Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πελοπόννησος: Προβληματίζουν τα ποσοστά βίας μετά από έρευνα του ΕΚΚΕ

- Advertisement -
  • Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα της έρευνας για τη βία κατά των γυναικών που διενήργησε η Eurostat στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στη χώρα μας η έρευνα, με τίτλο «Έμφυλη βία κατά των γυναικών και άλλες μορφές διαπροσωπικής βίας στην Ελλάδα», «έτρεξε» από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2023 σε δείγμα σχεδόν 12.000 γυναικών ηλικίας 18-74 ετών.

Το ποσοστό γυναικών που έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου φτάνει στο 28%, με “πρωταθλήτριες” Περιφέρειες την Αττική και την Κρήτη.

Περισσότερες από 680.000 γυναίκες στην Ελλάδα, ηλικίας 18-74 ετών, έχουν υποστεί σεξουαλική βία -συμπεριλαμβανομένου του βιασμού- σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

Η έρευνα του ΕΚΚΕ «για την έμφυλη βία και για άλλες μορφές διαπροσωπικής βίας στην Ελλάδα» έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην αποτύπωση του προβλήματος στη χώρα μας. Και τα αποτελέσματά της, που παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική ημερίδα, προκαλούν ανησυχία.Όπως προκύπτει, η βία προς τις γυναίκες θεωρείται κάτι διαδεδομένο στην ελληνική κοινωνία: Το 90,1% όσων συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει ότι η άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας κατά των γυναικών από τον σύντροφό τους -πρώην ή νυν- σήμερα στην Ελλάδα είναι αρκετά ή πολύ συχνή.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog