμένο από το δημοτικό συμβούλιο και θα  εκπροσωπηθεί από την Ένωση Ξενοδόχων, Πρόεδρος όπως ξέρετε είναι η δική μας ξενοδόχος κ. Σοφία Φιλιππίδου.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι του Τουρισμού που συμμετέχουν στον LTO έχουν ψηφίσει να μην συμμετέχουμε στην συγκεκριμένη έκθεση. Το έχει ψηφίσει και ο κ. Δρίτσας.

Τώρα σε μία έκθεση να υπάρχει εκπροσώπηση του δήμου δύο φορές και διπλά έξοδα είναι λίγο υπερβολικό νομίζω.

Ισα ίσα που εμείς (σσ εκπροσωπηθήκαμε επάξια και καλύτερα σε ξεχωριστό περίπτερο (των ξενοδόχων μας δηλαδή) και όπως έμαθα υπάρχει και μεγάλον ενδιαφέρον για το Λουτράκι, τους Αγίους Θεοδώρους κλπ.

Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να πάρει διάσταση. Ισα ίσα που σαν δήμος και δημοτική αρχή είμαστε υπερήφανοι για τις δράσεις που κάνουμε για την τουριστική προβολή, κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε και μην ξεχνάτε ότι και ο LTO είναι ένας οργανισμός πρότυπο, τον οποίο αντιγράφουν και ζηλεύουν άλλοι δήμοι.   »

 

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου κ. Σπύρο Καραβούλη:

 

«Δεν εμπλέκεται ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, στις δράσεις της Ενωσης Δήμων της Περιφέρειας. Επικοινωνούν απευθείας με τον κάθε δήμο. Ο δήμος μας εκπροσωπήθηκε από την Ενωση Ξενοδόχων Κορινθίας αλλά να ξέρετε ότι στο ΔΣ του LTO έχουμε πάρει απόφαση να μην συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη εκθεση γιατί δεν είναι μεγάλου ενδιαφέροντος.

Αυτό το γνωρίζει ο κ. Δρίτσας γιατί έχει το έχει ψηφίσει. Μιλήσαμε και διευκρινίστηκε ότι σε καμμία περίπτωση δεν μέμφεται τον LTO, απλά όπως το έγραψε δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο και ίσως κάποιοι να το εξέλαβαν διαφορετικά για τους δικούς τους λόγους. Noμίζω ότι δεν τίθεται κανένα θέμα. Ολοι μας στον LTO καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να προβάλλουμε το τουριστικό μας προϊόν και τον προορισμό μας»

 

 

 

Δείτε τις εκθέσεις που έχουν αποφασισθεί να συμμετέχει ο LTO (στον οποίο υπενθυμίζεται ότι συμμετέχουν οι ξενοδόχοι, οι επιχειρηματίες της εστίασης, οι έμποροι κλπ) είναι:

 

Χ@ρα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog