Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μέγαρα: Επικρατέστερο το Στρατόπεδο Δελαπόρτα για τη μετεγκατάσταση της 1ης ΤΑΞΑΣ από το Στεφανοβίκειο

- Advertisement -
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, η βάση στην Πάχη Μεγάρων, όπου εδρεύει το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού, εμφανίζεται ως η επικρατέστερη επιλογή για τη μετεγκατάσταση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις στο Στεφανοβίκειο, ως αποτέλεσμα της πλημμύρας που, λίγους μήνες πριν, έπληξε τον θεσσαλικό κάμπο.

Το Στρατιωτικό Επιτελείο φέρεται να προκρίνει τη λύση της Πάχης, συνυπολογίζοντας παράγοντες, όπως η εγγύτητά της σε περιοχές επιχειρησιακού ενδιαφέροντος, οι εγκαταστάσεις και η χωρητικότητα σε αερομεταφερόμενα μέσα, και λαμβάνοντας υπόψη οικονομικά κριτήρια.

Το ενδεχόμενο μεταφοράς της 1ης ΤΑΞΑΣ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όπου εδρεύει το 3ο ΤΕΑΣ αλλά και το Κέντρο Εκπαίδευσης της Αεροπορίας Στρατού συγκεντρώνει πολύ λίγες πιθανότητες, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι ούτε η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα όπου έχουν μεταφερθεί προσωρινά τα ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο μπορεί να αποτελέσει μόνιμη λύση για μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας.

Καθώς η ταυτόχρονη χρήση του αεροδρομίου τόσο από τα μαχητικά της 337 Πολεμικής Μοίρας αλλά και από τα δεκάδες ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού επιφέρει σημαντικές δυσκολίες και τεράστιο όγκο πτήσεων και εναέριας κυκλοφορίας σε περιορισμένο χώρο.

Τα εναέρια μέσα της 1ης ΤΑΞΑΣ-επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache και αναγνωριστικά-επιθετικά ΟΗ-58 Kiowa μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στη Λάρισα κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Daniel», ενώ ακόμα και τώρα εξοπλισμός, υλικά, ανταλλακτικά ακόμα και οπλισμός ανασύρονται από τους πλημμυρισμένους χώρους του αεροδρομίου, υπόστεγα και αποθήκες.

Όλα τα υλικά ελέγχονται και πιστοποιούνται προκειμένου να χρησιμοποιηθούν.

Η οριστική απόφαση αναμένεται, όπως αναφέρουν πηγές, στο τέλος του Ιανουαρίου 2024, με την περάτωση των ετήσιων τακτικών κρίσεων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog