Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

21 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Μπάσκετ

- Advertisement -
  • Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν αγκαλιάσει το μπάσκετ από την ημέρα που ο Τζέιμς Νέισμιθ στερέωσε δύο κοφίνια σε δύο στήλους, προκειμένου να αθληθούν οι μαθητές του, αποφεύγοντας παράλληλα την βροχή.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παίξει, έχουν βρει διέξοδο μέσα από αυτό, έχουν γνωρίσει τη δόξα, έχουν ζήσει στιγμές που θα τους μείνουν αξέχαστες, έχουν βιώσει μοναδικά συναισθήματα, έχουν κάνει φίλους και παρέες.

Από φέτος το μπάσκετ θα έχει τη δική του μέρα: Τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν την 21η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Μπάσκετ!

Ο ΟΗΕ έφτασε στην απόφαση αυτή μετά από σχετική εισήγηση βλέποντας τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει το μπάσκετ, αλλά και το ξεχωριστό του πρόγραμμα Basketball For Good που ενσωματώνει την έννοια της συμπερίληψης σε κάθε επίπεδο.

Η ΕΟΚ θα περάσει αυτήν την πρώτη ξεχωριστή για το άθλημα που αγαπάμε ημέρα στο ΚΕΑ Χαρά με αθλητές και αθλήτριες που έχουν γράψει και γράφουν ιστορία στο μπάσκετ, τη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και την συνεργασία της UNICEF.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρέαςΛεκκαςΟυαλια🏆🏆. Αντε να σας γράφω και λίγο για το Basketball αφού μας το βάλανε τα παιδιά του μπλοκ. Παγκόσμια ημέρα δεν είναι άσχημο να έχει και το μπάσκετ.!! Είναι ένα άθλημα που μετά την μπάλα έχει τους περισσότερους φίλους να το παρακολουθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Αμερική και Ευρώπη φυσικά έχουν τον πρώτο λόγο. Τώρα θέλουν και οι κελεμπιεςεκει στα Εμιράτα και τα αραβικά κράτη να μπουν και αυτοί στο παιχνίδι. Θα κατεβάσουν και ομάδα για την Ευρωλιγκσ από ότι μαθαίνω. Μπορεί να μην έχουν ομάδα αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Τώρα που είπα Ευρώ λίγκα να σχολιάσω την φετινή χρονιά και τι βλέπουμε. Καταρχάς βλέπουμε καλό μπάσκετ δυνατές ομάδες ικανές να κάνουν την ζημιά στους δυνατούς της λίγκας. Τα δικά μας τα παλικάρια πάνε χέρι χέρι. Ίσα νίκες ίσα ήττες και ότι βγει στο τέλος. Ο Δημήτρης ο Γιαννακο έριξε φράγκα φέτος πήρε και τον Αμάν Αμάν και δεν έχει την περσινή εικόνα. Ο Θρυλεωντας και αυτός κουτσά στραβά κάτι κάνει. Δύσκολο θα πω εγώ θα κοντράρει κάνεις την Ρεαλ αλλά το μπάσκετ έχει δικούς του κανόνες και μπορεί να πηγαίνεις τρένο και δυνατός σε όλη την χρονιά και στον τελικό ας πούμε να φας τα μούτρα σου. Καλή ώρα πέρσι ο θρύλος πήγαινε στο φουλ και πρώτος στην λίγκα αλλά στον τελικό το έχασε το κύπελλο. Αυτά τα πολλά από τον Αντρικό και να μας συχώρεση η Χαρά για το κατεβατό και να το βάλουμε στο μπλοκ. Αντε γειά μας έχω και να ευχηθώ στους Γιάννηδες που γιορτάζουν

  2. Αντρέας ΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Μόλις έγινε γνωστό ότι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής και ποδισφαιρανθρωπος έφυγε από κοντά μας. Ο λόγος για τον μεγάλο Φρανς Μπεκενμπαουερ θρυλικό αργηγο την Μπαγερν Μονάχου και της Δυτικής Γερμανίας. Ένας από τους Top 10 ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Καλό ταξίδι Κάιζερ

  3. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Δυστυχως τα παιδιά του μπλογκ δεν έβαλαν κάποιο σχετικο άρθρο για την απώλεια του μεγάλου Καιζερ !!Ας μου επιτραπεί να γράψω κάτι για τον παίχτη που μικρός τον ειχα είδωλο αυτόν μαζί με τον Κρόιφ !!Δεν θα γράψω στατιστικά και ιστορικά στοιχεία γιατί είναι λίγο πολύ γνωστά ακόμα και ας μην εισε ποδοσφαιρόφιλος !Πελε Μαραντονα Κρόιφ Μπεκενμπάουερ και τέτοια ποδοσφαιρικα είδωλα τα γνωρίζει ολος ο κόσμος !!Θυμαμε πιτσιρικας χαζεύοντας στην τηλεόραση τον Καιζερ και τον Κρόιφ σε μονομαχίες με τις εθνικές τους ομάδες και στις ομάδες τους να τους έχω είδωλα !!Με κέρδισε Τελικα ο Κρόιφ στο Μουντιάλ το 74 με την εκπληκτική του τριπλα !!Ο Καιζερ ήταν το πρώτο Σέντερ μπακ που κατέβασε την μπαλα κάτω και έκανε παιχνίδι !Κυριως τα Σέντερ μπακ είναι ξυλοκόποι και βαρανε την μπαλα με το καλάμι αλλά ο Φρανς ήταν αρχοντικός παιχτης !!Η ομάδα της Μπάγερν διάβασα είπε για τον παίχτη ότι η φήμη και η επιτυχίες της Μπάγερν την ωφειλουν στον Φρανς !!Μεγαλη κουβέντα και αληθινή και ας έχουν περάσει παιχταράδες από το Μόναχο !!Καλο ταξίδι και θα σε θυμόμαστε !Ελπιζω σε δημοσίευση και ας ξυνιζουν μερικοί δεν πειράζει ο Αντρεας τέτοια θέματα γράφει και σχολιάζει 😜⚽️

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog