Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πότε καταβάλλεται – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

- Advertisement -
  • Το επίδομα προσωπικής διαφοράς, το οποίο αφορά 750.000 συνταξιούχους και τα ποσά κυμαίνονται από 100 ευρώ έως 200 ευρώ, αναμένεται να καταβληθεί την 21η Δεκεμβρίου.

Μέσα στον Δεκέμβριο, θα καταβληθεί και το έκτακτο βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ως γνωστόν, πρόκειται για νέα οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ που θα λάβουν συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά ή συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά κάτω των 10 ευρώ, που λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ (περίπου 1 εκατ. δικαιούχοι).

Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ στη σύνταξη του Νοεμβρίου, σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα κριτήρια καταβολής

Κριτήριο για να καταβληθεί το επίδομα θα είναι το εάν υπάρχει προσωπική διαφορά πάνω από 10 ευρώ πριν δοθεί η αύξηση κατά 3,1% στις συντάξεις για το 2024.

Όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά και πάρουν αύξηση πάνω από 10 ευρώ θα έχουν διπλό κέρδος, καθώς θα έχουν ήδη κλειδώσει το επίδομα προσωπικής διαφοράς ανεξάρτητα από το αν η αύξηση που θα πάρουν μηδενίσει την προσωπική διαφορά τους.

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα πληρωθεί σε περίπου 750.000 συνταξιούχους, εκ των οποίων οι 150.000 θα βγουν διπλά κερδισμένοι, γιατί με την αύξηση θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά, έχοντας πάρει και το επίδομα.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog