Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λουτράκι: Καταγγελία ΚΟΛΑΦΟΣ έρχεται στο φως για την περιοχή Σχίνου – Πισίων

- Advertisement -
  • Σύμφωνα με την καταγγελία, που δημοσιεύτηκε από την ομάδα που διατηρεί στα social media το Παρατηρητήριο Γερανείων Ορέων:

Μέχρι πριν λίγες μέρες ο χωματόδρομος Πισια-Σχινος δεν φαινόταν από το κεντρικό δρόμο. Τώρα μετατράπηκε σε ξέφωτο-λεωφόρο με αδεια του νέου δασάρχη που δεν πρόλαβε να κάτσει στη θέση αποφάσισε να απογυμνώσεις χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων χιλιάδες αιωνόβια δέντρα, δεκάδες χιλιάδες νεαρά δενδρύλλια αλλά και όλο τον υποροφο του δάσους σε αυτά τα χιλιάδες στρέμματα.

Γιατί δυστυχώς τη σημερον ημέρα ότι δεν καίγεται κόβεται και μετατρέπεται σε καυσόξυλο που δίνει και ψηφαλακια… τα σκουπίδια και τα μπάζα όμως που δεν δίνουν ψήφους παραμένουν στη θέση τους μέσα στο δάσος λες και είναι προστατευόμενη φύση.

Να θυμίσουμε ότι ένας δασικός δρομος δεν πληρει καμία από τις προδιαγραφές για να λειτουργήσει ως αντιπυρική ζώνη. Αντιθέτως τα δέντρα και ο υποροφος του δάσους εκατερωθεν των δρόμων προστατεύουν τη φυση από την ηχορύπανση, από τη φωτορύπανση, από τα φυσικά φαινόμενα αλλά και τα ζώα και τα πουλιά από τους κυνηγούς αφού δεν τους επιτρέπει να έχουν ορατότητα εντός του δάσους.

Η βλάστηση εκατερωθεν των δρόμων επισης λειτουργεί ως αντιδιαβρωτική προστασία, οι κορμοί των δέντρων αλλά και ο πυκνός υποροφος του δάσους φρενάρει αποκολλημένα βράχια και πέτρες στο να πέσουν στο δρόμο σώζοντας ζωές και τέλος προσφέρει σκιά και δροσιά αλλά και προστασία από τα φυσικά φαινόμενα στους χρήστες των δρόμων.

 

 

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο που μάς πληροφορείτε γι αυτό. Ήδη το κοινοποίησα!
    Γράψτε κάτι και για τον φάρο. Όλη την προηγούμενη χρονιά, δεν έσβησε ούτε ένα βράδυ. Από το Καλοκαίρι και μετά, τον ανάβουν όποτε το θυμηθούν!! Τώρα, πάνω από μία εβδομάδα είναι σβηστός! Με την τρικυμία πριν δύο εβδομάδες, ήταν σβηστός πάλι και ξέρουμε για την επικινδυνότητα των βράχων εκεί! “Πάμε κι όπου βγει;;;”

  2. Γιαυτό έκαψαν τα σπίτια μας και τα κατέκτησαν ανύπαρκτα για να μην καταβάλουν το ποσόν των 6000 € πού διαφήμιζε ο πρωθυπουργός μας ότι θα δοθεί.
    Ο Δήμαρχος κατώτερος των περιστάσεων ο Περιφεριάρχης τι κάνει ;;

  3. Σε καμία περίπτωση αυτό που γίνεται δήθεν για πυροπροστασία θα μπορούσε να καθυστερήσει ενδεχόμενη φωτιά με αέρα.
    Του χρόνου αυτό που καθαρίστηκε θα έχει πάλι πυκνώσει.
    Σε δουλειά να βρισκόμαστε για να δικαιολογούμε τα κονδύλια για την πυροπροστασία.
    Έχουν ιδέα από δάσος οι υπεύθυνοι του δασαρχείου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog