Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα

- Advertisement -
  • Η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα γιορτάζεται στις 19 Νοεμβρίου κάθε χρόνο, σε περισσότερες από εβδομήντα συνολικά χώρες.

Η γιορτή της 19ης Νοεμβρίου έχει δημιουργηθεί με στόχο την υπενθύμιση της συνεισφοράς του άνδρα στον ανθρώπινο πολιτισμό και ειδικότερα στην οικογένεια, τον γάμο και την φροντίδα των παιδιών.

Παράλληλα η παγκόσμια ημέρα του Άνδρα τιμά όλους όσοι έχουν συμβάλλει σε θετικές αλλαγές ενώ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση με ζητήματα που αντιμετωπίζουν συνήθως οι άνδρες σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα -ο αντίποδας της 8ης Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας- είναι σχετικά σύγχρονη.

Γιορτάστηκε πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου του 1999 στα νησιά Τρίνιδαδ και Τομπάγκο της Καραϊβικής και θεμελιώθηκε από τον Jerome Teelucksingh, ο οποίος ήταν λέκτορας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του West Indies στην Καραϊβική.

Παρότι το παγκόσμιο γεγονός υφίσταται τουλάχιστον δύο δεκαετίες πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν για την παγκόσμια ημέρα.

Ο γενικότερος σκοπός της μέρας τόσο στην αρχή όσο και ως σήμερα ήταν να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από θέματα υγείας που αφορούν τα αγόρια και τους άνδρες.

Παράλληλα, στόχος ήταν να βελτιωθούν οι σχέσεις των φύλων, να προωθηθεί περαιτέρω η ισότητα μεταξύ των φύλων, αλλά και να προωθηθούν σωστά και υγιή ανδρικά πρότυπα.

Έτσι, λοιπόν η Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα είναι εδώ για να υπενθυμίσει σε όλους τους άνδρες να προσέχουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Παράλληλα, θέλει να υπενθυμίσει σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες τη σημασία των ανδρών στη σημερινή κοινωνία, αλλά και να προβάλλει θετικά ανδρικά πρότυπα.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντρέας ΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Καλά ρε εσείς αρσενικά του μπλοκ που μας το παίζετε “πολλά βαρύ” δεν θα γράψετε τίποτα για την ημέρα του Αντρα. Τώρα άντρας η άνδρας είναι το σωστό δεν ξέρω 😜Αν είναι σαν το Αντρέας και Ανδρέας εντάξει. Τώρα εσάς εδώ μέσα τους αρσενικούς σας κόβω για Κουταλιανους😂😂Μασάτε σίδερα εδώ στο μπλοκ αλλά στο τσαρδί θα έχει παντόφλα 😂😂Δεν αμφιβάλλω καθόλου! Ξεσπατε εδώ στο μπλοκ και την πληρώνουμε εμείς που δεν φταίμε 😜Ήθελα να γράψω για μια ιστορία που διάβασα πριν αλλά έχουμε και την Νιτσα μην μας πει σεξιστες πάλι😂😂Άκου Νιτσα μου να δεις τι δράματα υπάρχουν στον κόσμο. Στην Αμερική που λες μια σύζυγος έμαθε ότι ο άντρας της την απατούσε με την μάνα της!! Το έμαθε από την γιαγιά της που τους ανακάλυψε!! Σαν συνέπεια είχε να πάρει τα παιδιά και να φύγει και ο άντρας της πήγε στην πεθερά του και συ ζούσαν!! Από ότι λέει μετά από καιρό και όταν βαρέθηκε γύρισε πάλι πίσω στην γυναίκα του. Η πλάκα εδώ πάντα με την καλή έννοια είναι ότι την ιστορία αυτή την έκανε η απατημένη σύζυγος στο Τικ Τοκ και στους ακόλουθους της. Ελπίζω σε δημοσίευση και δεν πιστεύω να μπουκάρει η Νιτσα να μας πει ντροπή και αίσχος

  2. Αγαπητέ μου Αντρέα, καταρχάς καλή σου, εσπέραν! Κατά δεύτερον, η χθεσινοβραδυνή “black Friday” ήτο, αποτέλεσε, αλλά και εξελίχθηκε για εμένα, ως μίαν πραγματικά “μαύρη Παρασκευή”, καθότι εσυνετελέσθη μίαν ολική, θα έλεγα, καταστροφή!! Ενόψει λοιπόν φίλε μου, και ετούτης της (επαπειλούμενης) επικείμενης αύξησης του σουβλακιού εις τα τέσσερα (4) – ενδεχόμενα και παραπάνω – ευρώ(!), εσκέφτειν και είπα και εγώ, να κάνω ένα τρόπον τινά ας πούμε, “στοκ” και “αποθεματικό” εις σ´αυτόν μου, τον πεινασμένο, λαίμαργο, καθώς και αδηφάγο οργανισμό, και έτσι παρήγγειλα να φάω τρία τυλιχτά ο έρημος, λοιπόν. Άκου τώρα να δεις. Λέγω, εις τον παραγγελιοδόχο, κατά λέξη (ώστε να μη γίνει κάποιο μπέρδεμα), τηλεφωνικώς: “Αγαπητέ μου, το ένα τυλιχτό το θέλω να περιέχει καλαμάκι χοιρινό, τζατζίκι, αληθινή & κατακόκκινη ντομάτα και φρέσκιες πατατούλες τηγανιτές. Το έτερο τυλιχτό να εμπεριέχει, γύρο κοτόπουλο, και πάλι αληθινή & κατακόκκινη ντομάτα, μουσταρδόμελο και επίσης φρέσκιες πατατούλες τηγανιτές και το τρίτο τυλιχτό να εσωκλείει μέσα του, κεμπάπ με γέμιση τυρί φιλαδέλφειας, κρεμμύδι, ξανά μάνα αληθινή & κατακόκκινη ντομάτα, αλλά και ξανά μάνα επίσης, και φρέσκιες potatoes (έτσι για αλλαγή – τούτη την φορά – του τις είπα στ’ αγγλικά!), τηγανιτές. Μέχρις εδώ, καλά? Ε, θεώρησα και εγώ, καλά, δίχως να ξέρω το τι με περιμένει φίλε μου εν συνεχεία, μιάς που όπως τελικώς αποδείχτηκε και εξελίχθηκε εις την τελική του έκβαση και μορφή, το πράγμα δεν πήγε καθόλου καλά, και αντίς λοιπόν, για ετούτην μου την συγκεκριμένη παραγγελία (και την οποία σημειωτέον, του την επανέλαβε αυτού του ζωντόβολου, τέσσερεις φορές τον αριθμό, ως προς κατανόηση και εμπέδωσίν του, προφανώς), μου έστειλε με τον ντελιβερά μονάχα τα δύο (2) και όχι τα τρία (3), τυλιχτά που του παρήγγειλα, και αυτά εμπεριείχαν μέσα στην πίτα τους, το ένα… μπιφτέκι με κιμά σύμμικτο (τον κατάλαβα, φίλε μου, στην γεύση!), δηλαδή μοσχαρίσιο και χοιρινό μαζί, σως μουστάρδας και κρεμμύδι και το άλλο έκρυβε μέσα του… καλαμάκι κοτόπουλο, με… σως αγιολί και… μαρούλι!! Εν ολίγοις, ούτε καλαμάκι χοιρινό που του είπα, ούτε γύρο κοτόπουλο, ούτε κεμπάπ με γέμιση τυρί Νέας Φιλαδέλφειας και γήπεδο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ – ΑΕΚΑΡΑ & ΕΝΩΣΗΣ ΟΛΕ, ούτε κατακόκκινη αληθινή ντοματούλα, ούτε φρέσκιες τηγανιτές πατατούλες, ούτε ούτε ούτε, απολύτως τίποτα!! “Αλλά ντ’ αλλά, της Παρασκευής το γάλα”, κοινώς δηλαδή! Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog