Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η Κόρινθος έγινε μέλος της διεθνούς ομάδας ιστορικών πόλεων

- Advertisement -
  • Ειδικότερα, μετά από ενέργειες, δράσεις και συμμετοχές της «Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει» η Κόρινθος εντάχθηκε επίσημα στην Ομάδα των Ιστορικών Πόλεων (League of Historical Cities). Η έδρα της παγκόσμιας αυτής ομάδας πόλεων είναι Κιότο της Ιαπωνίας.

Από την Ελλάδα συμμετείχε μέχρι τώρα μόνο η Αθήνα. Άρα η χώρα μας θα εκπροσωποείται από δυο πόλεις σε αυτή την ομάδα, κάτι που δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας με οικονομικό, κοινωνικό, αναπτυξιακό πρόσημο.

Βασικό θέμα της ομάδας αυτών πόλεων αυτών στο τελευταίο τους συνέδριο -το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στην Andong της Νότιας Κορέας– ήταν το πώς μια ιστορική πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να σχεδιάσει καλύτερα τη σύγχρονη πολιτική της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Ας ελπίσουμε ότι η σημαντική αυτή ένταξη της Κορίνθου θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μια σύγχρονη ποιοτική της ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

Κοινός τόπος πάντως είναι ότι η πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά παρέχει τεράστιες δυνατότητες.

Η Κόρινθος που επιχειρεί να αποκτήσει την δική της «ταυτότητα» και να προσελκύσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας ήδη κάνει προσπάθειες να αναδείξει το πολιτιστικό της κομμάτι και τις υποδομές της προκειμένου να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό τα πλεονεκτήματα της.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςουαλλια 🏆🏆Φυσικα η Κόρινθος αξίζει αυτή την τιμή !!Γνωστη παγκόσμιος η ιστορία της Μέχρι και εδώ στην θρυλική Ουαλλια και στο Νιουπορτ που μένει ο Αντρικος υπάρχει ποδοσφαιρικη ομάδα με την ονομασία Κορίνθιανς Corinthians !!Ειναι από τις γνωστές μπυραριες που παίζουν εδώ στην Αγγλία μην νομίζετε τίποτα σπουδαία πράγματα αλλά διαθέτει ακαδημίες ποδοσφαίρου από ηλικία 6 με 16 ετών και μετά που γίνονται 16 ετών μπορούν αν θέλουν να μπουν στην μεγάλη ομάδα !Αυτο γίνετε και με πολλες άλλες ακαδημίες σε διάφορες περιοχές της πόλης που έχουν τέτοια κόλπα !!Αντε επειδη το αρχισα το θέμα να σας γράψω να μαθαίνετε και τίποτα !Στην Αγγλία οσο γνωρίζω υπάρχουν ποδοσφαιρικοί αγώνες εκτός κατηγοριών που λεμε !Ομαδες όπως έγραψα η Κορίνθιανς αγωνίζονται σε πρωταθλήματα σαν τοπικό με εκτάσεις λίγο μικρότερη της Κορινθίας πχ !!Αυτες οι ομάδες δεν ανεβαίνουν ουτε πέφτουν κατηγορία απλα παίζουν για την πλάκα τους να πινουν τις μπυρες του μετά κλπ κόλπα !Το καλό είναι οι ακαδημίες που έχουν όπως είπα παραπάνω και μαζεύουν τα πιτσιρικια στις μεγάλες πόλεις η σε χωρια κλπ !!και τα δυο μου παιδιά από την ηλικία 6 ετών ήταν σε τέτοιες ομάδες και μέχρι τα 16 έπαιζαν μπαλιτσα σαν τον μπάρμπα Αντρέα τον πατέρα τους !Πολλες φορές σε τέτοιες ακαδημίες η ακόμα και στις ομάδες έρχονται σκάουτερ κυρίως από ομάδες της περιοχής που αγωνίζονται στις μεγάλες κατηγορίες της Αγγλίας και βλέπουν για κανένα ταλέντο ,Μπρίστολ Σιτυ ,Μπέρμιγχαμ ,Αστον Βιλλα ,Κάρντιφ που είναι κοντά ερχόντουσαν συχνά !Μεχρι και ο θρυλικος Ίαν Ρας ο ουαλος στράικερ είχε έρθει κάποτε στους Κορίνθιανς για κάτι πιτσιρικάδες για την Εθνική Ουαλλιας !Εχω και φωτογραφία να την στείλω στην Χαρά και το Μιχάλη να την βάλουν στο μπλογκ 😜Τώρα λίγο άσχετα όλα αυτά που έγραψα στο άρθρο αυτο αλλά για την φήμη της Κορίνθου της αρχαίας και της νέας αλλά πιστευω να σας έδωσα πληροφορίες για κάτι !Ευχαριστω για την προσοχη σας και Ελπιζω σε δημοσίευση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog